Τσουγκράνα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Δεν θελω να ξύσω τίποτα, είμαι λεύτερος.”

- Νίκος Καζαντζάκης

“Να ξύνεις ή να μην ξύνεις.”

- Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Η τσουγκράνα είναι ένα εργαλείο. Το δημιούργησαν οι αρχαίοι ημών Έλληνες μόλις κατέβηκαν από τα δέντρα και βγήκαν από τις σπηλιές. Αρχικά με αυτό το εργαλείο έσκαβαν το χώμα αλλά όταν γεννήθηκε ο Όμηρος (προπάππους του Σάκη Ρουβά), έπαψε πλέον να έχει την παλιά του χρήση. Ακούγοντας τα τραγούδια του Ομήρου (στίχοι και μουσική Φοίβος) στο πικ απ, με την τσουγκράνα έξυναν τα γεννητικά όργανα και χτυπούσαν την γυναίκα όταν αυτή δεν τους καθότανε. Άμα και πάλι δεν τους καθότανε πήγαιναν στην Αθήνα να κάνουνε παρτούζες. Ο Θεός Ποσειδώνας αλλά και ο Δίας είχαν πάρει από μια μεγάλη από το η-μπεη.
Σήμερα το εργαλείο χρησιμοποιείται στις Δημόσιες υπηρεσίες της Ελλάδος ως μέρος σεβασμού και διατήρησης των θεσμών. Υπάρχουν πολλές μορφές μικρές μεγάλες χρωματιστές πλαστικές κλπ.

Tsougkrana.JPG

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση παυσίπονου και έχουν φανεί να βοηθούν στην αποδοτικότητα σε όλους toυς τομείς! Ο κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του έχει μία τουλάχιστον στην δουλειά. Επίσης χρησιμοποιείται στο "ίδρυμα" όπως κατεβαίνεις την σκάλα δεξιά;-)


Βοηθήματα[επεξεργασία]

Συνήθως η τσουγκράνα λειτουργεί με μπαταρίες, λόγω υψηλής κατανάλωσης ενέργειας όμως οι Σαουδάραβες τις απαγόρευσαν. Έτσι, σήμερα η τσουγκράνα λειτουργεί:

Οι νέες γενιές Ελ έχουν βρεί στρατηγικούς τρόπους λειτουργίας όπως το κουτί Χ (Εξ-Μποξ) και ο σταθμός-παιχνίδι (κύριο άρθρο: πλειστέισο). Τα δύο τελευταία δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από την ΗΑCCP και θεωρούνται επικίνδυνα για χρήση χωρίς επίβλεψη.

Νεότερες εξελίξεις[επεξεργασία]

Λίγο μετά το 2007, σε ένα καφενείο της Άρτας, ένας Τάκης συνειδητοποίησε αυτό που κανένας πριν δεν είχε ξεβαρεθεί αρκετά για να συνειδητοποιήσει (χώρια που και το ρήμα "συνειδητοποιώ" μέχρι να το γράψεις σου σπάει τα αρχίδια γιατί έχει να πούμε τέσσερα διαφορετικά "ι"). Η μεγάλη αυτή συνειδητοποίηση έγινε ένα απόγευμα Τετάρτης όταν κατά λάθος ο καφετζής έριξε τέσσερις κουταλιές φραπέ αντί για δύο που του είχε παραγγείλει ο Τάκης με αποτέλεσμα ο Τάκης να πέσει σε έναν οργασμό δημιουργικής σκέψης.

Ο Τάκης λοιπον συνειδητοποίησε (και πέτυχε και να γράψει σωστά όλα τα "ι" της λέξης "συνειδητοποιώ" χωρίς spell checker και μαλακίες) ότι η τσουγκράνα αφήνει κενά ανάμεσα στα δόντια και συνεπώς δεν είναι απόλυτα αποδοτική στο καθημερινό ξύσιμο.

Η συγκλονιστική αυτή συνειδητοποίηση ήταν αυτή η οποία οδήγησε τον Τάκη στο να συγγράψει ένα επιστημονικό paper το οποίο έστειλε για peer review στα μεγαλύτερα διεθνώς επιστημονικά περιοδικά ("Εσείς και τα Άστρα", "Γυναίκα", "Τέσσερις Τροχοί" και "Αλμανάκο"). Στο paper ο Τάκης διατύπωσε την θεωρία του πως η τσουγκράνα πρέπει να αντικατασταθεί από τσάπα η οποία προσφέρει μέγιστη κάλυψη της ξυνόμενης περιοχής. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα αναγκάστηκε σύσσωμη να παραδεχτεί την πλάνη στην οποία βρισκόταν μέχρι τότε και να αναγνωρίσει το μεγαλείο της πρότασης του Τάκη.

Λίγο αργότερα κάποιος ξεβαρέθηκε αρκετά για να απονείμει ένα βραβείο στον Τάκη με τα λεφτά από τα οποία, ο Τάκης αγόρασε την διάσημη χρυσή τσάπα του, με την οποία έκτοτε ξύνεται αρειμανίως.

Χρήσιμοι συνδέσμοι[επεξεργασία]

  1. Υπουργεία
  2. Οδηγός εκμάθησης για τάβλι
  3. Εσύ τούμπες
  4. Εμ εσ εν
  5. Το φατσοβιβλίο
  6. Η-μπέη
  7. Βλόγ