Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Αναθεώρηση ως προς 18:20, 24 Μαΐου 2012 από τον Danduck (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφ.) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφ.) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφ.)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι Μεταλλειολόγοι & Μεταλλουργοί Μηχανικοί ή Μέταλλα ή Μεταλλειολόγοι Σκέτοι είναι μια κάστα μηχανικών και προέρχονται από το μυθολογικό γένος Gnome.

Τα Gnomes είναι κάτι μυθικά πλάσματα που ζούνε σχεδόν σε όλους τους φανταστικούς κόσμους αλλά ποτέ κανείς δεν νοιάζεται για το τι κάνουν (δεν έχει σημασία άλλωστε). Παρόλα αυτά εμφανίζονται μόνο στις σελίδες του Player's Handbook της 2nd Edition Advanced Dungeons and Dragons για όποιον θέλει να παίξει Wizard με Illusion Speciality (γιατί να θέλει να το κάνει κάποιος από τη στιγμή που χάνει το INVOCATION school;). Στην 3.0, 3.13, 3.45 και 3.52 εκδόσεις Dungeons & Dragons Hasbro τα Gnomes είναι μόνο στις σελίδες του Handbook γιατί πλέον μπορείς να πάρεις Elf Illusionist (που έχει και +2 dex) και να έχεις ΚΑΙ invocation. Οπότε καθιστά τα Gnomes λίγο πολύ σαν το 12πλευρο. Άχρηστα.

Τη μοναδική φορά που τα Gnomes βγήκαν στο προσκήνιο ήταν όταν ο Salvatore στα βιβλία του Drizzt είχε στερέψει από πλάσματα του Underdark που έπρεπε να σφαχτούν οπότε τα Gnomes ήρθαν ως Απομηχανής Θεός να καλύψουν αυτό το κενό και την τεράστια πείνα του Salvatore για Αίμα.

Όλη η παρομοίωση γίνεται για να καταλάβει ο αναγνώστης πόσο σημασία έχουν οι Μεταλλειολόγοι & Μεταλλουργοί Μηχανικοί σε σημαντικά ζητήματα του ΤΕΕ αλλά και στον επαγγελματικό χώρο.

Αναλυτικά[επεξεργασία]

Ο μέσος Μεταλλειολόγος & Μεταλλουργός Μηχανικός περνάει την ώρα του μέσα σε Λαγούμια και συνήθως ακούει μέταλ μουσική χωρίς να ενοχλεί κανένα. Μεταλλειολόγοι & Μεταλλουργοί Μηχανικοί δεν συναντιούνται στο Πολυτεχνείο επειδή συνήθως χρησιμοποιούν υπόγειες σύραγγες. Οι Μεταλλειολόγοι & Μεταλλουργοί Μηχανικοί που ακούνε Death και Black μέταλ συνήθως κάνουν σύραγγες και κάτω από το Νεκροταφείο Ζωγράφου για να έχουν μια πιο κοντινή επαφή με τον Θάνατο. Σημαντική ασχολία των Μεταλλειολόγων είναι η λατρεία της ανατολίτικης Ινδουιστικής θεότητας με τα πολλά πλοκάμια Α.Χ.Μ.ΜΕΤ (ξάδερφος του Κρίσνα, γιός του Βράχμα, σύζυγος της Κάλι). Μια άλλη ασχολία είναι η αναμονή κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων που -τους ανηκουν αλλά- κανένας δεν τους δίνει.

Τα μαθήματα της σχολής είναι ομολογουμένως πολύ ενδιαφέροντα και περιστρέφονται γύρω από, τι άλλο, τη Γη, τα ορυκτά, το υπέδαφος, τους λάκους, τα λαγούμια, τις αξίνες και άλλα. Ενδεικτικά:

 1. Εξόρυξη 1
 2. Εξόρυξη 2
 3. Εξόρυξη 3
 4. Μεταλλοηθική
 5. Ψυχολογία της αλουμίνας
 6. Εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα της Μέσης Γης
 7. Τεχνοτροπία των Ορυχείων της Μόρια
 8. Ιστορία της Μεταλλευτικής στην Μογγολία

Επιπλέον πληροφορίες[επεξεργασία]

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ξέρει ο αναγνώστης είναι ότι κανείς δεν γεννιέται Μεταλλειολόγος & Μεταλλουργός Μηχανικός αλλά γίνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει καμιά γυναίκα μέσος Μεταλλειολόγος & Μεταλλουργός Μηχανικός. Οι περισσότερες που προσπάθησαν να σπάσουν αυτό το παραδοσιακά ΑΝΔΡΙΚΟ επάγγελμα και πέρασαν στη σχολή κατέληξαν σε διάφορα άσχετα επαγγέλματα όπως περιπτερού, ψιλικατζού, καφετζού και τεκνατζού. Κάποιες ακόμα χάθηκαν για πάντα αμφιταλαντευόμενες για την επιλογή της ροής στη σχολή επειδή τις εύρισκαν όλες εξίσου βαρετές. Πρέπει επίσης να γίνει ειδική αναφορά στην ανδροποίηση των γυναικών Μεταλλειολόγων μηχανικών, οι οποίες μεταξύ τρίτου και τέταρτου έτους στην σχολή περνάνε μία μετάλλαξη. Ύστερα από την μετάλλαξη αυτήν σφυράνε σε όμορφες γυναίκες, τρέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, λατρεύουνε την μπύρα και τα βιντεοπαιχνίδια καθώς και τις ταινίες του Μπρους Γουίλις. Η φωνή τους μοιάζει με νταλικέρη και το περπάτημά τους με βάδισμα ισοβίτη.

Αν ποτέ βρεθείτε σε παρέα με έναν Μεταλλειολόγο & Μεταλλουργό Μηχανικό ζητείστε του ευγενικά να βγείτε μια φωτογραφία μαζί του για να τη δείχνετε στα εγγόνια σας. Παρόλα αυτά θυμηθείτε ότι δεν είναι παιχνιδάκια και πρέπει να το κάνετε διακριτικά. Αν αρχίσει να γαυγίζει τρέξετε να κρυφτείτε, καλύτερα ανεβείτε σε ένα δεντρο ή βουτήξτε σε μία λίμνη. Οι Μεταλλειολόγοι λόγω της φύσης της εργασίας τους σιχαίνονται τα ύψη, όπως άλλωστε και το μπάνιο.

Χρησιμότητα[επεξεργασία]

Η μοναδική φορά που ένας Μεταλλειολόγος & Μεταλλουργός Μηχανικός γίνεται -κάπως- χρήσιμος είναι όταν καλείται να κατασκευάσει τα Μετάλλεια για διάφορους αγώνες στίβου και διαφόρων αθλημάτων. Αυτό είναι και το μόνο Επαγγελματικό Δικαίωμα που το έχουν ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ο Μεταλλειολόγος & Μεταλλουργός Μηχανικός μπορεί επίσης να κατασκευάζει σπαθιά, ασπίδες, τόξα και βέλη, πανοπλίες και άλλα τεχνολογικά ανεπτυγμένα μεταλλικά αντικείμενα (πχ. σκάφες, ποτιστήρια, κουβάδες κ.ά.).

Διάσημοι Μεταλλειολόγοι:[επεξεργασία]

 1. Γκίμλι
 2. Πετρέλης
 3. Ράμσταϊν
 4. Rolling Stones
 5. και 33 Χιλιανοί
 6. και οι 7 Νάνοι