Ασφαλίτης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Αναθεώρηση ως προς 13:30, 12 Απριλίου 2020 από τον 2a02:582:cdf:4400:1046:ee6e:fb43:e2f1 (συζήτηση)
(διαφ.) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφ.) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφ.)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Δείγμα συνεργασίας μπάτσου με μασκαρεμένο ασφαλίτη

Ασφαλίτες είναι ένα είδος μπάτσου σε υπολανθάνουσα μορφή. Ανήκουν στο ειδικό Τάγμα των Καρναβαλιστών της επαναστατικής οργάνωσης ΕΛ.ΑΣ. και καθ' όλη την διάρκεια του έτους ντύνονται μασκαράδες για να βοηθήσουν την αστυνομία στο έργο του διαχωρισμού των γνωστών απ' τους αγνώστους.

Φύονται κυρίως σε πορείες και αποστολή τους είναι η ορθή καταγραφή του όγκου της πορείας σημειώνοντας τα ονόματα των παρευρισκομένων σε φακέλους που αργότερα παραδίδονται στην υπηρεσία Στατιστικής. Εξυπνότεροι του αρχικού τους είδους αλλά και πάλι όχι ικανοποιητικά έξυπνοι συγκριτικά με ένα γουρούνι.

Οι ασφαλίτες θεωρούν δεδομένο πως δεν ξεχωρίζουν και πως πατώντας ένα κουμπί του ρολογιού τους σαν τον αστυνόμο Σαΐνη, θα γίνουν αόρατοι! Κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τους το εξηγήσετε γιατί δεν πρόκειται να το καταλάβουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες σας. Για περισσότερες πληροφορίες, βλέπε "Μπαλάντα για τους ασφαλίτες - Θάνος Μικρούτσικος". Γίνεται μία εξαιρετική περιγραφή της δράσης των εν λόγω Καρναβαλιστών. Όλη την μέρα στο σπίτι, τις ώρες που δεν έχουν «υπηρεσία», κάθονται μπροστά στον καθρέφτη με το υπηρεσιακό τους πιστόλι λέγοντας ατάκες του Stallone και του Van Dame παίζοντας τον και κινούμενοι με απερίγραπτη ευκινησία και λεπτότητα !

Το πραγματικά δύσκολο έργο τους…[επεξεργασία]

Η δουλεία τους είναι να εφαρμόζουν σε κάθε δύσμοιρο πολίτη του Ελλαδισταν ο,τι μαλακία έχουν δει στον κινηματογράφο… (ξέρετε… του τύπου «put the kot down slowly») και αν διανοηθεί ο πολίτης να διαμαρτυρηθεί τότε του απαγγέλλονται κατηγόριες του τύπου «αντίσταση κατά της αρχής»(ΑΡΧΗδης)…. και τον πηγαίνουν σούμπιτο στο τμήμα για τα περαιτέρω… (ξέρετε… ξύλο και άγιος ο Θεός) που στην τελική δεν έχουν κανένα νόημα αφού ο κρατούμενος δεν χρειάζεται να έχει IQ περισσότερο από θερμοκρασία παγωμένου δωματίου χωρίς σόμπα για να δραπετεύσει!