Φυσική
“Nομίζω E ≈ mc² αν μισοκλείσεις τα μάτια σου και σηκωθείς απότομα με τη μία .”
Ορισμός[επεξεργασία]
Φυσική είναι η επιστήμη που μελετά τη φύση, με τρόπο διαφορετικό από τη γεωπονία, τη γεωλογία, τη βιολογία, τη χημεία, τη φιλοσοφία ή τον οποιοδήποτε γραμμικό συνδυασμό τους. Μεγάλος ανταγωνιστής της μαθηματικής επιστήμης, τσακώνεται μ'αυτήν ακατάπαυστα για το ποιός θα βγάλει τους περισσότερους καμμένους.
Τα Πρώτα Στάδια[επεξεργασία]
Στην αρχή έγινε το Big Bang (ή αλλιώς Big Μπαμ /Μπαμ μπουμ /Βαρελώτα εν αιθρεία) και όλοι κάθησαν πίσω πίσω,μην φάνε καμιά αδέσποτη. Έπειτα δημιουργήθηκε το σύμπαν και λίγο αργότερα οι φυσικοί που από τότε το μελετάνε με τη βοήθεια των γαλβανομέτρων και του Τσόλκα. Κατόπιν εκτενούς έρευνας και πολλών βραδιών ξενυχτιού πίνοντας Brandy και ακούγοντας Σωκράτη Μάλαμα, οι φυσικοί κατέληξαν στο ότι το πραγματικό σύμπαν είναι ένας τετραδιάστατος ψευδοευκλείδειος χώρος - γεγονός που οδήγησε στο δημόσιο εξευτελισμό του Ευκλείδη, που ως τότε διατηρούσε όνομα στην κοινωνία - του οποίου, οι άνθρωποι που δεν είναι φυσικοί, αντιλαμβάνονται μόνο τις προβολές, που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρόνο και το χώρο ως ανεξάρτητες οντότητες (σε αντίθεση με το συνεχές του χωρόχρονου που προέβλεπαν οι μέχρι τότε θεωρίες).
Ως αναμενόμενο, οι ριζοσπαστικές αυτές ιδέες οδήγησαν σε έντονες διαφωνίες και η φυσική κοινότητα βρέθηκε στα όρια του διχασμού (βλ.σχάση-πυρηνική σχάση), αλλά τελευταία στιγμή ήρθε ο Νεύτωνας κι έβαλε μια τάξη στα πράγματα.
Η Νευτώνια Περίοδος της Φυσικής[επεξεργασία]
Με τη μέθοδο του δανεισμού συγγραμμάτων και τη βοήθεια της εις ατόπου επαγωγής, ο Νεύτων απέδειξε ότι τα αδρανειακά συστήματα είναι ισοδύναμα. Βέβαια, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα όλοι οι φυσικοί αδυνατούν να δώσουν ορισμό του αδρανειακού συστήματος. Γνωρίζουν όμως με βεβαιότητα ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα, το οποίο κατά τα φαινόμενα βρίσκεται στο garage του Νεύτωνα, δίπλα από την Cadillac.
Στην πορεία όμως, ο θρύλος (βλ.Ο.Σ.Φ.Π.) το'χει πως ο Νεύτωνας άρχισε να ξεκουτιένει, καθώς διατύπωσε την 'Αρχή του Νεύτωνα Νο. 23√2' γνωστή και ως αρχή του Ντετερμινισμού/Δογματισμού σύμφωνα με την οποία όλα τα μηχανικά συστήματα που πιστεύουν σε εναλλακτικές θρησκείες έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία -δεδομένων 2 αρχικών συνθηκών- και μάλιστα καθόλου μα καθόλου αίσιο τέλος.(βλ.καθαρτήριο/κόλαση)
Εν συνεχεία ήρθε ο Heisenberg και ίδρυσε τον ομώνυμο σύλλογο, που θεμελίωσε αυτό που ονομάζεται από πολλούς Συγχρονη Φυσική.
Pauli,De Broglie,Schrodinger και λοιποί[επεξεργασία]
Εκεί που τα πράγματα άρχισαν να μπερδεύονται πάλι, το ένστικτο των καινοτόμων φυσικών οδήγησε την επιστήμη σε έναν νέο ορίζοντα, σαν κι αυτούς στους πίνακες του Monet : σχεδόν ίσιο και σχεδόν ορίζοντα. Για να έχουν θέματα να ασχολούνται στα διάφορα parties οι επιστήμονες εφηύραν ένα νέα είδος φυσικής,την κβαντομηχανική. Σύμφωνα με αυτήν οι Φυσικοί δήλωσαν πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια την εξέλιξη ενός συστήματος και ότι προς μεγάλη τους λύπη οφείλουν να προειδοποιήσουν τον κόσμο πως καλό θα ήταν, λέει, να αποφευχθούν τα μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα σχέδια, και προπαντώς τα ταξίδια σε μονές μέρες, ζυγών μηνών, δίσεκτων ετών, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει. 'Φύλαγε τα ρούχα σου...' ακούσθηκε να λέει ο Heisenberg.
Από τότε όλοι οι φυσικοί ζουν κλειδωμένοι στο εσωτερικό ενός Κόντρα-Μπάσου, που έχει τις ιδιότητες μιας Φυάλης Klein, απ'το οποίο δεν μπορούν να δραπετεύσουν όσες οπές κι αν προσπαθήσουν να του δημιουργήσουν.
Το Τέλος[επεξεργασία]
Έτσι η φυσική επιστήμη, διαγράφοντας ένα πλήρες τόξο ακτίνας 2π/9, (μετρημένης στο κενό) έφτασε στο τέλος της, αφήνοντας πίσω ιδιαίτερα χαροποιημένους μαθηματικούς και μπερδεμένους φοιτητές του φυσικού.