Σκάιριμ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Αναθεώρηση ως προς 19:16, 14 Σεπτεμβρίου 2012 από τον Fililost (συζήτηση | συνεισφορές) (ψιλά & interwiki)
(διαφ.) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφ.) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφ.)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Φους ρω ντα!”

- Πολεμικός αλαλαγμός του Δοβακίνου, σε ελεύθερη μετάφραση: "φάε σκα-τά!

Το Σκάιριμ έστιν παίγνιο δια του πισίου που παιγνίεται από το είδος των ανθρώπωνε. Επίσης κυκλοφορεί και έκδοσις

Ένα όμορφο καλοκαιρινό πρωινό στην αρχαία Κοζάνη όπου στεγάζονταν τα υπουργεία του Ουλφρίκου

κόνσολ, για να μπορούν να το περιπαίζουν και τα Ορκς. Το παίγνιο εξιστορεί την πραγματική ίστορία του πριγκηπάτου της Κοζάνης που απόκρυψαν τα Βριλ από τα βιβλία σχολικής μαλακίας. Η έκδοση του Σκάιριμ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι αποτελεί την επαλήθευση της επιστημονικής θεωρίας για το τέλος του κόσμου από τους Μάγιας

Τα Γεγονότα[επεξεργασία]

Η παλαιολιθική περίοδος[επεξεργασία]

Το 500.000 πχ. το πλάσμα Μ κατασκεύασε τον πρώτο κερασφόρο βροντόσαυρο, που εκτόπισε το σαφώς πιο μπανάλ πακιστανόσαυρο το οποίο ήτο το κυρίαρχο είδος την περιοχής και λυμαινόταν τα εύφορα κατσάβραχα της. Αργότερα το μοχθηρό αυτό είδος υπέστη μετάλλαξη μετά από τροφική δηλητηρίαση από λεπιδόπτερο και τα εναπομείναντα μέλη της φυλής κατέρρευσαν σε κουκουλώματα και ξεκίνησαν μια παρατεταμένη περίοδο επώασης.

Τα Βυζιαντινά χρώνηα[επεξεργασία]

Το κάστρο της Καβάλας ήτανε τρύπιο από κάτω στα παλιά τα χρόνια αλλά μετά το μπαζώσανε

Οι επόμενες εξελίξεις που περιγράφονται στο αποκαλυπτικό αυτό ιστορικό τεκμήριο εκτυλίσσονται κατά τη βασιλεία του βυζιαντινού αυτοκράτορα Τώρρυγα, ο οποίος ψόφησε από προσβολή όταν ο συνδικαλιστής Ουλφρίκος που ήτανε πιο αλάνι εισήλθε στο παλάτι και του έβαλε τις φωνές για το ασφαλιστικό. Έτσι, το ιμπεριαλιστικό μαντρόσκυλο των μεγάλων συμφερόντωνε, ο στρατηγός Τουλίδιος, έκανε μήνυση στο συνδικαλιστικό κίνημα του Ουλφρίκου, ο οποίος απάντησε με την προκήρυξη διαδηλώσεων σε όλα τα χωριά (ναι, τότε ήταν και επισήμως χωριά, γαμώ το μπλένος!) της επαρχίας. Αυτές οι κινήσεις θορύβησαν την κεντρική εξουσία που εκείνη την εποχή στεγαζόταν στην πυτζαμούπολη της Γκαβάλας (αγγλιστή: Σόλιτιουδ), η οποία αποφάσισε την προκήρυξη εκλογών για να καλύψει το έλλειμμα εξουσίας που είχε αφήσει ο ψόφος του πρώην αυτοκράτορα.

Παράλληλα όμως συνέβη η επώαση των μεταλλαγμένων βροντόσαυρων, που τελικά είχανε βγάλει και φτερούγες κοτόπουλου. Φημολογείται ότι τα θηρόποδα (¿) αυτά αποτέλεσαν τους πρώτους εκπροσώπους του είδους των δράκων της Βοείου Ελλάδος που αργότερα εξαφανίστηκαν λόγω παράνομου κυνηγιού από τον i-Ζωρζ. Όμως εκείνη την εποχή η δράση της φιλοζωικής οργάνωσης Γκρέην-Μπηρντς (δημοφιλής βλάχικη προφορά του ελληνικού παραρτήματος της Γρην-Πης) παρακώλυε το έργο των κρατικών δυνάμεων καταστολής των αγριωπών αυτών ζώων. Η κατάσταση αυτή είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού πλησίαζε η περίοδος των εκλογών και ο άμοιρος ο Τουλίδιος δεν ήθελε να κατέβει για άλλη μια φορά με το σλόγκαν "παραλάβαμε καμένη γη". Τότε εμφανίστηκε ο αδυσώπητος κυνηγός επικηρυγμένων Δοβακίνος, ο οποίος έπαιρνε μίζες από τους δημάρχους των διαφόρων περιφερειών (τότε ήταν πολλές μιας και δεν είχε εφαρμοστεί ακόμα ο Καλλικράτης) σε αντάλλαγμα για υπηρεσίες λαθραίας δρακοθηρίας που εξυπηρετούσαν την προεκλογική καμπάνια τους. Και μετά ακολουθούν σπόιλερς.

Τι μπορεί να κάνει ο παίχτης στο Σκάιριμ[επεξεργασία]

Ο παίχτης ενσαρκώνει την περίλαμπρη προσωπικότητα του Δοβακίνου (ή Δοβακίνας, εάν πρόκειται για φλώρο ή σπανιότερα, γυναίκα). Αφού ένας δράκοντας τον γλιτώσει από του χάρου τα δόντια είναι λεύτερος να περιπλανιέται στα λιβάδια και να μαζεύει λουλουδάκια. Επιπλέον, ο παίχτης έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες όπως:

  • κυνήγι πουλερικών
  • άσκοπο χοροπηδητό
  • κατακόρυφη ανάβαση βουνοπλαγίων με κλεμμένο άλογο
  • πτώση και θάνατος
  • κυνηγητό με τους γίγαντες και τα παγκαλούθ
  • μπινελίκια
  • μπανιστήρι (ναι, και αυτό)
  • διάβασμα και μόρφωση
  • παντριά
  • σφάξιμο της γυναίκας του για περαιτέρω μπανιστήρι

Εκτός από τα παραπάνω ο Δοβακίνος έχει την επιλογή να γίνει κομματόσκυλο σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα και να συμμετέχει ενεργητικά στις συγκεντρώσεις τους με λοστούς, σκάζοντας Ντάματζ στο οχτρικό κόμμα μέχρι να αποσυρθεί. Τότε η ηγεσία του πρώτου κόμματος του προσφέρει σε ανταμοιβή μία στολή χουλιγκάνου και ένα καδρόνι πολυτελείας.

Άλλο ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα κατάκτησης το τίτλου του νταβατζή της κάθε πόλεως, όπου ουσιαστικά οι τοπικές αρχές παρέχουν στον παίχτη ένα μπράβο και το ελεύθερο να πλιατσικολογεί τους κατοίκους χωρίς την ενοχλητική παρέμβαση της αστυνομίας.

Συνέπειες για την υγεία[επεξεργασία]

Κάποιοι αυτοανακηρυσσόμενοι γιατροί-μαμαδομπαμπάδες διασπείρουν τον ισχυρισμό ότι η υψηλή ενασχόληση με το παίγνιο (ακριβής χρησιμοποιούμενη ορολογία: οι διαόλοι) οδηγεί σε πρόωρο κάψιμο. Όμως η εικασία αυτή χαρακτηρίζεται ως μαλακία από την πλειοψηφία των Γκέι-μερς οι οποίοι προβάλλουν ως αντεπιχείρημα την ομοιόμορφη περιεκτικότητα του σε καψιμίνη σε σχέση με τα υπόλοιπα παίγνια, καθώς και την απουσία των τοξικών ασθενειών που συνοδέυουν άλλους δημοφιλείς τίτλους, όπως η εξοδοκτόνα Λολίτιδα και η ανυπόφερτη Μανατζεροβλογιά.