Φρικηπαίδεια:Πώς να είστε αστείοι κι όχι απλά ηλίθιοι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Ο σώφρων συγγραφεύς της Φρικηπαίδειας οφείλει να τηρεί τα κάτωθι.”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για το άρθρο που διαβάζετε.


ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Σημείωση: Ναι, το ξέρουμε ότι η σελίδα έπρεπε να λέγεται "Φρικηπαίδεια:Πώς να είστε αστείοι κι όχι ΑΠΛΩΣ ηλίθιοι". Αλλά τι μας νοιάζει;

Πώς να είστε κωμικός (και πώς ανόητος)

 • Κανόνας πρώτος: Η αλήθεια είναι συνήθως πιο αστεία από τις ανοησίες. Οι αστειότερες σελίδες είναι αυτές που είναι πιο κοντά στην αλήθεια.
 • Παράδειγμα 1: "Ο Καραμανλής είναι πρωθυπουργός που τον απέβαλε η μάνα του στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της."
Χάλια. Δεν σκάει ούτε χαμόγελο.
 • Παράδειγμα 2: "Ο Καραμανλής είναι ένας ηθοποιός που πιθανότατα κατάγεται από την Κόστα Ρίκα και είναι γνωστός για την επιτυχημένη του καριέρα στις ταινίες Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή αφού παράτησε την πολιτική."
Χμ, τώρα καλύτερα. Είναι πιο... αληθοφανές, βλέπετε. Η "Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή" υπάρχει πράγματι. Το να θολώνετε τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας προκαλεί περισσότερα γέλια. Εντάξει, κι αυτό το παράδειγμα μάπα ήταν, αλλά το πιάσατε το υπονοούμενο.

Το 99.9% των άρθρων είναι γεμάτο με ασυναρτησίες. Οι "πατενταρισμένες ασυναρτησίες" (δηλαδή τα ίδια και τα ίδια σε κάθε άρθρο) μπορεί να φανούν αστείες στην αρχή, αλλά μετά από λίγο τις βαριέσαι. Π.χ., αν κάποιος γράψει άρθρο για τον Σάκη, το άρθρο θα πρέπει να έχει περισσότερη σχέση με τον Σάκη παρά με, ας πούμε, τους Αδελφούς Κατσάμπα. Ο κόσμος θέλει να διαβάσει ένα αστείο άρθρο για τον Σάκη, όχι τρεις αράδες αφιερωμένες σε έναν χασάπη με μάτια-λέιζερ.

Κανόνας Ντέφτερος: Το να γράφετε ένα μεγάλο μεν, έξυπνο δε, άρθρο, είναι προτιμότερο από το να φουλάρετε κάθε άλλο άρθρο με βλακώδεις μικρο-ατάκες που αφορούν τη σχέση μεταξύ καμηλοπάρδαλης και χωματερής. Μην μας αναγκάζετε να σβήνουμε τις άσχημες φράσεις. Γράψτε ωραία πράγματα. Να το έχετε υπόψη σας αυτό όταν γράφετε τα άρθρα σας, και δεν θα τα σβήσει κανένας. Δείτε επίσης: Φρικηπαίδεια:Πολιτική διαγραφών

 • Αν δεν μπορείτε να τηρήσετε τους παραπάνω κανόνες, ακολουθήστε τουλάχιστον τον παρακάτω. Αλλιώς, μάλλον θα πρέπει να παρατήσετε την Φρικηπαίδεια και να γίνετε πολιτικοί.

Βασικές τεχνικές συγγραφής χιουμοριστικών άρθρων

 • Η Επανάληψη. Μπορεί να είναι μήτηρ πάσης αηδίας, αλλά η επανάληψη πετυχαίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Δοκιμάστε να γράψετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο, και μετά να το επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά. Παραδείγματος χάριν: Στον ελεύθερό του χρόνο, ο Λούκιος Skywalker λάτρευε να οδηγά το land-speeder του, να γκρινιάζει, να καθαρίζει τρωκτικά, να ψάχνει για γκόμενες στην καντίνα της Μος Άισλι, να γκρινιάζει, να είναι κουφιοκέφαλος και να γκρινιάζει. Α, ξέχασα: Και να γκρινιάζει.

Κάποιες φορές, το να χρησιμοποιείτε την τεχνική της επανάληψης κάνει το αστείο αστειότερο. Άλλες φορές, το κάνει λιγότερο αστείο. Γι' αυτό να προσέχετε, να είστε προσεκτικοί και να φυλάτε τα νώτα σας αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική.Και προσοχή!Να προσέχετε.

 • Η Παραπλάνηση. Λίγο πιο "ψαγμένη" τεχνική από την Επανάληψη. Όταν ξεκινάτε να γράφετε κάτι, ξεκινήστε από ένα θέμα, και μετά "οδηγήστε" τον αναγνώστη σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Που χου: "Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου, είναι δύσκολο να διαβάσεις." — Groucho Marx.
 • Η Κλιμάκωση: Το κλειδί για ένα σωστό λανθασμένο άρθρο. Ξεκινήστε με λογικά λόγια, και σιγά-σιγά τραβήξτε το από δω, τραβήξτε το από κει, μέχρι να γίνει δυο μέτρα και κανείς να μην καταλαβαίνει γρι.

Φορ εξάμπλ: Οι αμαρτίες που καταγράφτηκαν από τον Άγιο Παρασκευά είναι η μοιχεία, ο φόνος, η ληστεία, ο αυνανισμός, ο ζεριζωμός των μαξιλαριών, το να φοράς καθαρά εσώρουχα, το να αγγίζεις το σβέρκο κάποιου, το να αναπνέεις βαριά και το να βρίσκεσαι δέκα χιλιόμετρα μακριά από την κουζίνα του σπιτιού της γειτόνισσάς σου. Βέβαια, και το να γράφετε ένα εξ αρχής παράλογο άρθρο είναι αστείο, αλλά βοηθάει το να ξεκινάτε από λογικές βάσεις (ή, τουλάχιστον, λιγότερο παράλογες) και να το "δουλεύετε" από κει και πέρα. Αυτό ισχύει είτε όταν γράφετε μια πρόταση, είτε όταν ετοιμάζετε ένα άρθρο, είτε όταν πετάτε χέλια στο σώβρακό σας.

 • Η Επανάληψη.
 • Η Έμπνευση: Αν δοκιμάσετε να γράψετε ένα άρθρο και δεν έχετε έμπνευση, να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα μάτσο λακαμίες. Γιατί αν δεν έχετε έμπνευση, είναι αδύνατο να σκεφτείτε κάτι αστείο, και μάλλον θα καταφύγετε στο να γράφετε ατάκες άλλων, ενώ το μυστικό της επιτυχίας είναι να γράφετε αστεία που δεν τα έχει ακούσει ούτε η μάνα τους (για τη δική σας μάνα δεν το συζητάμε).
 • Το να είστε Αυτο-Αναφορικοί. Άλλη μια σαφής μεν, αστεία όταν χρησιμοποιηθεί δε, τεχνική. Η Επανάληψη επαναλαμβάνει, η Παραπλάνηση σε στέλνει στην Άνω Μουσουνίτσα, η Κλιμάκωση κλιμακώνει. Δείτε και το τμήμα Πώς να είστε Αυτο-Αναφορικοί (το οποίο δεν υπάρχει... Χα, χα, σας την έσκασα!).
 • Η Επιεικής Δήλωση. Π.χ. "Πολλοί θα έλεγαν πως το Ολοκαύτωμα δεν είναι και κάτι τόσο ευχάριστο". Το να γράφετε "Ο Τάδε καθηγητής μου είναι βλάκας με περικεφαλαία!" δεν είναι τόσο αστείο όσο το να γράφετε μια πιο εξεζητημένη προσέγγιση του τύπου "Ο Τάδε καθηγητής ξεπερνά σε έλλειψη νοημοσύνης ακόμη και έναν σκύλο που κυνηγά κόκαλα και θάβει αυτοκίνητα." Όχι ότι επιτρέπεται να γράφετε για τους καθηγητές σας, βέβαια! Ρίξτε μια ματιά και στο άρθρο του Σάκη Ρουβά.
 • Η Επιστροφή. “Αν κάποια στιγμή θελήσεις να δουλέψεις, ξάπλωσε και περίμενε να σου περάσει”
~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για την επιστροφή.


 • Η Επανάληψη.
 • Η Κυκλικότητα. Για παράδειγμα, διαβάστε το τμήμα Να είστε Κυκλικοί.
 • Το να είστε Κυκλικοί. Για παράδειγμα, διαβάστε το τμήμα Η Κυκλικότητα.

(Σημείωση: Εντάξει, κι αυτή η τεχνική είναι χαζή, αλλά αν χρησιμοποιηθεί με σύνεση, κάνει θαύματα!)

 • Ο "Σοβαρός Τύπος". Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι πρωτάρηδες είναι το να είναι γελοίοι σε ΚΑΘΕ τους άρθρο. Εντούτοις, το να είστε σοβαροί είναι το κλειδί για να είστε αστείοι. Αυτά τα δύο είναι το γιν και το γιανγκ, είναι δυο διαμετρικά αντίθετα χαρακτηριστικά που αλληλοεξαρτώνται. Αυτός είναι ο ορισμός του "σοβαρού τύπου". Η Μαρτζ Σίμπσον με τη σοβαρότητά της κάνει τον Χόμερ να δείχνει πιο αστείος. Ο Γκρέιαμ Τσάπμαν παίζει τον Βασιλιά Αρθούρο εντελώς ανέκφραστα, κάνοντας τους υπόλοιπους Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης να δείχνουν ακόμη πιο γελοίοι απ' ότι είναι. Για να σας τα κάνουμε πιο λιανά, είναι καλή ιδέα τα κείμενά σας να είναι σοβαροφανή. Να γράφετε δηλαδή μη-αστεία πράγματα, όπως πληροφορίες για το παρελθόν κάποιου, ρήσεις ή γεγονότα, για να "τυλίξετε" έτσι τα αστεία σας σε ένα πιο... δελεαστικό "περιτύλιγμα" και να τα κάνετε να δείχνουν ακόμη πιο περίεργα απ' ότι είναι.

“Αν θες να φαίνεσαι παράλογος, κάνε παρέα με άτομα πιο λογικά από σένα.”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για όσα προαναφέρθηκαν.


 • Να γράφετε με ένα συγκεκριμένο στυλ. Η Φρικηπαίδεια χρησιμοποιεί μια πληθώρα στυλ. Κάποια άρθρα δείχνουν σαν να τα έγραψε καθηγητής λυκείου, άλλα σαν να τα έγραψε ένας Τάκης αφού ήπιε δέκα τεκίλες σε είκοσι δευτερόλεπτα, ενώ άλλα είναι λες και αυτό που τα έγραψε, ό,τι και να είναι, δεν διαθέτει αντίχειρες σε όλα του τα χέρια.

Παρ' όλα αυτά, η καλύτερη επιλογή είναι να γράψετε ένα άρθρο χρησιμοποιώντας ένα και μόνο ένα στυλ. Να φαίνεται ότι το έγραψε ένα άτομο, βρε παιδί μου! Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα δεν θα μου άρεζε αν η πρώτη παράγραφος ενός άρθρου μοιάζει σαν να την έγραψε ένα νήπιο, η δεύτερη να μοιάζει με έργο ηλικιωμένου με Parkinson και η τρίτη σαν να είναι έργο της συνεργασίας μιας κατσίκας με επιληψία, ενός καλαμαριού με Αλτσχάιμερ και ενός Βριλ. Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις (αν για παράδειγμα γράφετε ως σχιζοφρενής), αλλά τα ποιοτικά άρθρα ακολουθούν αυτόν τον κανόνα. Ακόμη και το ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!, που του λείπουν οι περίοδοι λόγου, οι κανόνες γραμματικής, οι λέξεις, ακόμη και τα 23 από τα 24 γράμματα του αλφάβητου, ακολουθεί αυτόν τον κανόνα.

Να γράφετε ανοησίες, αλλά έξυπνες ανοησίες!

 • Αν δεν μπορείτε να γράψετε την αλήθεια, τουλάχιστον προσπαθήστε να τηρήσετε μια λογική σειρά και συνέχεια στα άρθρα σας. Δείτε το άρθρο της αγαπητής μας χώρας. Προσέξτε ότι υπάρχει ένα τάιμ-λάιν (ελληνιστί Μπουγάτσα) της Ελλάδας. Προσπαθήστε το κι εσείς. Πείτε την ιστορία σας σε διάφορα χρονικά διαστήματα, χωρίς να ξεφεύγετε από το δρόμο σας και μας λέτε πόσο βαθιά χώνει το δάχτυλό του ο Τάκης στο ρουθούνι του.
 • Το άλλα αντί άλλων χιούμορ μπορεί να είναι αστείο, αν φαίνεται σοβαρό. Μπορεί να μην το πιάσουν όλοι, ή να εκνευριστούν, αλλά έχει την πλάκα του. Μπορεί να ακούγεται ξεκάρφωτο το να κόβει το κεφάλι κάποιου ο Όσκαρ Ουάιλντ και μετά να ξαναφυτρώνει, αλλά, προς Θεού, βρε παιδιά! Ίντερνετς είναι, μην τα πιστεύετε όσα γράφει ο κάθε Χλιμίντζουρας!
 • Να τσεκάρετε τα ήδη υπάρχοντα άρθρα. Δεν είναι λίγο χαζό στο ένα άρθρο να βλέπουμε πως η Σινέντ Οκόνορ είναι Βριλ και στο άλλο να βλέπουμε πως είναι από τον πλανήτη Κρόνο (ελεύθερος αναγραμματισμός του επιθέτου της); Δεν βλάπτει λίγη έρευνα στα προηγούμενα άρθρα.
 • Εδώ είναι η Φρικηπαίδεια, όχι η Wikipedia. Δεν είναι ανάγκη να γράφετε 100% ρεαλιστικά και πιστευτά άρθρα. Αν δεν είναι αστεία, τα διαγράφουμε. Δείτε επίσης: Σοβαρό άρθρο
 • Προσπαθήστε να μην ξαναγράφετε ή να "χαλάτε" ένα καλό άρθρο. Αν δείτε ορθογραφικά λάθη, διορθώστε τα, αλλά μην καταστρέφετε τον κόπο ενός συγγραφέα με το να αντικαθιστάτε μια τεράστια και ενίοτε ξεκαρδιστική παράγραφο με τη φράση "οι μπανάνες έχουν φτερούγες". Αν θέλετε να γράψετε για ιπτάμενες μπανάνες, τι να σας πω, γράψτε ξεχωριστό άρθρο!

Ξοδέψτε λίγο χρόνο παραπάνω...

 • Αν ένα άρθρο σας πήρε 10 δεύτερα για να γραφτεί, θα αρέσει σε 10 άτομα. Αν σας πήρε 10 λεπτά, θα γελάσουν πάνω από 100. Αν και η Φρικηπαίδεια είναι τίγκα στη σαχλαμάρα, η ποιότητα των άρθρων μετράει κι εδώ, όπως στη Wikipedia.
 • Οι απλοϊκές "λίστες" δεν είναι αστείες. Μη γράφετε λίστες του τύπου "τα δέκα πιο χαζά άτομα στον κόσμο" ή τα "πέντε πιο αηδιαστικά φαγητά". Να είστε ευφάνταστοι. Η φαντασία είναι το πιο ισχυρό όπλο στην Φρικηπαίδεια! Κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει! Δείτε επίσης: Λίστα Τάκηδων
 • Κάντε έρευνες. Τα πραγματικά καλά άρθρα χρειάζονται λίγο ψάξιμο. Κι όταν λέμε ψάξιμο δεν εννοούμε μόνο σε άλλα άρθρα της Φρικηπαίδειας, αλλά και σε πραγματικά άρθρα. Θέλετε να γράψετε άρθρο για την μαστίχα Χίου; Ρίξτε μια ματιά στον Γούγλη για να βρείτε πραγματικές πληροφορίες, και προσθέστε τις στα άρθρα σας... αφού τους αλλάξετε τα φώτα, εννοείται. Τα άρθρα σας γίνονται πιο αστεία με λίιιιιιιιιιιιιιιιιιγη δόση αλήθειας.
 • Να σβήνετε, να σβήνετε, να σβήνετε. Δεν είναι ανάγκη να γράφετε συνεχώς για να είστε επιτυχημένοι στην Φρικηπαίδεια. Αντίθετα, μπορεί κάποια στιγμή να γράψετε ένα άρθρο, αλλά μετά να γράψετε ένα καλύτερο και να χρειαστεί να σβήσετε το παλιό. Πολλοί το κάνουν αυτό: Γράφουν, γράφουν, αλλά σβήνουν και μερικά απ' όσα είχαν γράψει πριν. Σας μπέρδεψα, ε; Ας τα πάρουμε απ' την αρχή:

Γράφετε ένα άρθρο για τη Βουλή των Ελλήνων. Το διαβάζετε, το ξαναδιαβάζετε, αλλά μετά μπορεί ύστερα από μια μέρα να δείτε πως υπήρχε ήδη ένα άρθρο για τη Βουλή των Ελλήνων ή μπορεί κάποιος να έγραψε σε ένα άρθρο του πιο αστεία πράγματα για τη Βουλή απ' όσα γράψατε εσείς. Αν πιστεύετε πως το άρθρο σας δεν θα έπρεπε να υπάρχει, πείτε το στον χορό των ανέμων ή διαγράψτε τα περιεχόμενά του και ξαναγράψτε το. Ζητήστε και την γνώμη των άλλων χρηστών στον Τεκέ και στις διάφορες σελίδες συζήτησης.

Το να γράφετε συνεχώς δεν "λέει". Βοηθάει και λίγο να σβήνετε (για τα δικά σας, λέμε τώρα. Για των άλλων, τα κανονίζουμε εμείς). Σκεφτείτε το κι αλλιώς: το γράψιμο άρθρων είναι σαν τη μαγειρική. Αν μαγειρεύετε, ας πούμε, μια πάστα φλώρα, αναγκαστικά θα αφήσετε και κάποια από τα συστατικά στην άκρη. Δεν θα τα χώσετε όλα μέσα στο μπολ. Γιατί να τα χώνετε όλα μέσα στα άρθρα σας;

 • Να κάνετε αναθεώρηση. Μπορεί να κάνατε ένα ορθογραφικό λάθος, να γράψατε κατά λάθος κάτι πραγματικά έξυπνο, ή να βάλατε ένα link που να μην οδηγεί πουθενά. Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε τα κείμενά σας για να διορθώσετε τις ατέλειες. Εντάξει, κάποιοι γράφουν τέλεια άρθρα με την πρώτη, αλλά μην το διακινδυνεύσετε. Ακόμη και ο Σολωμός έκανε αναθεωρήσεις στα ποιήματά του!

Ο κανόνας "@#$%^&*": Το να είστε κακόγουστοι και βρωμόστομοι δεν σας κάνει αυτόματα αστείους

 • Δεν υπάρχει λόγος να βρίζετε σαν τους λοκατζήδες σε κάθε άρθρο. Σε μερικά δήθεν ξεκαρδιστικά ανέκδοτα, η λέξη-κλειδί είναι συνήθως βρισιά. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει πλάκα να διαβάζεις ένα άρθρο μες στο μπινελίκι. Το βρισίδι σπανίως κάνει αστεία τα άρθρα. Μην χρησιμοποιήσετε τις βωμολοχίες του συρμού ως κύρια πηγή του χιούμορ σας. Καλύτερα να σκεφτείτε κάτι το πρωτότυπο, αντί να μας πρήζετε τα *****... Α, και μη γράφετε συνέχεια άρθρα για κόπρανα και αέρια της κοιλιάς. Ούτε το πολύ αηδιαστικό είναι αστείο...
 • Αστεία για γκέι.' Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, στο τέλος θα βρείτε περισσότερα άρθρα στη Φρικηπαίδεια αν κάνετε αναζήτηση στη λέξη "γκέι" (και τα πιο προσβλητικά συνώνυμα), παρά στη λέξη "το"! Τα ομοφυλοφυλικά αστεία δεν είναι αστεία. Μην τους βγάζετε όλους γκέι! Είπαμε, σκεφτείτε κάτι πιο πρωτότυπο! Η Φρικηπαίδεια είναι πολλά πράγματα, αλλά όχι ομοφοβική (πως τα λέω ο άτιμος...).

Να αποφεύγετε τα κλισέ (στις περισσότερες περιπτώσεις)

 • Πολλά εγκ-λήμματα χρησιμοποιούν εκφράσεις-κλισέ. Ορίστε μερικές:
 • ο όρος τάδε ...εφευρέθηκε από...
 • ο όρος τάδε ...είναι ροκ συγκρότημα...
 • ο όρος τάδε ...είναι ο πρόεδρος του...
 • Άρθρα που το μόνο που γράφουν είναι "Δείτε το άρθρο τάδε". Αν είναι απαραίτητο, κάντε redirect. Γράψτε στη σελίδα: #REDIRECT[[το όνομα του άρθρου]].
 • Το να λέτε το ακριβώς αντίθετο της πραγματικότητας.
 • Ο Κύριος Τάδε...έκανε κάτι...κάπου...κάποτε...μετά το θάνατό του. Δεν είναι αστείο, διάολε!
 • Το να χρησιμοποιείτε συνεχώς ατάκες από ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές χωρίς νόημα. Ειδικά στο Γνωρίζατε ότι....
 • Το να αναφέρεστε σε μια άλλη διάσταση. Δεν μπορεί όλα να συνέβησαν στην πέμπτη διάσταση! Σκεφτείτε κάτι άλλο. Ας πούμε, στην έκτη διάσταση!

Φυσικά, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου τα κλισέ χρησιμεύουν, αλλά γιατί να καταναλώνετε τα ίδια και τα ίδια; Να είστε δημιουργικοί. Βαριόμαστε να βλέπουμε κάθε μέρα πράγματα όπως "Ο Μάικλ Τζάκσον εφηύρε τα τραπεζομάντιλα το 55555 μ.Χ"...

 • Αν σας βγει ένα αστείο στο μυαλό, μπορεί μετά να αρχίσουν να το επαναλαμβάνουν κι άλλοι, και στο τέλος το αστείο να μην είναι πια αστείο. Φτάνει πια με τα αστεία τύπου, π.χ. Star Wars! Μην παρατραβάτε ένα θέμα. Υπάρχουν και άλλα για τράβηγμα. Ο Λιακόπουλος, ας πούμε.
 • Μη γράφετε τεράστιους αριθμούς. Μην πληκτρολογείτε μακαρόνια του τύπου 2193732483249 ή 9999999999999! Βάλτε έναν γνωστότερο αριθμό, όπως το 42, την αρχή του σύμπαντος και των πάντων...

Να αποφεύγετε τα στάνταρ αστεία

Η Φρικηπαίδεια δεν είναι μέρος για "ληγμένα αστεία". Ορίστε μερικά αστειάκια που δεν πρέπει να επαναλαμβάνετε σε κάθε, μα κάθε άρθρο σας:

Να μη(?) μιλάτε σε κάθε άρθρο σας για τη γυριστή κλωτσιά του Τσακ
 • Αστεία για τον Τσακ Νόρις. Αν σκεφτήκατε ένα καλό αστείο για τον Τσακ, μην το βάζετε στα άλλα άρθρα, αλλά προσθέστε το στο κύριο άρθρο για τον Τσακ.
 • Αστεία για τον Χίτλερ, τον Νταρθ Βέιντερ,τον Νταρθ Σίντιους και τον Ιησού.
 • Αστεία για τον Τάκη.
 • Αστεία για τον Μητσοτάκη. (αυτά επιτρέπονται, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, γιατί και το αντιβάιρους έχει τα όριά του.
 • Αστεία για διασημότητες (π.χ. Άννα Βίσση).
 • Αστεία για το World of Warcraft.
 • Αστεία που υπάρχουν ήδη σε άλλα σάιτ.
 • Αστεία από web comics, όπως τα VG Cats, Ctrl+Alt+Del και PennyArcade.
 • Αστεία για τη μητέρα σας, ή τη μητέρα κάποιου άλλου.
 • Αστεία για τη φάτσα σας, ή τη φάτσα κάποιου άλλου.
 • Αστεία για το ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Συνεχίζεται στο...

Φρικηπαίδεια:Πώς να είστε αστείοι κι όχι απλά ηλίθιοι - Μέρος 2ο