Φαινόμενο Makariosdoppler

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το φαινόμενο Makariosdoppler είναι το φυσικό αυτό φαινόμενο, κατά το οποίο όσο περισσότερο πλησιάζει η πιθανότητα επίλυσης του Κυπριακού, τόσο αυξάνει η συχνότητα και η ένταση της επίθεσης του Προέδρου της Κύπρου κατά του σχεδίου επίλυσης, κατά της Ελλάδας, κατά της Τουρκίας, κατά της Αγγλίας, κατά των ΗΠΑ και κατά της διεθνούς κοινότητας. Πρώτος το παρατήρησε το φαινόμενο ο Έλληνας φυσικός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος στις Σέρρες, από όπου καταγόταν, είχε το ψευδώνυμο Doppler (τουρκ.: σεβασμός στο περιβάλλον). Στο άρθρο του στο έγκριτο περιοδικό Serrai Journal of Physics το 1960 περιέγραψε το φαινόμενο με βάση πειραματική έρευνα στον Πρόεδρο Αρχιεπίσκοπο Εθνάρχη Μακαριώτατο Μακάριο Γ΄ και την αντίδρασή του στις Συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου. Ο άλλος ογκόλιθος της Φυσικής επιστήμης στην Ελλάδα την εποχή εκείνη Γεώργιος Παπανδρέου τον αμφισβήτησε, κατηγορώντας τον για προδοσία του Έθνους και των αρχών των φυσικών επιστημών. Λίγα χρόνια αργότερα διεξήγαγε δικά του πειράματα (σχέδιο Άτσεσον), τα οποία επαλήθευσαν τις παρατηρήσεις Καραμανλή.

Μετά από πείραμα που διεξήγαγε το 1974 διεθνής ομάδα επιστημόνων κατέστη δυνατό να διατυπωθεί μαθηματικά και ο τύπος της μεταβολής. Στο πείραμα αυτό Ελλάδα και Τουρκία προσπάθησαν να επιλύσουν το Κυπριακό για πειραματικούς λόγους διά της μεθόδου «χατζάρ γκιαούρ», οπότε η παρατηρούμενη συχνότητα των επιθέσεων του τότε Προέδρου της Κύπρου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Από την ερευνητική ομάδα αρκετοί έπαθαν ανήκεστον βλάβην της ακοής τους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ακουστική (acoustics) και να στραφούν σε άλλους κλάδους της επιστήμης όπως οπτική (optics), γευστική (tastics), οσφρητική (smellics), αγγιχτική (balamootics) κλπ. Εξήχθησαν όμως χρήσιμα συμπεράσματα για την επιστήμη παρ’όλες τις παράπλευρες απώλειες.

Για προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, η σχέση μεταξύ έντασης της αντίδρασης (μέγεθος Makariosdoppler ν') και πιθανότητας επίλυσης (ν) δίνεται από τον τύπο:

όπου
είναι η ταχύτητα αντίδρασης (π.χ. 340 m/s για σχέδιο διχοτόμησης)
είναι ο αριθμός των αντικειμένων της επίθεσης (πόσους παίρνει ο διάολος κάθε φορά)
είναι ο αριθμός των συναυλιών του Νταλάρα στην Κύπρο

Τα πρόσημα στις ταχύτητες ακολουθούν την εξής σύμβαση: μια θετική τιμή σημαίνει κίνηση προς λύση του προβλήματος, ενώ μια αρνητική τιμή σημαίνει απομάκρυνση από την πιθανότητα επίλυσης.

128px-Sound-icon.png Ηχητικό απόσπασμα από ομιλία Μακάριου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διεξαγωγή του πειράματος του 1974. Παρατηρήστε ότι προς το τέλος της ομιλίας κάθε πιθανότητα επίλυσης έχει αποκλειστεί.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και επιβεβαιώθηκε πολλές φορές στις δεκαετίες 1980 και 1990. Το 2004 Αφρικανοί επιστήμονες με χρηματοδότηση της Ουνέσκο θέλησαν να επαναλάβουν το πείραμα για να αποκλείσουν την πιθανότητα τα προηγούμενα αποτελέσματα να έχουν επηρεαστεί από μασωνοσιωνιστικό δάκτυλο ή από τις φαρμακοβιομηχανίες που πίνουν το αίμα του Τρίτου Κόσμου. Το πείραμα έλαβε την κωδική ονομασία «Σχέδιο Ανάν». Και πράγματι το φαινόμενο Makariosdoppler επιβεβαίωσε την ακρίβεια του ανωτέρω τύπου. Όσο πλησίαζε το δημοψήφισμα, τόσο αυξανόταν η συχνότητα με την οποία ο Πρόεδρος Τάσσσσος ωρυόταν στα Μέσα Ενημέρωσης κατά των δοσιλόγων, των Πουστοεγγλέζων, του Αράπη Ανανά, της C.I.A. κλπ. Δυστυχώς άλυτο παραμένει (εκτός από το Κυπριακό) το ερώτημα κατά πόσον η αύξηση είναι μόνο ως προς τον ακίνητο παρατηρητή ή ανεξάρτητη από αυτόν. Δεν έχει καταστεί δυνατόν ως τώρα να τοποθετηθούν όργανα μέτρησης στην πηγή, γιατί η κυβέρνηση της Κύπρου φοβάται ότι, αν υπεραναλυθεί το φαινόμενο, μπορεί μετά να λυθεί το Κυπριακό κατά λάθος χωρίς να το πάρει χαμπάρι και κάθε φορά που ανακαλύπτει τέτοιο όργανο επιτόπιας μέτρησης στήνει από πάνω μνημείο αγνοουμένων για να επηρεάσει τα αποτελέσματα της μέτρησης.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι εάν το φαινόμενο αντιστρεφόταν και στα πρόθυρα λύσης οι Πρόεδροι την υποστήριζαν περισσότερο, τότε θα κατάπινε την Κύπρο η μαύρη τρύπα του ιμπεριαλισμού.