World of Warcraft

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτησηΓουόου/Ουόου/Ουάου/Γουόρλντ οφ Γουόρκραφτ/Φουόρντ οφ Γουόλκραφτ στα γκρίκλις που σημαίνει κόσμος του πολέμου είναι ένα παιχνίδι κατηγορίας online πόρωσης. Περιέχεται σε ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για να φορτωθεί σε ανθρώπινους εγκεφάλους, μόλις δε γίνει πλήρως απλόαντ εγκαθιστά στον άνθρωπο-θύμα καινούργιο λειτουργικό σύστημα, το οποίο τον κατευθύνει σε άλλον υπολογιστή για να παίξει. Η ασθένεια είναι άκρως κολλητική και χωρίς όριο ηλικίας, γιατί δεν παιζουν το WoW μόνο παιδιά , προς Θεού, βλέπεις και κάτι μαντραχαλάδες να το παίζουνε με τέτοιο πάθος που και φωτιά να πάρει το σπίτι τους, αυτοί είναι ικανοί να συνεχίσουν να παίζουν ατάραχοι από την αποβλάκωση με τα μάτια γουρλωμένα (όπως τα έχουν τα μικρά παιδιά όταν τους αγοράζουν παγωτό... ). Κατασκηνώνουν στα netcafe ή και στα δικά τους pc, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου καθώς περνάνε ώρες και ώρες στο pc, φυσικά είναι άνεργοι (μιλάμε για την ηλικία 25 - 35 ) και ζουν από τους γονείς τους ακόμα ...


Τυπική εικόνα Γουατζίδικου

Οι καλύτερες εικόνες! ...Βλέπεις εκεί στο πόστο του τον ιδιοκτήτη (και όταν λέμε στο πόστο του εννοούμε στο κεντρικό Η/Π ) που αντί να δώσει το καλό παράδειγμα σε αυτούς τους αποχαυνωμένους , τον βλέπεις και αυτόν αραχτό στο pc του και αποβλακώνεται και αυτός στο WoW , συνήθως με τα ίδια χαρακτηριστικά και συμπτώματα (Μπάκας και αυτός , τα μάτια του γουρλωτά από συγκίνηση αν και ΣΙΓΟΥΡΑ κόκκινα από την κούραση , τσιγαράκι και φραπεδάκι και τέλος όταν έρχεται ο πελάτης να του πει θέλω κι εγώ να μου ανοίξεις ένα pc, αυτός του απαντά "Περίμενε να γα.... αυτόν τον <<nooba>> και στο ανοίγω .."

Κλασσικές Εκφράσεις των Channels μεταφρασμένες στα Ελληνικά

“OMG!!!”

- Όσκαρ Ουάιλντ για τη ΟΥΑΟΥ γλώσσα

Η γλώσσα του Ουατζίδων είναι υψηλού επιπέδου και μελετάται από τους γλωσσολόγους για περαιτέρω ανάλυση. Κατατάσσεται στις Μογγολοβλαχικές γλώσσες με διαδικτυακό ιδίωμα και ηλεκτρονιοποίηση του είδους. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι ότι η γραφή της είναι πιο εξελίσσουσα μορφής της από ότι η ομιλία της φέρνωντας τα πάνω κάτω στη γλωσσολογία, γιατί σε όλες τις φυσιολογικές γλώσσες συμβαίνει το ανάποδο! Οι λέξεις εφευρεμένες από αυτούς τους καμμένους όπως τους αποκαλώ όπως π.χ "Nooba ή σκέτο "noob" (χαρακτηριστικά και από τα κυριότερα ) ή και ολόκληρες φράσεις όπως. Και αξίζει να τονίσουμε ότι αυτούς τους ιδιωματισμούς δεν τους χρησιμοποιούν μόνο όταν παίζουν WoW αλλά και στην καθημερινότητά τους ...Και για να καταλάβετε καλά τι ακριβώς εννοείται ακολουθεί διάλογος μαθητή γυμνασίου:

Λοιπόν στα μαθήματα φυσική , χημεία , γεωγραφία έχουμε μία τελείως "λειψή" καθηγήτρια και μία φορά που μας έβαλε πολλά για το Σαββατοκύριακο αυτός φώναξε αγανακτισμένος "Οmg κυρία , πρέπει να μαζέψω 20.000 honor για να αγοράσω τα Μερσιλες Γκλαντιειτορ και άμα δεν μπω θα με βρίσουν οι Petamenoi (το group του όταν πάει για honor)...Το WoW επίσης τους προετοιμάζει για το μέλλον π.χ για την δουλειά που θα κάνουν καθώς στο WoW πέφτει πολύ "ζητιάνεμα" μπορεί και αυτοί να κάθονται σε κάνα δρόμο και να λένε στους περαστικούς "gimmie some g (Τζι) please " .

Το λειτουργικό σύστημα

Όπως και στο Lineage έτσι και στο World Of Warcraft επονομαζόμενο εν συντομία και ως WοW έχεις έναν παίκτη και προσπαθείς σκοτώνοντας παραπληγικά τέρατα να ανεβάσεις το επίπεδο του χαρακτήρα του. Ανώτατο επίπεδο των χαρακτήρων με την προσθήκη του expansion Warlords of Draenor είναι το 100 (μια εξαίρεση είναι ο Τσακ Νόρρις όπου είναι εξ' ορισμού 110 lvl). Ο μέχρι στιγμής σκοπός του παιχνιδιού (= κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων) είναι αφενός να φτάσεις το μέγιστο επίπεδο και να φτιάξεις/αγοράσεις τον καλύτερο εξοπλισμό που μπορείς για τον χαρακτήρα σου και αφετέρου να τρέχεις μαζί με άλλους 99 καμμένους να σκοτώσεις τους ΥΠΕΡΚΑΚΟΥΣ του παιχνιδιού (A.K.A: Gul'dan, Garrosh, Deathwing(η ωραία κοιμωμένη του παιχνιδιού),Lich King ή αλλιώς Arthas, Illidan ή αλλιώς αυτιάς που τις έφαγε από τον Artha, Μ.Bison που ακόμα τον κυνηγάει ο Guile και ο Ryu από το Street Fighter 1-15 αλλά αυτός τους την έσκασε και πήγε και κρύφτηκε σε άλλο παιχνίδι και να μην ξεχάσω και την Γεωργία Βασιλειάδου που την κυνηγάνε ακόμα αυτοί που τους έριχνε τα πιθάρια με το νερό από την ταινία η θεία από την Χίο γνωστή και ως Chicago, έχει αναφερθεί επίσης πως ένα θρυλικό Group 25 ατόμων όλοι στο ανώτατο επίπεδο και με καλό εξοπλισμό βρήκαν σε ένα κακόφημο χάνι (inn) του παιχνιδιού τον Τσακ Νόρρις να καπνίζει αργιλέ από τα κέρατα του Illidan και να ξύνει την πλάτη του με το σπαθί του Arthas, την επόμενη μέρα οι Λογαριασμοί (accounts) διαγράφτηκαν, την μεθεπόμενη τα παιδιά εξαφανίστηκαν, την επόμενη της μεθεπόμενης επικράτησε σάλος αφού βρέθηκαν 25 πτώματα με σημάδια παπουτσιού στο πρόσωπο και ένα σημείωμα που έγραφε "Nobody looks at Chuck").

Ράτσες

Παρακάτω περιγράφονται οι ράτσες του WoW καθώς και τα mounts (μάουντς) τους.

Σύμμαχοι (Αλάϊανς,Αλάϊζ)

Άνθρωποι

Οι απλοί άνθρωποι που υπάρχουν παντού, έχουν ένα μεγάλο μεσαιωνικό κάστρο με όλα τα φρου-φρου για κεντρική πόλη και ένα βασιλιά που είναι 11 χρονών. Με το expansion Wrath of the Lich King του παιχνιδιού ήρθε , ένας καινούργιος (o γαμιάς της υπόθεσης ) που κάθεται όλη την ώρα σαν μαλάκας ενώ το παιδί κάνει όλη την δουλειά. Τα mounts τους είναι απλά άλογα με γλαρωμένο βλέμμα αλλά κατά τα αλλά αποδεκτά.

Ξωτικά της Νύχτας (Νάϊτ Ελφ ντε!)

Τα παιδιά των λουλουδιών, τώρα τελευταία και εμο. Τριγυρνάνε στα δάση και πηδιούνται με κακόμορφες νύμφες ενώ η πόλη τους είναι ένα γιγάντιο δεντρόσπιτο. Πολλοί από αυτούς είναι δρυίδιδες σαν τον Πανοραμίξ μόνο που δεν φτιάχνουν απαραίτητα φίλτρα αλλά μεταμορφώνονται σε αρκούδες, γάτες, γύπες, δέντρα, λεωφορεία, τοστιέρες κλπ. Άμα αρχίσουν να ντρέπονται μπορούν να εξαφανιστούν στις σκιές , ικανότητα που θα ευχόμασταν να είχαμε όταν ερχόταν ο εφοριακός. Τα mounts τους είναι τίγρεις οι οποίες βγαίνουν σε διάφορα χρώματα όπου μια θυμίζει τίγρη Δαλματίας.

Νάνοι

Κομπλεξικοί ζουμπάδες με σκωτσέζικη προφορά. Πίνουν συνεχεία μπύρες για να αντέξουν το ψυχολογικό βάρος του να είσαι 1.50 με τα χέρια στην ανάταση ΚΑΙ να πηδάς γυναίκες με μούσια. Τα mounts τους, όσο και να μην το πιστεύετε, είναι τράγοι με απίστευτα μεγάλα κέρατα που σχηματίζουν σχήματα και έχουν άλλες καλλιγραφικές ιδιότητες. Θα προτιμούσαν να πηδήξουν τους τράγους (αφου κι αυτοι μουσια έχουν και δε μιλάνε σκωτσέζικα) αλλά δεν τους φτάνουν.

Γνώμοι (Nόουμς/Γκνόμες/gnomes)

ένα gnome μεταμφιεσμένο σε λίνου(κς). για όσους δεν κατάλαβαν, gnome ονομάζεται το συγκεκριμένο γραφικό περιβάλλον στο λίνου(κς)

Απόγονοι των πρασίνων νάνων και του Μπομπ του Μάστορα, ξαδέλφια των νάνων. Ζούσαν ωραία και καλά στην υπόγεια πόλη τους ονόματι Ζίον εεε.. Γκνομέρεγκαν μέχρι που ήρθαν κάτι τρολλ-τρογκ και τους τα κάνανε λίμπα. Μέσα στην απέραντη ιδιοφυία τους αποφάσισαν να πνίξουν την πόλη στην ραδιενέργεια και έτσι έγινε το πρώτο Τσέρνομπιλ στον κόσμο του γουόου. Από τότε μένουν στα ξαδερφάκια τους. Σημείωση: 80 εκατοστά με τα χέρια στην ανάταση και πάνω σε σκάλα (τα 70 εκατοστά είναι για την σκάλα). Επίσης είναι εξαίρετοι μηχανικοί καθώς ξέρουν να χειρίζονται πολύ καλά ΟΛΑ τα εργαλεία. Τι να κάνουμε, τα παιδιά είναι τρίποδα. Γι' αυτούς εξάλλου γράφτηκε η έκφραση "μικρός στο μάτι, μεγάλος στο κρεβάτι". Ε, πραγματικά πρέπει να είσαι πολύ noobas για να πάρεις gnome. Όπως είπαμε είναι καλοί μηχανικοί έτσι και τα mount τους είναι μηχανικά πουλιά (με την καλή έννοια).

Δραναοί (ντρανέϊ)

Κατσικοπόδαρη φυλή που έπεσε από το διάστημα (κυριολεκτικά) για να μπορέσει η Χιονοθύελλα (εταιρία που βγάζει το παιχνίδι) να επιτρέψει στους αλάϊς να έχουν σαμάνους. Φημολογείται ότι είναι απόγονοι των ΕΛ. Από πολλούς άλλους υποστηρίζεται ότι είναι η διασταύρωση μεταξύ ενός στρούμφ, μιας κατσίκας και του γνωστού σε όλους Ντέιβιντ Τζόουνς . Γι αυτούς γράφτηκε η φράση "Φοβού τους Δραναούς, δώρα φέροντες"(δώρα των ναάρου για αυτούς που ξέρουν). Έχουν μεγάλη εμμονή με το φως, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι κάνουν όταν γίνεται διακοπή ρευματος. Πριν πέσουν από το διάστημα έφεραν από τον τόπο τους κοπάδια των mount τους που ονομάζονται elekk, αλλά είναι στην πραγματικότητα απλοί ελέφαντες...

Ορδή(Χορντ, Χορντάδες ή χοντράδες ή Χόρδοι ή Πόρδοι)

Ορκ

Όπως παντού υπάρχουν άνθρωποι έτσι και σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν και ορκ. Κλασικά πράσινα εκτρώματα που και καλά είχαν ευγενές παρελθόν και καλό σκοπό αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι να καταστρέψουν τα πάντα όπως και κάθε ορκ στον κόσμο χωρίς παρ'όλα αυτά να εξηγούν σε κανέναν το λόγο. Τα mounts τους είναι λύκοι εκ γενετοίς συγκαμμένοι στην εσωτερική πλευρά των ποδιών τους.

Απέθαντοι (Ανντέντ)(Φορσάκεν ή απλά αυτούς που τους έχουν χεσμένους)

Τα ζόμπι της υπόθεσης. Έχουν και καλά σηκώσει μπαϊράκι ενάντια στον αρχικακό Λιτς-Κινγκ. Η πόλη τους αποτελείται κατά κύριο λόγο από το αποχετευτικό σύστημα της πρώην "Βασιλεύουσας" των ανθρώπων. Τα mounts τους είναι νεκρά όπως και αυτοί και είναι άλογα χωρίς στομάχι ή οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος τους.

Τόρεν

Απλά 'γελάδες. Είναι και αυτοί παιδιά των λουλουδιών σαν τα νάιτ ελφ. Τριγυρνάνε, βοσκούν και εξπάρουν στις ατελείωτες πεδιάδες. Λόγω αυτού είναι πολύ μπατίρηδες και τσιγκούνηδες. Εφόσον είναι χοντροί και τεράστιοι χρειάζονταν χοντρά και τεραστία mounts οπότε βρήκαν τα kodo, μια διασταύρωση ρινόκερου, ιπποπόταμου, ταύρου, τόρεν, σαλιγκαριού και ντομάτας καθώς και γονίδια τανκ. Διότι είναι τα μόνα mounts που μπορούν να τους αντέξουν!

Τρολ

Πολύ βουντού κατάσταση, έχουν γουιτς ντοκτορς και τέτοια. Τους αρέσει να βαράνε τύμπανα και να χορεύουν Kαποε'ι'ρα, η Ιατρική σχολή των τρoλ έχει βγάλει πολλούς σημαίνοντες γιατρούς (βλ Dr.Cox,Dr.Who,Dr House κ.α.). Τα mounts τους είναι δεινόσαυροι (που για ένα σατανικά εμπορικό λόγο δεν έχουν εξαφανιστεί) τους οποίους χειρίζονται με χαλινάρια και βουντού.

Μπλαντ Ελφ (Αιματοξωτικά)( Αδερφάρες του αίματος )

Παρότι άλλα λέει το όνομα δεν πίνουν αίμα. Τα μπλάντ έλφ είναι τα πρεζόνια τις υπόθεσης που είναι εθισμένα στο μάνα και εκτελούν μαγικά στεγνώνοντας τα φρεσκοβαμμένα νύχια τους. Πολλοί σχολιάζουν ότι μοιάζουν με τους Γάλλους καθότι έχουν τις πιο όμορφες και σέξι γυναίκες σε συνδυασμό με τις πιο πούστρες άντρες. Πολλές γυναίκες των μπλάντ έλφ έχουν "αποστατήσει" και αναζητούν ικανοποίηση από άλλα "μέλη" της Ορδής αλλά κυρίως από ανθρώπους. Τα mounts τους είναι πουλιά (πάλι με την καλή έννοια) σε πολλές αποχρώσεις, τα οποία θυμίζουν στρουθοκαμήλους.

Ουδέτερη Ράτσα

Πανδάριοι

Με την προσθήκη του νέου expansion (Mist of Pandaria) προστέθηκε μια νέα ράτσα οι Πανδάριοι. Τρεις λέξεις μόνο kung fu panda! Πολύ σοφιστικέ κατάσταση. Αυτό το ξενοδοχείο ψύλλων έχει την εντύπωση πως έχει την δύναμη να επαναφέρει τον κόσμο όπως ήταν πριν τον Deathwing, στην πραγματικότητα μόνο χορταράκι (ξέρετε τώρα) έχουν. Μαζί τους φέρανε και ένα νέο είδος μάχης (για εκείνους δηλαδή). Οι Πανδάριοι είναι ουδέτερη ράτσα λόγω του ό,τι με τα κιλά που έχουν μέχρι να κουνήσουν το ένα πόδι βρωμάει τ' άλλο!

Κλάσεις

Warlocks (Γουόρλοκς)(Πολεμοκλειδαριές)

Είναι οι σατανιστές του παιχνιδιού. Επικαλούνται δαίμονες, δυνάμεις τις σκιάς και τις φωτιάς για να ψήσουν ή να αρρωστήσουν τους εχθρούς τους μέχρι να πεθάνουν. Για αυτό τους αποκαλούν απογόνους του πλάσματος Μ. Επίσης παίρνουν τσάμπα mount ένα άλογο με φωτιά στα μπατζάκια του. Ειδικεύονται σε:

 1. Affliction: Αρρωστιάρηδες [Τελευταίο talent: Στοιχειώνουν τον εχθρό και μετά από λίγο τρώνε ότι ρούφηξε το στοιχειό] ,
 2. Demonology: Υψηλής τάξης σατανιστές (Τελευταίο talent: Γίνονται οι ίδιοι για λίγο δαίμονες, μάλλον θα πρόκειται για σύμπτωση που σου θυμίζουν τον Ίλλινταν...)
 3. Destruction: Τερμινέιτορς Wannabe (Τελευταίο talent: πετάνε μια πράσινη μπάλα που δεν μπορεί κανένας να την αντισταθεί ,ούτε κι ο πιο εκπαιδευμένος σκύλος μόνο κάτι φούσκες και παγάκια)
 4. Humans, Gnomes, Orcs, Undeads, Blood Elves

Warriors (Γουόριορς)(Πολεμιστές)

Όλοι οι Warriors έχουν ως πρότυπο ΈΝΑΝ, τον Chuck Norris. Τους αρέσει η Ωμή Βία και είναι οι γνωστοί βλάκες που πιάνονται κότσοι και ορμάνε πρώτοι στα mobs. Ειδικεύονται σε:

 1. Arms: Chuck Norris Wannabe, Μηχανές του ζαμπόν. Τελευταίο talent: Γυρίζουν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο γύρω απ' τον εαυτό τους μέχρι να ξεράσουν.
 2. Fury: Bruce Lee Wannabe (Τελευταίο talent: Μπορούν να κρατάνε δίχερα όπλα ακόμα και σε ένα χέρι),
 3. Protection: Leopard1A5 (Τελευταίο talent: προσαρμόζουν ένα Tesla Coil που πετάει ηλεκτρισμό και αποχαυνώνει τους πάντες μπροστά, τους τελευταίους για κάποιο λόγο τους φωνάζουν Tank).
 4. Humans, Dwarves, Gnomes (Epic Fail), Night Elves, Draenei, Orcs, Trolls, Taurens, Undeads.

Priests (Πριστς)(Ιερείς)(Πάστορες)

(Εξ' ου και το όνομα του πρίστ που έχει ο Μπόμπ ο Μάστορας: "Μπόμπ ο Πάστορας") Είναι οι πιο πούστικη κλάση καθώς δεν τολμούν να βαρέσουν κανέναν πριν του κάνουν Τρόμαγμα (Fear .....Warlock Wannabe). Είναι η μόνη κλάση στο παιχνίδι που ασχολείται για το αν θα ψοφήσει κάποιος από την ομάδα (Party). Ειδικεύονται σε

 1. Discipline: Μικροεγωιστές [Τελευταίο talent: Αυτοτιμωρία],
 2. Holy: Αγαπόντες τον Πλησίον [Τελευταίο talent: Πνεύμα-προστάτης] ,
 3. Shadow: ΚΑΡΑΕΓΩΙΣΤΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ! [Τελευταίο talent: Γίνονται μια μωβ μπάλα για λίγο και δεν νιώθουν το Χριστό τους (κυριολεκτικά)]
 4. Humans, Dwarves, Night Elves, Draenei, Trolls, Blood Elves, Undeads

Mages (Μέιτζιζ)(Μάγοι ή Νερουλάδες ή σουβλατζήδες όχι Μάγκες αν και νομίζουν ότι είναι)

Όσοι δεν έχουν μπράτσα να γίνουν Warrior ή ευελιξία για να γίνουν Rogue αλλά τους αρέσει το ξύλο και (νομίζουν ότι) είναι έξυπνοι και σοφοί και τέτοιες μαλακίες γίνονται Mages. Όλοι τους αγαπάνε γιατί όλοι αγαπάμε τους αυτόματους πωλητές, έτσι και οι Mages φτιάχνουν και μας δίνουν νερό, φαΐ και άλλες μαλακίες. Επίσης χρησιμεύουν και ως ταξιτζήδες γιατί ανοίγουν πόρτες (portals) μεταφοράς σε άλλες πόλεις. Ειδικεύονται σε Arcane, Frost, Fire που είναι πάνω κάτω οι ίδιες μαλακίες. Βασική πληροφορία των Mages είναι ότι είναι το Ψωμοτύρι των Rogues(ΧΑΧΑ ΚΑΛΟ Ε;) Αξιοσημείωτα τάλεντ: Πυροφύσημα (Fire), Παρουσία του Μυαλού (Arcane), Αρκαναϊκό Συνοθύλευμα (Arcane), Κατάψυξη (Frost). Humans, Gnomes, Draenei, Trolls, Undeads, Blood Elves

Paladins (Πάλαντινς)(Υπασπιστές)(Παλαδίνοι)

Και καλά παναγίες. Είναι οι καλοί Warriors. Σημαντικότερο για αυτούς Skill είναι η Φούσκα τους. Κάντε PvP με έναν και θα καταλάβετε. Οι μόνοι λόγοι που τους δέχονται στα ρέιντς ειναι ότι όταν tankαρουν αυτοί τα τέρατα ξεχνάν να επιτεθούν σε οτιδήποτε άλλο και ότι είναι η μόνη κλάση που έχει μπαφς (buffs). Παίρνουν τσάμπα Mount και κάθε άλλο class γκρινιάζει συνεχώς ότι οι Παλατίνοι είναι οβερπάουερντ. Ειδικεύονται σε

 1. Holy: healers(=priest) [Τελευταίο talent: Φάρος Φωτός(ΔΕΗ wannabe)],
 2. Protection: agrro me plz [Αξιοσημείωτο talent: Σφυρί του Δίκαιου] ,
 3. Retribution ή Retri: Πάνισερ wannabe [Αξιοσημείωτα talent: Χτύπημα Σταυροφόρου, Σφραγίδα Εντολής, Τελευταίο talent: Θεϊκή Καταιγίδα] Πολλοί άλλοι επίσης γκρινιάζουν για την εκρηκτικότητα αυτής της εξειδίκευσης.
 4. Humans, Dwarves, Draenei, Taurens, Blood Elves.

Rogues (Ρογκς)(Λήσταρχοι)(Νταβέληδες-Κλεφτοτσοντάδες)

(Ευρέως γνωστοί στον κόσμο του Αυτισμού και ως Rouge-Ρούζ) Γίνονται αόρατοι, έχουν δηλητήρια και γενικώς φοράνε δερμάτινα (so sexy) και ότι κάνουν το κάνουν καλύτερα από πίσω (έχει κήπο στο βάθος). Όταν τα βρίσκουν σκούρα απλά πετάνε καπνογόνο και εξαφανίζονται (άσχετα αν δεν πιάνει ΠΟΤΕ) ’Εχουνε μια μανία να κλέβουνε πορτοφόλια. Ειδικεύονται σε

 1. Assassination: ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΛΕΜΕ [Αξιοσημείωτο talent: Ακρωτηριασμός],
 2. Combat: Warrior Wannabe [Τελευταίο talent: Πηδάνε (από) εχθρό σε εχθρό μπήγοντας όσα περισσότερα μαχαίρια μπορούν],
 3. Subtlety: Sam Fisher Wannabe [Τελευταίο talent: Χορός της σκιάς].
 4. Humans, Dwarves, Gnomes, Night Elves, Orcs, Undeads, Trolls, Blood Elves

Hunters (Χάντερς)(Κυνηγοί)

Cheat-mode κλάση. Αυτοί που επιλέγουν Hunters είναι του τύπου "Σας βαράω αλλά εσείς μην με βαράτε". Κάθονται σαν τις κότες πίσω με τόξα, τουφέκια και βαλίστρες και στέλνουν τα κατοικίδιά τους να καθαρίσουν, Λύκοι, Τίγρεις, Σκορπιοί, Αράχνες, Λιοντάρια, Αρκούδες, ακόμα και Σκουλήκια, Κουκουβάγιες, Ρινόκεροι, Δεινόσαυροι (Welcome to the jungle), Τσιουάουα, Μυγοχάφτες, Μυρμηγκοφάγους, Μακάκες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ειδικεύονται σε

 1. Beast Mastery: Ζωόφιλοι (Κτηνοβάτες) [Αξιοσημείωτο talent: Κτηνώδης Οργή],
 2. Marksmanship: Ρομπέν των Δασών Wannabe [Αξιοσημείωτα talent: Αύρα Αληθινού Πυροβολισμού, Πυροβολισμός Σιγής, Τελευταίο talent: Πυροβολισμός Χίμαιρας] ,
 3. Survival: Rambo Wannabe [Τελευταίο talent: Εκρηκτικός Πυροβολισμός].
 4. Dwarves, Night Elves, Draenei, Orcs, Taurens, Trolls, Blood Elves

Shamans (Σάμανς)(Σαμάνοι ίσως...)

Είναι όλα και δεν είναι τίποτα. Είναι έτσι και είναι και γιουβέτσι. Βαράνε, κάνουν ξόρκια και γιατρεύουν, τίποτα από αυτά όμως δεν κάνουν καλά. Αφήνουν στο πάτωμα κάτι πράγματα που μοιάζουν με προφυλακτικά αλλά είναι τοτέμ τα οποία τους βοηθάνε στην μάχη και βοηθάνε και ολόκληρο το raid, ίσως είναι η πρώτη κλάση στο παιχνίδι που ανακάλυψε την τεχνητή νοημοσύνη και την διοχετεύει σε τοτέμ. Προτιμούνται στα ρέιντ μόνο και μόνο για να γιατρεύουν με αλυσίδες (;) Ειδικεύονται σε

 1. Elemental: Mages Wannabe [LAVA BURST (ΛΑΒΑ ΜΠΕΡΣΤ)!!! Τελευταίο talent: Καταιγίδα Κεραυνών],
 2. Enhancement: Warrior Wannabe [Αξιοσημείωτα talent: Stromstrike(χτύπημα καταιγίδας),Σαμανιστική Οργή, Τελευταίο talent: Φέρνει 2 Λύκους Γίγας (από πού; όχι πως ξέρουμε πού βάζουν οι Hunters τα 10000 βέλη τους ή απο πού εμφανίζονται τα mounts και πολλά άλλα...) οι οποίοι τον κάνουν να τρέχει (από πού κι ως πού;) και όσο βαράνε γιατρεύεται (πώς;)]
 3. Restoration: Priest Wannabe [Τελευταίο talent:Riptide(Ρίπταιντ,παλοίρια) μπουγελώνει ένα μέλλος της ομάδας του και τον γιατρεύει σταδιακά ενώ για όσο το άμοιρο θύμα είναι μούσκεμα το επόμενο Chain Heal(τσέιν χιλ,αλυσιδωτή γιατρειά) γιατρεύει πιο πολύ]
 4. Draenei, Orcs, Trolls, Taurens

Druids (Ντρούιντς)(Δρυΐδες)

Τα ίδια σκατά με τους Shamans. Κάνουν ξόρκια, βαράνε, και γιατρεύουν. Ίσως είναι αξιοσημείωτο ότι βαράνε στα τέσσερα πάντα διότι μεταμορφώνονται σε αρκούδες και τίγρεις. Επίσης μεταμορφώνονται σε Αρκουδοκοάλα (Moonkins), φώκιες, γατόπαρδους, κοράκια, γεράκια, δέντρα. Οι Δρυίδες Χόρντ (Αγελάδες) σε όλες τους τις μορφές έχουν κέρατα. Είναι πολύ διακριτικοί και γίνονται κυρίως αντιληπτοί από κακόμοιρους Αγρότες χάρη στους σωρούς με ρίζες που αφήνουν πίσω τους μετά από τη μάχη [1]. Ειδικεύονται σε

 1. Balance: Mages Wannabe [Αξιοσημείωτο talent: Καλούν έναν σίφουνα που σαρώνει ότι βρει ...ακόμα και τους ίδιους καμιά φορά]
 2. Feral: Warrior, Rogue στα 4 wannabe [Τελευταίο talent: Ενώ είναι γατούλα ή αρκούδα, τα παίρνει στο κρανίο και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να τα κάνει λαμπόγυαλο],
 3. Restoration: Μεταμορφώνονται (εάν το επιθυμούν) σε μία διασταύρωση μπανανιάς πλάτανου και φραγκοσυκιάς και θεραπεύουν κουνόντας τα χέρια...εεε...κλαδιά τους σαν επιληπτικά μογγολάκια που έχουν πάρει κόκα!
 4. Night Elves, Taurens, Worgens, Trolls

Death Knights (Ντεθ νάιτς)(Σκοτεινοί ιππότες)(Θανατιππότες ή απλά πότες)

Eίναι μια καινούρια (και για πολλούς τρισάθλια) Ηρωική κλάση. Όσοι τους φτιάξουν πρέπει να έχουν τουλάχιστον έναν level 55 παίκτη στο account τους και να ξέρουν να κυλούν το κούτελό τους στο πληκτρολόγιο (Facerolling). Χωρίζονται σε 3 κατηγορίες (talents):

 1. Blood-Αίμα (και σπέρμα για τους έμπειρους): Τρομερά επίπονοι και ικανοτάτοι αν και έχουν μια έλλειψη στο dps σε σχέση με τα άλλα talent trees
 2. Unholy-Ανάγιος (Σκατοβρωμιάρης για την ακρίβεια):Βγάζουν ένα σωρό μύγες και σκατόψειρες για να πολεμήσουν μαζί τους. Απαραίτητο στοιχείο για να τους νικήσετε είναι το PARA-PLUS...
 3. Frost-Παγωμένος (Κρυόκωλος):Παγώνει με ένα σωρό από spells που θυμίζουν σκοτσέζικο ντούζ και ιστορίες. Το μόνο που δεν πρέπει να περιμένετε από αυτούς είναι να πουν ένα καλό ανέκδοτο.

Οι DK's είναι μια class πολλάν αμφιλεγόμενη, καθώς έχουν κατηγορηθεί από την ημέρα της δημιουργία τους για το τρομερό DPS και PvP survivability (τι σου λέω τώρα) και μέχρι σήμερον είναι μια από τις καλύτερες κλας. Έτσι μαζί με τους παλαντινούς όλοι φωνάζουν (yell) ή μιλούν στο κανάλι ανταλλαγών (trade) ότι οι ΝΤΙ ΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΝΕΡΦ (να ελαττωθούν οι δυνάμεις τους.) Επίσης έχουν και αυτοί mounts πιο φθηνά και από των warlock και paladin τα οποία είναι άλογα που θυμίζουν των warlock μόνο που είναι ψόφια (σοβαρά μιλάω).

Ο πρώτος γνωστός καταγεγραμμένος θανατιππότης ήταν ο Μ το πως απέκτησε αυτές τις δυνάμεις παραμένει άγνωστο το μόνο σίγουρο και αποδεδειγμένο από την διεθνή εμπειρία ετών είναι ότι ανήκει στο Ανάγιο αδόξαστο και τρισγκάντεμο talent tree εκπαιδευμένος από τον πρώτο μαύρο γάτο που πάτησε το πρόσωπο της γής. Φημολογείται επίσης ότι η Ντόρα η γριά εξερευνήτρια και απόγονος του Ακατανόμαστου είναι και η πρώτη γυναίκα θανατιππότης. Αφού η τελευταία έσμιξε με τον Arthas κοινώς γνωστό ώς βασιλιά βδέλλα, είχε σαν αποτέλεσμα τον ανίερο αυτό σπόρο που ακούει στο όνομα Κυριάκος ο οποίος φαίνεται και από το τελευταίο patch των μπρούτζινων βιβλίων καθώς και ξεκάθαρα στην Λιακουριάδα πως θα είναι ο μόνος νόμιμος κληρονόμος του βασιλέα βδέλλα (το καλλιτεχνικό του είναι Χαρδαβδέλλα) και ως διαθήκη έχει του παππού του το καθήκι καθώς και την μυθική οδοντογλυφίδα με το όνομα Παγόθρινος ή Θρινόπαγος

Η WoW αρρώστεια

Το χειρότερο είναι πως ο άρρωστος βλέπει παραισθήσεις από τον εθισμό ενώ από την εξάρτηση φανατίζεται σε τέτοιο σημείο όπου δεν δέχεται καμιά αρνητική κριτική για τον αγαπημένο του τίτλο και θεωρεί την εταιρία Blizzard κάτι ως Θεό και αν μη τι άλλο που και που ανάβει και κανά κεράκι μπροστά από το pc του...

Παρενέργειες της WoW αρρώστιας

Κάποιες άλλες 'παρενέργειες' επίσης για όσους πάσχουν από την συγκεκριμένη αρρώστεια είναι:

 • Χοντραίνουν τα οπίσθια τους από το πολύ καθισιό στον υπολογιστή παίζοντας άπειρες ώρες με το συγκεκριμένο παιχνίδι.
  Παρενέργειες της WoW αρρώστιας σε Κινέζοντα
 • Γίνονται λιγότερο κοινωνικοί και με προβλήματα έκφρασης πετώντας απίστευτες ασυναρτησίες και σαχλαμάρες.
 • Αποκτούν μεγαλομανία και ναρκισσισμό (κοινώς την ψωνίζουν), πιστεύουν ότι είναι τρανείς ιδιοφυίες σαν τον Αϊνσταίν και ταλεντάρες σαν τον Fatal1ty.
 • Γίνονται βρωμιάρηδες και ακατάστατοι (πχ: το σάντουιτς πεταμένο στο πάτωμα, το πληκτρολόγιο κολλάει από την μπίχλα κλπ)
 • Έχουν αναπτύξει ένα δικό τους λεξιλόγιο που θυμίζει λίγο παλαιολιθική εποχή όταν μιλάνε μεταξύ τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει φράσεις όπως:εεεεραααα εεε μαααα-ααάκα παααάμε γιααα woow ή: καααάνε ρεζ εεεε μαααα-ακα
 • Οι παίκτες αποκαλούν ο ένας τον άλλον noob αντί με τα ονόματά τους.
 • Παραληρούν πάνω άπτον υπολογιστή τους, νιώθουν πως δεν έχουν καλό armor και ότι θα τους επιτεθούνε.
 • Κάνουν συνεχή χρήση γελοίων αμερικάνικων συντομογραφιών όπως OMG, 3LOL και PWNED.
 • Δεν γνωρίζουν πως υπάρχει κόσμος έξω από το σπίτι τους & τα net της γειτονιάς.
 • Δεν γνωρίζουν πως μπορούν να συνάψουν ερωτικές σχέσεις με το αντίθετο φύλο.
 • Όταν τολμάς να πεις σε κάποιον καμένο Σταμάτα πια να παίζεις WoW όλη την ώρα Σου απαντάει Έτσι
 • Η φάτσα τους αλλοιώνεται από τα σπυράκια & ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά (οι καμμένοι τόσο, οι πρωτάρηδες σε καμιά βδομάδα)
 • Πλουτίζουν τις εταιρίες που πουλάνε υπολογιστές καθώς πολλοί από αυτούς (όπως και ο ιδιοκτήτης τους) δεν αντέχουν το σοβαρό πλήγμα του να χάνεις στο PvP (έχουμε πολλά περιστατικά πληκτρολογίων που βρέθηκαν τυχαία χωμένα σε οθόνες).
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνου σε ακραίες καταστάσεις όπως φαίνεται στο screenshot παρακάτω...(έλεος...)
  το απόλυτο κάψιμο

Καταπολέμηση της αρρώστιας

 • Κόψτε το ρεύμα του σπιτιού σας.
 • Κλειδώστε την πόρτα και πετάξτε το κλειδί.
 • Αγοράστε ένα κουβά και δέστε τον με ένα σπάγκο για να τον ρίχνετε από το μπαλκόνι & να σας βάζουν τα απαραίτητα.
 • Κάψτε τον υπολογιστή για να μην έχετε πειρασμούς.
 • Κάντε καθημερινό μπάνιο.
 • Κάντε καθημερινές σωματικές ασκήσεις για να έχετε κανονικό βάρος.
 • Διαβάστε ένα Ελληνοελληνικό (Νεοελληνικό μήπως) λεξικό για να θυμηθείτε τις λέξεις που έχετε ξεχάσει.
 • Ψάξτε και βρείτε ένα σπίτι με κόκκινο φωτάκι, μόλις το βρείτε μπείτε μέσα.
 • Μία σφαίρα στον εγκέφαλο (του πάσχοντα).
 • Ευχές από τον Ακατονόμαστο (Μητσοτάκης).
 • Θυμηθείτε πως είναι το αγαπημένο άθλημα των Κινέζων φοιτητών τα Σαββατόβραδα όλα τα βράδια.
 • Καλέστε τον παπα-ταιώνα να ξορκίσει το κακό.

Μαρτυρίες ανθρώπων που σώθηκαν

Αποδείξεις μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απο ανθρώπους που βελτιώθηκε η κατάσταση τους, άλλα έχουν κυκλοφορήσει ανέκδοτα στη πιάτσα που είναι ενθαρρυντικά για την ύπαρξη τουλάχιστον ενός άνθρωπου που βρήκε ξανά μερικώς το παλιό του λεξιλόγιο.

Παραδείγματα:

- Τί είπε o Λεωνίδας στους 300 όταν τους περικύκλωσαν οι Πέρσες? - Η Ταν η επί τας ρε noobs!!

-Τί είπε o Λεωνίδας στους 300 όταν τους περικύκλωσαν οι Πέρσες? -Wipe είναι παιδιά!

- Τι είπε ο Λεωνίδας όταν πρωτοείδε τον Εφιάλτη? - Έπρεπε να σε είχε κάνει ban η μάνα σου...

- Τι είπε ο Αχιλλέας όταν σκότωσε τον Έκτορα? - Σου πήρα το gold μωρή...

- Τι είπε ο Λάζαρος όταν είδε το Χριστό? -Rez me m8!

- Τι είπε ο Καραϊσκάκης όταν πέρασε ένας Τούρκος έξω από το στρατόπεδο τους? Κάντε ντου (nuke) στον φίντερ!

Μαρτυρία φρίχτη παίχτη

OMGλόγιο

 • LFM (=Looking for members, Αναζητώ άτομα.)
 • Inv me (=Invite me, Προσκάλεσε με!)
 • LF Tank for UP(=Utgarde Pinnacle)
 • LF Tank for ToC hc (=Αναζητώ τεθωρακισμένο δια την επίτευξη της Δοκιμασίας του Πρωταθλητή σε ηρωικό επίπεδο.)

Και κατ' επέκταση στην θέση των UP και ToC βρίσκονται οι συντομογραφίες όλων των υπόλοιπων Dungeons (Μπουντρουμιών) του επιπέδου 80.

 • "omgkai3lol"(=που η μετάφρασή του είναι μάλλον "ω Θεέ μου και γελάω δυνατά"³)

Και για ΟΛΑ φταίει ο PINAS...

Μονάδα μέτρησης χρημάτων

Τρεις είναι η βασικές μονάδες μέτρησης με υποκατηγορίες

 • 1 GOLD = 100 SILVER
 • 1 SILVER = 100 COPPER
 • 1 COPPER = τουλάχιστον από ένα τέρας
 • Όλα τα Gold = Κέρδη της Blizzard

Σημείωση το μέγιστο ποσό που μπορεί να παρθεί από ένα monster είναι γύρω στα 1g και 50s και αυτό από υψηλού επιπέδου ΜΟΜΠΣ (τέρατα). Βέβαια υπάρχουν και κάτι 10μετροι δράκοι που τους κόβεις με το σπαθί σου σολάροντας και τους πέφτουν (από τις τσέπες??) εώς και 150 χρυσά (ΤΖΙ).