Έμινεμ
“Έμινεμ στον τόπομ.”
~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για εκεί που έμεινε.
Ο Έμινεμ είναι γνωστός ως "Marshall Bruce Mathers III" [Αμερικάνικο Πρόβατο Βρούτος Μιτέρας (με Ι λόγω του mAthers) ο τρίτος - και μακρύτερος]. Είναι επίσης γνωστός ως Σλιμ Σέιντι και ΡΕ.
Γενεαλογικό δέντρο και καταγωγή[επεξεργασία]
Ο Έμινεμ είναι γιος μίας κοινής και δε γνώρισε πατέρα. Πιθανότατα ήταν ο κύριος Προκοπίου ή κάποιος Τάκης. Φήμες αναφέρουν ότι είναι μακρινός συγγενής της απόλυτης ελληνίδας σταρ Άννας Βίσσηςςςς και του ..πω;;;... ε, καλά: Κώστα Σημίτη. Είναι απόγονος των Βριλ, αλλά στις φλέβες του ρέει και αίμα των Ορκ από έναν προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προπάππο του. Μεγάλωσε στο Πέταλο του Μαλιακού, αλλά κάποιοι δήθεν ενημερωμένοι ακούνε ότι μεγάλωσε στο 8 Mile Road. Έχει βίζες και από τον Πύργο και τον Μυλοπόταμο.
Παιδικά χρόνια[επεξεργασία]
Στα παιδικά του χρόνια του άρεσε να εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις από την Φρικηπαίδεια και άλλες τέτοιες βρισιές, έτσι ώστε φτάνοντας στην εφηβεία να μπορεί να βρίζει τα πάντα, το Θεό, αλλά ακόμη και τον Τσακ Νόρις. Αντί να παίζει αέρινη κιθάρα το μούλικο έκανε αέρινα σκρατς με αέρινα πικάπ και άκουγε Πορνπόντις. Έκανε παντού πιπί του για να σπάσει πλάκα.
Κάποια στιγμή αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας ράπερ που ήταν πολύ της μόδας αλλά, επειδή ήταν άσπρος, αντιμετώπισε δυσκολίες. Αναζήτησε βοήθεια στο κοντινότερο περίπτερο και ξεκίνησε την μαζική κατανάλωση σκουρόχρωμων m&m's. Έκτοτε άρχισε να γίνεται γνωστός για τις ικανότητες του στο ραπ και μετά την καταπληκτική ερμηνεία του στην ταινία «8 mile» -την οποία σίγουρα έχετε δει όλοι εσείς που ακούτε 23 ώρες το 24ωρο χιπ - χοπ, γιο - γιο σαν καθυστερημένα και κυκλοφορείτε με Κρητικές βράκες και στραβά καπέλα- είναι και μεγάλος σινέ σταρ.
Τιμάται ως εθνικός ήρωας στις ΗΠΑ, στις 30 Φεβρουαρίου κάθε 3 χρόνια.
|
Δισκογραφία, Βιβλιογραφία και Μουβογραφία[επεξεργασία]
- Δισκογραφία
- 1995 - Ινφινάιτ.
- 1998 - Το ΕΠ του Σλιμ Σέιντι.
- 1999 - Το ΛΠ του Σλιμ Σέιντι.
- 2000 - Το ΛΠ του Αμερικάνικου Προβάτου Βρούτου Μιτέρας.
- 2002 - Η παράσταση του Έμινεμ.
- 2002 - Έξω από τον τοίχο.
- 2002 - Γ@μημένα τρελός (ορίτζιναλ τίτλος: Γ@μημένα ςΌλεΤρ).
- 2002 - 8ο μίλι ΟΣΤ (ορίτζιναλ τίτλος: Το Πέταλο του Μαλιακού ΟSΤ).
- 2004 - Ευθεία από το εργαστήριο ΕΠ (ορίτζιναλ τίτλος: Ευθεία από το εργαστήριο... ΕΠ! Μας τσακώσανε).
- 2004 - Ενκόρ.
- 2005 - Το κάλεσμα της κουρτίνας: Οι αποτυχίες.
- 2009 - Η επάνοδος (ορίτζιναλ τίτλος: Το ριάπι).
- 2010 - Ανόρθωση ή Ιατρειά
- 2013 - Το ΛΠ του Αμερικάνικου Προβάτου Βρούτου Μιτέρας 2.
Φυσικά σε όλους τους δίσκους του Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας.
- Βιβλιογραφία
Δυστυχώς ο Έμινεμ δεν ήξερε να γράφει, καθότι ο Τσακ Νόρις τον καταράστηκε όταν άκουσε το πρώτο του βρισίδι. Υπάρχουν όμως κάποια τετράδια ορθογραφίας από το δημοτικό σχολείο τα οποία κρατάει ο Τσακ Νόρις κρυμμένα στη βιβλιοθήκη του. Πιθανότατα σε αυτά έχει πρόσβαση και ο Θεός.
- Μουβογραφία
- 1998 - Το πλύσιμο: Σε αυτή την ταίνια του Δόκτωρος Ντρε και ο Μυξιάρικος Σκύλος κάνουν έναν, μάπα σε μια σκηνή, αλλά το όνομά του δε χωρούσε στο κάστινγκ και τον αφήσαν απ'έξω (όχι όμως και ανακατωτά).
- 2001 - 8ο Μίλι (ορίτζιναλ τίτλος: Το Πέταλο του Μαλιακού).
- 20..και κάτι - Έχεις όπλο... θα ταξιδέψεις. Ριμέικ παλιού γουέστερν.