Χριστιανισμός

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η Παναγία του Αδόλφου
χριστιανισμός (και θεϊσμός γενικότερα): Η θεώρηση ότι υπάρχουν πράγματα που δεν είναι φυσιοκρατικά και δεν μπορούν να εξηγηθούν καθόλου, με την αυστηρή και συγκεκριμένη εξήγηση ότι: 1. η προσωποσύνη είναι αυτόγονη και κοσμογόνος και 2. ότι το Παν ορίζεται μέσα από την ηθική της προσωποσύνης (η θεώρηση ότι το Παν είναι αξιακά προσωποσυμβατό).

Χριστιανισμός ή Κρετινισμός (επιστημονική ορολογία: Χριστοχαύνωση, αγγλιστί: Christardy, σε επίπεδο υπερχαύνωσης: Christardedness) είναι το θρήσκευμα αυτό στο οποίο αγαπάς τον συνάνθρωπό σου (εκτός αν είν' Εβραίος=Θεοκτόνος), δηλαδή όπως έχει πει και αυτός ο Πανούσης που μοιάζει για παπάς "Γαμάτε γιατί χανόμαστε". Οι δύο παραπάνω θέσεις είναι ταυτόσημες, όπως επιβεβαιώνει κι ο Μπάμπης Νιώτης. Επίσης, στον Χριστιανισμό αποφεύγονται πολλά. Αναλόγως το συμφέρον την Εκκλησία του καθενός, εννοείται. Αλλά όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται! Απόδειξη; Μια ματιά στο ειδησεογραφικό δελτίο, κάθε φυλακή έχει τον δικό της εξομολόγο - γιατί παντού υπάρχει ένας μύθος παπάς. Ο καθένας, όμως, λέει ό,τι θέλει και γι' αυτό έχουν σχηματιστεί τόσες διαφορετικές Εκκλησίες και δόγματα. Επίσης, γι' αυτό έφυγε κι ο Dave Mustaine από τους Metallica.
Κεντρική φιγούρα του Χριστιανισμού αποτελεί ο Ιησούς Χριστός (Υιός του Θεού και Μεσσίας, κατά τους περισσότερους Χριστιανούς) κι ο Τσακ Νόρις. Αλλά όχι πάντα ο πρώτος. Αλλά υπάρχει, αυτό μετράει.
Ο οπαδός του Χριστιανισμού λέγεται Χριστιανός (επιστημονική ορολογία: Χριστόχαυλος, αυτός που λατρεύει τον Χριστιανισμό περισσότερο από τον Χριστό: Χριστιανόχαυλος, αγγλιστί: Christard, αυτός που έχει τερματίσει όλα τα επίπεδα χαύνωσης: Christarded at zenith level).

Ορισμός[επεξεργασία]

Χριστιανισμός είναι η αντίληψη ότι ο Χριστός που ήταν πατέρας του εαυτού του θα σε κάνει να ζήσεις για πάντα αν τηρείς τις εντολές του και του πεις τηλεπαθητικά ότι τον αποδέχεσαι ως αφέντη, έτσι ώστε εκείνος να αφαιρέσει κάποια κακή δύναμη από την ψυχή σου, η οποία βαραίνει παράλληλα και όλη την ανθρωπότητα επειδή μια γυναίκα που πλάσθηκε από παϊδάκια πείσθηκε από κάποιο ομιλόν φίδι να φάει από ένα μαγικό δέντρο ένα φρούτο που έμοιαζε με φιδόμηλο.

Αίτια[επεξεργασία]

Σύμφωνα με τον μέγα κωμικό και σκιτσογράφο Καρλ Μάρξ, η θρησκεία (ειδικότερα, ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα) είναι παράγωγο του φόβου για τον Μητσοτάκη. Στην άλλη γωνία του ring (την μπλε) βρίσκεται ο Λιακόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι η θρησκεία αποτελεί προκαταρκτικό στάδιο για την έλευση των Ελ και για την επόμενη κυβέρνηση (ας είναι ΛΑ.ΟΣ., ας είναι ΛΑ.ΟΣ., ας είναι ΛΑ.ΟΣ.!). Διαιτητής του αγώνα είναι ο Τσακ Νόρις, υποστηρίζων ότι η θρησκεία υπάρχει για τον εξυμνεί. Κι επειδή το λέει, κανονικά δεν έχει "γιατί". Ακόμη, ο φόβος και μια κακή εφηβεία με πολλές αγαμίες και αιμορροΐδες μπορεί να οδηγήσει ένα λογικό σχετικά άτομο να γίνει "καλός χριστιανός". Στην λέξη θρησκόκαυλος πρέπει να μπαίνει μπιπ στις πρώτες δύο συλλαβές και όχι στις δύο τελευταίες.

The idols of gold, silver and stone as objects of false worship (Areopagus sermon 28-29) were condemned by Paul, but not the ideological idol of his person-god.

Εκκλησίες[επεξεργασία]

Ακολουθεί σύντομη περίληψη των πιο σημαντικών Εκκλησιών.

Ρωμαιοκαπιταλιστική Εκκλησία της Ρώμης και του ρωμαϊκού Πάπα της Ρώμης[επεξεργασία]

Μετά τον Ι.Χ. και τον Τσακ Νόρις είναι ο Πάπας, όστις θεωρείται αλάθητος σε θέματα θεολογικά, πολιτικά, μαγειρικά και σε video games. Η Ρωμαιοκαπιταλιστική Εκκλησία ευθύνεται για την γέννηση του Τάκη και για τις επιτυχίες του Νίκου Μίχα καθώς και, κατά τον Λούθηρο, για το φαινόμενου του θερμοκηπίου.
Ο Πάπας, για λόγους συντομίας, ονομάζεται και Bishop of Rome, Vicar of Jesus Christ, Successor of the Prince of the Apostles, Supreme Pontiff of the Universal Church, Primate of Italy, Archbishop and Metropolitan of the Roman Province, Sovereign of the State of Vatican City, Servant of the Servants of God. Ο τωρινός Πάπας ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι μεγάλος fan της Βέφας. Η εν λόγω Εκκλησία έγινε μεγάλη star μετά την έκδοση των βιβλίων του Δάνιου Καφέ (Dan Brown, ουδεμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή Καφέ). Αποτελεί συνεργό του Weber και του καπιταλισμού.

Εκκλησία Ανατολικών Ορθοδόντων Χριστιανών[επεξεργασία]

Η Εκκλησία στην οποία ανήκουν οι περισσότεροι Έλληνες, αποκαλούμενη από τους Μάρτυρες του Αυνάν, τα βριλ και τα Ελ τού Σείριου ως Αίρεση Εβραίων Μασόνων Ιουδαιοχριστιανών Ανθελλήνων Ρασσοφόρων Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Χάρη στους ψαλμούς της, οι Blind Guardian έγραψαν τα πρώτα τους κομμάτια. Το είδος ονομάστηκε epic byzantine metal κι είχε επιρροές κι από τον Ρουβά. Οι Ορθόδοντοι, πέραν της άριστης κατάστασης των δοντιών τους, φημίζονται και για το τσάμπα ψωμί και κρασί τις Κυριακές. Κάτι αντίστοιχο του Πάπα στους Ορθοδόντους είναι η Ελένη Λουκά κι η Έφη Θώδη, το ατελείωτο debate για το ποια είδε τον Ι.Χ. πρώτη και για το ποια κάνει τα καλύτερα θαύματα. Η Εκκλησία είναι γνωστή επειδή έχει απωθήσει χιλιάδες ανθρώπους από το να κάνουν αλλαγή φύλου, ίνα εισέλθουν τω Άγίω Όρω (αλήθεια, οι transexuals μπορούν να μπούνε;). Οι πιστοί χρησιμοποιούν ακόμη το πολυτονικό σύστημα το οποίο κατάργησε ο Τρισκατάρατος Ελευθέριος Βερυβάκης.

Εκκλησία Διμαρτυρόμεων Προτεσταντών[επεξεργασία]

Πρόκειται για πλεονασμό του γράφοντος, αλλά ποιος νοιάζεται...; Η Εκκλησία ιδρύθηκε από αναρχικούς Ρωμαιοκαπιταλιστικούς που δεν γούσταραν ούτε Blind Guardian, ούτε Πάπ(ι)ες. Ακόμη διαμαρτύρονται. Γνωστοί κι ως γνωστοί άγνωστοι, ξέρετε. Παιδιά των Gangούρων και της Ντόρας της Μικρής Εξερευνήτριας.

Χριστιανισμός και κορωνοϊός 2019 - 2022[επεξεργασία]

Οι αιρετικοί εβραίοι (χριστιανοί), ζητούν από την επιστήμη εμβόλια (γιατί ο διεθνιστής Εβραίος θεός τους τιμωρεί τυχαία ώστε να διδάξει ότι η απόλυτη ανυπαρξία του, ταυτίζεται με ύπαρξη όπως μας λέει η Εκκλησία της Ελλάδος δηλαδή η Νέα Δημοκρατία) αλλά:

 1. απορρίπτουν τις επιστημονικές προμεγαλοεκρηκτικές θεωρίες (pre-explosive cosmology), πχ την δομογονία του Max Tegmark
  Όντως η επιστήμη δεν έχει διατυπώσει την τελική θεωρία, η οποία δεν υπάρχει λόγω των επιπτώσεων των θεωρημάτων μη πληρότητας του Kurt Gödel. Όμως η επιστήμη δεν προδικάζει την κοσμολογική νοοκρατία (όπως οι θρησκείες άμεσα με θεούς και έμμεσα με παραβίαση των φυσικών νόμων βάσει ανθρώπινων κριτηρίων ηθικής κι αισθητικής).
 2. απορρίπτουν την επιστημονική αβιογένεση (βλ. Jack W. Szostak στο YouTube)
  βλ. Scientific American - first life
  Η επιστημονική αβιογένεση δεν έχει ολοκληρωθεί ως επιστήμη, όπως και καμιά επιστήμη. Η επιστήμη δεν είναι ο ψευδής ισχυρισμός της απόλυτης γνώσης, αλλά η μεθοδική προσέγγιση της γνώση βάσει της επιστημονικής μεθόδου.
 3. νευροεπιστήμη/εγκεφάλος ή mereological simple/μερολογικό απλό/άτμητος χωρίς συστατικά πυρήνας προσωποσύνης των νοοφόρων όντων που δήθεν ορίζει τις βιοχημικές διεργασίες του εγκεφάλου και διατηρεί τη νόηση στους ανεγκέφαλους πια νεκρούς
  βλ. Nancy Kanwisher στο YouTube)
 4. απορρίπτουν το κοσμικό κράτος με
  • παραβίαση των ορίων ισχύος της αρχής της πλειοψηφίας μέσω της διαμόρφωσης προσωπικού δεδομένου και μέσω της εθνικοποίησης του
   1. χριστοσυνταγματοποίηση
   2. χριστοσημαίωση
   3. σεξιστικός κρατικοθρησκευτικός νόμος στο Κανάγιο Όρος
    Οι ισλαμιστές τρομοκράτες, ορίζουν νόμους του κράτους με θρησκευτικά αντιδημοκρατικά κριτήρια.

Χριστιανισμός και Δαρβινισμός[επεξεργασία]

Ως γνωστόν ο Νώε, για λόγους χώρου και ρατσισμού, δεν έσωσε κανένα δεινόσαυρο κατά τον κατακλυσμό που ο θεός φόρτωσε στον Νώε.

Ο Ψωμοτύρ Ιησούς Χριστός σαυρώθηκε ώστε να διορθώσει αυτήν την αδικία· και από τότε, κάθε χριστιανοχαυλόσαυρος κάνει τον σαυρό του προς τιμήν των δεινοσαύρων.

Παρερμηνείες όρων[επεξεργασία]

 • άυλο: αυτό που δεν υπάρχει
  παρερμηνεία: αυτό που θα ήθελα· πηγή και φορέας αθανασίας
 • κρίνος: λουλούδι
  παρερμηνεία: πούτσος του θεού που απαραιτήτως γαμά (ή γκαστρώνει μαγικά χωρίς ξέσκισμα, ώστε για πρώτη φορά να γαμηθεί ανάστροφα η μάνα απ' το μωρό της, το οποίο και θα σπάσει την παρθενιά της) παντρεμένη γυναίκα - Αν πεις ότι αυτά που κάνει ο θεός είναι ψυχανώμαλα διότι είναι καθίκι, αντί να σου πει «ευχαριστώ που με συνέτισες», σε κατακεραυνώνει και σε καταδικάζει στην κόλαση (σίγουρα, γιατί υπάρχει σε ηλεκτρονικά παιχνίδια). Ο θνητός θυσιάζει την αιωνιότητα της ψυχής του για ανώτερο σκοπό. Ο παρτάκιας θεός ποτέ!

Χριστώνυμα (άμεσο· επίκληση στον Yeshua)[επεξεργασία]

επίσημο[επεξεργασία]

 • το χριστάγγουρο


φυλώνυμα

 • η χρισταγγούρω
 • ο χριστάγγουρας

συνήθη[επεξεργασία]

 • ο χριστόχαυλος
 • η χριστόχαυλη
 • το χριστόχαυλο

λαϊκώνυμα[επεξεργασία]

 • ο χριστοτζής
 • η χριστοτζού
 • το χριστοτζό

Χριστιανώνυμα (δευτερογενές· επίκληση στον χριστιανισμό)[επεξεργασία]

 • ο χριστιανόχαυλος
 • η χριστιανόχαυλη
 • το χριστιανόχαυλο

λαϊκώνυμα[επεξεργασία]

 • ο χριστιανοτζής
 • η χριστιανοτζού
 • το χριστιανοτζό

τρόπος να την πέσεις σε χριστιανή (αν θες να την χάσεις, γιατί θες άθεη, -ες):[επεξεργασία]

Γεια σου ελληνορθόδοξη νεράιδα! Eίναι σημαντικό να υπάρχουν δεξιοί άνθρωποι που απορρίπτουν την φυσική κοσμογονία και την αδυναμία σκέψης των νεκρών χωρίς εγκέφαλο.
_____________
Οι Σουηδοί έδωσαν νόμπελ στον Jack Szostak που μελετά την χημική προέλευση της ζωής. Δεν έχουν φέτα όμως (έχουν· ελληνική, σουηδική κι από άλλες χώρες στα supermarkets)!

Αν έχει άλλη θρησκεία, απλώς αντικαθιστάς την λέξη ελληνορθόδοξη με το ουσιαστικό της θρησκείας της ή λες απλά θρησκευόμενη διότι δεν έχουν όλες οι θρησκείες θεό (άρα μπορεί να είναι θρησκευόμενη μη θεΐστρια, πχ λάτρης του απρόσωπου παγκοσμικού θείου πεδίου).

Διάσημοι Χριστιανοί[επεξεργασία]

Δισκογραφία[επεξεργασία]

Μουσικά κομμάτια[επεξεργασία]

Ρητά[επεξεργασία]

 • χριστιανική ρήση: στο αεροδρόμιο άθεος, στο αεροπλάνο θρησκευόμενος, μετά την πτώση και τον θάνατο θρησκευτικά απαθής
 • μουψωλμανική ρήση: σφαγές και σφαίρες δεν φοβόμαστε, σιγά την φονικότητα των αεροπλάνων
 • αθρησκευτική ρήση: ο χριστιανός χλευάζει τον ναό της τεχνολογίας που ονομάζεται αεροπλάνο, αλλά κατά την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 το 2020 στην Ελλάδα δεν πλησίαζε σε εκκλησία

Αδερφό Δόγμα:[επεξεργασία]

o Μαλακιανισμός

   Π  Σ  Ε

Θρησκεία

Flying Spaghetti Monster.jpg

Θεότητες: Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας | Τσακ Νόρις | Ιησούς Βοσκός | Αντίχριστος | Θεός | Θεός Πέος | Άγιο Πνεύμα | Παναγία η Σουβλακοκρατούσα | Όσκαρ Ουάιλντ | Σταμάτης Γονίδης | Σουβλάκι Magnus | Βριλ | Μηνάς | Κθούλου | WEEGEE | Η Μεγάλη Μητέρα | Γκιύγκας | Μητέρα-Αγελάδα | Αόρατη Ροζ Μονόκερος
Κήρυκες / Ημίθεοι / Προφήτες: Λιακόπουλος | Έφη Θώδη | Ελένη Λουκά | Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος | Μπομπ ο Μάστορας | Τζ. Ρ. Ρ. Ρ. Ρ. Τόλκιν | Πρωτόπλαστοι | Πόντιος Πιλότος | Εφραίμ | Βελόπουλος | Μοναχός Παστίτσιος | Ο παπάς ο παχύς | Πρίαπος | Χ.Φ. Λάβκραφτ
Άγιοι: Οσία Παρθενία η Μετανοήσασα | Όσιος Ονούφριος ο Παρηγορητής | Ιωάννης ο Χρυσόστομος | Κοσμάς ο Αετός | Άγιος Μάμας | Άγιος Πέτρος | Άει σιχτίρ | Άη Λάιτερ | Άγιος Βασίλης | Άη Ποντ | Άη Φον | Άη Λάινερ | Άη οφ δε Τάιγκερ | Όλοι οι Άγιοι "Άη" μαζί | Άγιος Μόγλης | Άγιος Βαρουφάκιος ο Αιγινήτης - Πάτερ Μνημόνιος | Άγιος Φλώρος
Ιδεολογία: Ο Καιρός Γαρ Εγγύς | Δημιουργισμός | Παπάς:The Game | Ναζισμός | Χριστιανισμός | Μασόνοι | Μπαοκισμός | Ταβανισμός | Μαλβινισμός | Ιερά Εξέταση / Επανεξέταση | Δόγματα | Twilight | Homo Masturbalis | Αθεϊσμός | Βοδισμός | Οπίσθια Εναέρια Περιστροφή
Θρησκευτικές Οργανώσεις: Εκκλληστεία | Αδελφότητα του Κάμελοτ | Αδελφότητα της Πύρινης Μέδουσας | Αδελφότητα του Κρουασάν | Θύρα 13
Ύμνοι: Κάλαντα | Δευτέρα προσευχή | Ωδή εις τον Κθούλου | Χάκερ ημών | Κάρτερ ημών | Πιστεύω (σκέτο) | Πιστεύω του Θεού | Πιστεύω της Φρίκης | Πιστεύω της επιστήμης | Πιστεύω του φραπέ | Πιστεύω του Ikariam | Πιστεύω εις μίαν σούβλαν / εις έναν Μόγλην / εις ένα Gamato / εις έναν Γκολ | Ύμνος εις το Πάσχαν
Ιεροί Τόποι: Παράδεισος | Βατικανό | Άγιον όρος | Ναός του Κθούλου | Βαλχάλλα
Κι άλλες πίπες...