Τσαμπούνα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ιστορία[επεξεργασία]

Η Τσαμπούνα είναι ένα μουσικό όργανο το οποίο ακούγεται σαν κόρνα αυτοκινήτου. Συνοδεύει λύρες, λαούτα, κιθάρες και τουμπερλέκια. Έχει εμφανιστεί και στην μέταλ σκηνή σε συναυλίες γνωστών συγκροτημάτων όπως: Aerosmith, Slipknot, Motorhead και The gods. Η μεγαλύτερη συνεργασία της τσαμπούνας είναι με τους θρυλικούς Metallica στο άλμπουμ τους Μαγνητικό Μπουζούκι, το οποίο έφτασε στο 1# του Anti-turk charts 2009 και πούλησε 8.888.888 εκατομμύρια αντίγραφα μόνο στην Ελλάδα

Εν τέλει, πρόκειται για άσκαυλο (εκ του ασκός και αυλός) όπως η Γκάιντα, η σκωτσέζικη γκάιντα, η αστουριανή γκάιντα, η μαστουριανή γκάιντα.
Δημοφιλέστατος απόγονος του οργάνου είναι το Τσαμπουνίδιο ή picollo τσαμπούνα, η πικοτσαμπούνα. Κατασκευάζεται από τρία πλαστικά καλαμάκια και μια καπότα.

Το μυστικό[επεξεργασία]

Η Τσαμπούνα είναι όργανο που δουλέυει σαν ναρκωτικό. Έτσι όταν κάποιος παίζει πολύ ώρα τσαμπούνα παθαίνει το σύνδρομο TsambounaX24/24 που προκαλεί σπασμούς στον ασθενή και αρχίζει και σφυρίζει όπως η τσαμπούνα. Το αποτέλεσμα είναι "μπιπ" - επικίνδυνο. Νομίζω πως "μπιπ"-επηρεάστηκα. Ωωωχ!!!


Μπιμ[επεξεργασία]

ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ!!!

Ε·Λ