Τσολιάς

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

“Αν είσαι και τσολιάς με την αρίδα σου θα πας.”

- Άσχετος παπάς, για τσολιάς

Ο τσολιάς είναι ένα δημιούργημα του Ελληνικού Στρατού για να μπορούν να υπηρετούν και οι ψηλοί καλοφτιαγμένοι συμπολίτες μας ενώ ταυτόχρονα να επιδεικνύουν τα κάλη τους σε κάθε λογής τουρίστα.
Η λέξη επίσης χρησιμοποιείται και για να περιγράψει με εκλεπτυσμένο στυλ και γοητευτικό τρόπο και μια όμορφη κοπέλα, ενώ παράλληλα συνδέεται ο ρόλος της μητέρας στη διαπαιδαγώγηση του ανδρικού φύλου: "Τι τσολιάς είσαι εσύ, μάνα μου".

Από την Ελληνική Μυθολογία μαθαίνουμε πως ο πρώτος που θέλησε να γίνει τσολιάς ήταν ο Προκρούστης ο οποίος λόγω του ύψους που είχε όταν η Μάνα πατρίδα τον κάλεσε να πάει στο στρατό δεν επελέγη στους Ευζώνους. Ο Δίας για να τον παρηγορήσει τον έβαλε στο τμήμα επιλογής Τσολιάδων όπου και διέπρεψε για την ενασχόλησή του με τις αρίδες.

Ντρέσινγκ[επεξεργασία]

Η ενδυμασία του τσολιά περιλαμβάνει φούστα πλισέ και μίνι για να τονίσει την κορμοστασιά του αλλά από παπούτσι τον βρίσκουμε εκτός μόδας. Φοράει τσαρούχι, ξέρετε αυτό το ψηλομύτικο με την φούντα πάνω του, σκέτη κιτσαρία και πάντα με καλσόν. Αυτό μάλλον δικαιολογεί και τον βηματισμό του μπροστά εθνικό κοινοβούλιο καθότι σηκώνει το πόδι του ψηλά, κατά πάσα πιθανότητα για να αεριστεί και να αποβάλει θερμότητα τρομοκρατώντας τους ανίδεους τουρίστες. Το καλσόν συνοδεύει απαραιτήτως φούντα. Από τις πολλές φούντες έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις λιποθυμίας τσολιάδων κατά τις μεσημεριανές ώρες όταν η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα αγγίζει τα φυσιολογικά της όρια.

Το συνολάκι ολοκληρώνεται με γιλεκάκι ραμμένο από χεράκι άγνωστου σχεδιαστή και φέσι με φούντα. Οπλισμός προ-προ-προ-Μ16 με ξιφολόγχη της εποχής του Κολοκοτρώνη ικανός όμως μέχρι σήμερα να σουβλίζει ξενόφερτους που γυρνοβολάνε εκτός βουλής.

Λοιπά[επεξεργασία]

Τα Τάγματα των Ευζώνων δεν είναι κλειστά, έτσι τσολιάδες μπορούν να γίνουν και οι γυναίκες φτάνει να είναι στο 1.85 και πάνω με διαστάσεις 90 x 60 x 90. Φούστες, τσαρούχια, γιλέκα, φέσια, καλσόν και οπλισμός δεν κρίνονται απαραίτητα για την σταδιοδρομία τους.

Προσφάτως μέχρι και ο Τρύφωνας Σαμαράς έγινε τσολιαδάκι για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου του σε ριάλιτι του ΑΝΤ1. Μπορεί το ύψος του να μην τον βοήθησε αλλά η ικανότητα ανύψωσης της αρίδας τον κατατάσσει πλέον στους επιφανείς τσολιάδες.


Rtrt.PNG Το άρθρο αυτό είναι ένα μάτσο χάλια. Ο συντάκτης του ήταν πιθανότατα κάτω από την επήρεια ουσιών όταν το έγραψε.
Μπορείτε να το βελτιώσετε αλλά ποιός ενδιαφέρεται;