Φρικηπαίδεια:Πολιτική διαγραφών

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι χρήστες της Φρικηπαίδειας, προκειμένου να εξευμενίσουν τους Θεούς, προς όφελος του θεόπνευστου έργου τους, πραγματοποιούν θυσίες άρθρων, τις οποίες αναθέτουν στους διαχειριστές. Συνήθως επιλέγονται τα χειρότερα άρθρα σύμφωνα με τις εξής διαδικασίες:

Γρήγορες διαγραφές

  • Άρθρα που είναι πολύ σύντομα, μίας ή δύο προτάσεων (εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε τα πρότυπα {{stub}} ή {{κοτσάνα}} μόνο αν κρίνετε ότι μπορεί εύκολα αναπτυχθεί περαιτέρω)
  • Άρθρα που σας πήρε 10 δευτερόλεπτα να σκεφτείτε ΚΑΙ να γράψετε
  • Άρθρα που είναι γραμμένα σε κώδικα μορς
  • Άρθρα που είναι γενικώς ασυνάρτητα και χωρίς αναρτήσεις
  • Άρθρα που δημιουργήθηκαν προφανώς κατά λάθος
  • Άρθρα που δημιουργήθηκαν για αυτοπροβολή
  • Άρθρα που αναφέρονται στην ερωτική ζωή της μαμάς σας ή της μαμάς άλλου χρήστη
  • Άρθρα που περιέχουν απλώς συνδέσμους
  • Άρθρα για τη θεία σας τη Σούλα, την Κούλα και τη Βούλα

Οι παραπάνω περιπτώσεις μπορούν και θα διαγράφονται άμεσα από τους διαχειριστές. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο έναντι καταβολής ενός εύλογου χρηματικού ποσού στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Απλοί χρήστες μπορούν να σημειώνουν τέτοιου είδους κατάπτυστα άρθρα προσθέτοντας το πρότυπο {{γρήγορος θάνατος}} και οι διαχειριστές θα το περιληφθούν αμέσως, είτε διαγράφοντάς το άμεσα, είτε προωθώντας το για αργό θάνατο, είτε αποφασίζοντας να το διατηρήσουν στο ψυγείο για να παγώσουν κι άλλοι φρίχτες. Διαχειριστές μπορούν να χρησιμοποιούν το εν λόγω πρότυπο μόνο εκτάκτως, αν θέλουν μια οριστική δεύτερη γνώμη για τον ασθενή.

Αργές διαγραφές

Ακόμα και άρθρα που δεν υπάγονται στις παραπάνω περιπτώσεις μπορούν να διαγράφονται, εφόσον θεωρείται από την πλειοψηφία των χρηστών ότι είναι γενικά χαμηλής ποιότητας.

Διαδικασία

Αν ένα άρθρο δεν είναι αστείο (παρά μόνο ίσως για αυτόν που το έγραψε και το φίλο του τον Τάκη), τότε οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει την βελτίωσή του, προσθέτοντας το πρότυπο {{Dirty Harry}} ή {{Βελτίωση}}. Αν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (π.χ μία εβδομάδα) το άρθρο δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά, τότε μπορεί να προταθεί και για διαγραφή.

Για να προτείνετε ένα άρθρο για διαγραφή προσθέστε το πρότυπο {{αργός θάνατος}} και στη συνέχεια δημιουργήστε στη σελίδα Φρικηπαίδεια:Ο χορός των ανέμων, μία ενότητα με τον τίτλο του άρθρου. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την διατήρηση ή οριστική διαγραφή του άρθρου. Αν θέλετε να δείτε τις προηγούμενες ψηφοφορίες πείτε στη σελίδα Φρικηπαίδεια:Προτάσεις διαγραφής.