Φαφές
Για τους μη καλά πληροφορημένους μιλάμε για τον φαφούτη καφέ...
Ο φαφές λοιπόν ετούτη τη στιγμή κάθεται μισοπιωμένος μέσα σε μια κούπα jacobs cafe κι ας είναι Λουμίδης με το νέο άρωμα μαστίχα... (άκου τι βγάλαν οι άνθρωποι Ο.ο χθες δοκίμασα τον Λουμίδη με ούζο και προχθές με τριαντάφυλλο..)
Όχι ότι ξέρουμε πολλά από καφέ αλλά ο συγκεκριμένος λέγεται φαφές μιας και εις μία καθωσπρέπει και σοβαρή μεσημεριανή συζήτηση στον Ερμή (του Πραξιτέλους..;) a.k.a. αγγελιοφόρο της Microsoft a.k.a. Εμ εσ εν, έβαλε ο δαίμονας του πληκτρολογίου το χεράκι του (ή καλύτερα έσπρωξε ένα τρελαμένο δαχτυλάκι πιο πέρα) και δημιούργησε το προαναφερθέν σαρδάμ.. Μπερδεύτηκε το αριστερό χέρι με το δεξί; Ουδείς γνωρίζει... Και αφού οι θεοί τα πάντα εν σοφία εποίησαν και τίποτα δεν είναι τυχαίο, η αστείρευτη φαντασία της συνομιλήτριας έδωσε explain του φαφέ ως 'ο φαφούτης καφές'...
Λέτε να μείνω φαφούτα αν τον πιω όλο...? Ο.ο
Δεν πειράζει... αφού αδειάσει η κούπα θα πω στη μητέρα να μου τον πει για να μαστε σίγουροι...
Οπότε και μιλάμε για ολόκληρο συμφερτό από καινούριες φράσεις, έτσι?
- "Η μάνα μου θα μου πει τον φαφέ..."
- "Οι μάγισσες, χαρτορίχτρες, φαφετζούδες της γειτονιάς..."
- "Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους φαφέδες..."
- "Μπες μες στο καμπριολέ, πάμε για κανά φαφέ..."
και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά... _______________________________________________________________________________TWF
Καταγωγή[επεξεργασία]
Ωραία όλα αυτά, αλλά από πού κατάγεται ο διάσημος αυτός φαφές? Φήμες λένε πως απλά ήταν τυπογραφικό λάθος κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο εμ ες εν. Όμως ποιος δίνει βάσεις σε τέτοια ασταθή λεγόμενα anyway.
Ο φαφές λοιπόν προέρχεται από σπόρους φαφέ που τους βρίσκουμε στη Μεξικό, όπου παρατηρείται η άνθιση του συγκεκριμένου φυτού, που οι ντόπιοι αποκαλούν φαφεόδεντρο. (Είναι ευρέως γνωστό ότι οι Μεξικανοϊσπανοβραζιλόφωνοι έχουν αντικαταστήσει αρκετά σύμφωνα από το γράμμα Θ. Στην περιοχή όπου γνωρίζει άνθηση το φαφεόδεντρο είναι πιο βλάχοι και το έχουν κάνει Φ, εξ'ου και το όνομα)
Το φαφεόδεντρο λοιπόν βγάζει σπόρους φαφέ. Αυτοί με τη σειρά τους μεταφέρονται με εμπορικά φαφεόπλοια ως τη Φολιβία για να αρωματιστούν. (φαφέδες Φολιβίας, γνωστοί για το φολιβιανό άρωμά τους ορέ.)
Αφου αρωματιστεί και συσκευαστεί, εμπορεύεται σε όλον τον κόσμο. Ο φαφές δεν πρέπει με την καμία να συγχέεται με τον καφέ. Η λαϊκή του ονομασία είναι "ο φαφούτης καφές", επειδή έχει παράξενες παρενέργειες...(απώλειες δοντιών όπως καταλάβατε.)
Για τον παραπάνω λόγο, έχει γίνει το πλέον πιο ανώδυνο εργαλείο εξαγωγών και το χρησιμοποιούν όλοι οι οδοντίατροι.
Try the new revolutionary FAFE, it's for your teeth's health ;)