Τζαμπέχωνο

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το τζαμπέχωνοτζαμπέ) είναι μια ενδυμασία για τζαμπατζήδες στρατιωτικούς. Η ετυμολογία της λέξεως εστί τζάμπα + αμπέχωνο. Βέβαια, το αμπέχωνο γράφεται και "αμπέχονο", αλλά το τζαμπέχωνο γράφεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΩΜΕΓΑ. Τώρα, το γιατί δεν το γνωρίζω, να το βρείτε μόνοι σας...

Φήμες που λένε πως το τζαμπέχωνο είναι στη γλώσσα της ασφάλτου η επί χρήμασι συνουσία άνευ πληρώμης (κοινώς, Γιάννης πίνει κι άλλος κερνάει) ελέγχονται ως ανακριβείς.

Το Τζαμπέχωνον-Ducati 749. Μα, είναι να μην το αγοράσεις; Μιλάμε για πολύ trendy κομμάτι!

Χαρακτηριστικά[επεξεργασία]

Το τζαμπέχωνον έχει το εξής πλεονέκτημα: είναι φτιαγμένο από πολυεστερικό υφασμάτινο PVC-based υλικό, το οποίο είναι φθηνότερο κι από τα σακούλια με τις μπίλιες που πουλάει το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Μάλιστα, η κατασκευή του είναι απλή και εντελώς (όταν λέμε εντελώς, εννοούμε ΕΝΤΕΛΩΣ) αβλαβής για το περιβάλλον. Καποιοι λένε οτι φτιάχνεται απο χαρτί τουαλέτας (κοινώς κωλόχαρτο). Αλήθεια! Το μόνο που χρειάζεται για την κατασκευή ενός τζαμπεχώνου είναι να κόψετε 465.000 κοκοφοίνικες, να μαζέψετε τις στάχτες μιας βελανιδιάς (αφού την κάψετε και αποκεφαλίσετε κατά τη διάρκεια τους όποιους διαδηλωτές της Greenpeace, βεβαίως, βεβαίως), να σφάξετε μια τίγρη και τρία τιγράκια (για πείτε το γρήγορα! Άντε, να σας δω!) και να τα βάλετε στο Σούπερ Μπλέντερ 3000, που κατασκευάζει το Τμήμα Υλικών Και Κουραφεξάλων των Εκδόσεων Wiz!. Ω, ναι, για ποιους χτυπά η καμπάνα; Περιττό να πω ότι το Σούπερ Μπλέντερ 3000 στοιχίζει μόνο επτακόσια απιθανικομμύρια, πέντε φανταστικομμύρια, έξι πολυμυριαδομμύρια , είκοσι πέντε ευρώ και τρία λεπτά (οι πρώτοι 10 που θα το αγοράσουν θα πληρώσουν δύο λεπτά) συν το αλυσοπρίονο που θα χρησιμοποιήσετε για να τεμαχίσετε τους Greenpeaceάδες. Τόσο απλά! Δώρο ένα ξεσκονηστήρι τουαλέτας. Μπορείτε να αγοράσετε και το μπλέντερ του Tom Dickinson που τα κάνει όλα κομμάτια (γνωστο απο τη σειρά βίντεο στο YouTube: Will It Blend?)

Λόγοι για να το αγοράσετε[επεξεργασία]

Είστε φαντάρος; Αν είναι έτσι, γιατί να βάζετε την καημένη την ράφτρια να σας ράβει αμπέχω(ο)να, αρβύλες, ζώνες όπλου, ζώνες σφαιρών, ζώνες ασφαλείας και γάντια για να μη σας γλιστράει το G3A3 από τα χέρια; Το τζαμπέχωνο γίνεται στη στιγμή και συμφέρει. Για να μη νομίζετε πως σκεφτόμαστε μόνο τις τσέπες μας. Και τις δικές σας σκεφτόμαστε, και των κατασκευαστών, και των στρατηγών σας, και τα δάχτυλα της ράφτριας, και τους γορίλες που πέθαναν κατά τη δοκιμασία του νέου αλυσοπριόνου Ολατασφάζο W-40000 (σιγά μην καταφέρναμε να πείσουμε εθελοντή από τη Greenpeace για να τον κάνουμε φέτες...).

Προλάβετε![επεξεργασία]

"Από τότε που το αγόρασα, δεν έχω να φοβάμαι τίποτε" - Παύλος Μελάς

Το νέο μας μοντέλο, Τζαμπέχωνον-Ducati 749 (φωτό), διαθέτει όλες τις ευκολίες που θέλει ο καλός ο στρατιωτικός από μια αξιοπρεπή στολή: ευκινησία, ευλυγισία, Stealth Mode (για να μη σας βλέπει ο οχτρός), δεκαεξαβάλβιδους κινητήρες, playstation 4, αερόσακους, MiniPacks για να βάζετε τις σφαίρες, τους γεμιστήρες και τα κεφτεδάκια, μέχρι και ενσωματωμένο σταυρό (και στους πρώτους 500 που θα τηλεφωνήσουν, μαζί και μια εικονίτσα του Αγίου Νικολάου και ένας τσελεμεντές για τα κεφτεδάκια)! Ακόμη κάθεστε; Μέχρι και ο Παύλος Μελάς το δοκίμασε και έμεινε απολύτως ευχαριστημένος. Τρρρρέξτεεεεε!!!

Το άγαλμα του Τζαμπέχωνου[επεξεργασία]

Το Τζαμπέχωνο στο Μουσείο του Λούγκρου

Οι αρχαίοι ΕΛ είχαν προβλέψει την έλευση του Τζαμπέχωνου. Έτσι σε μια ώρα απίστευτης βαρεμάρας είπαν να αποτυπώσουν την πρόβλεψη τους σε ένα άγαλμα, που εν τέλει πήγαν και το κότσαραν σε ένα τιποτένιο μουσείο. Η δημιουργία του κινήματος των Τζαμπεχωνιστών ήταν αναμενόμενη. Βασικό αίτημα τους ήταν η μεταφορά του αγάλματος σε ένα αξιόλογο μουσείο. Εν τέλει το μετέφεραν στον Παρθενώνα, που είχαν προβλέψει πως θα γίνει μουσείο. Το άγαλμα του Τζαμπέχωνου τοποθετήθηκε δίπλα στην Αφροδίτη της Μήλου. Σε κάποια φάση, το Τζαμπέχωνο μπαλαμουτιαζόταν με την Αφροδίτη. Ο φύλακας του Παρθενώνα, θέλοντας να τους τιμωρήσει τους έστειλε πίσω στη Μήλο, γενέτειρα της Αφροδίτης. Κατά την διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, κατά λάθος χάθηκαν. Το 1820 τους βρήκε ένας μπετατζής και τους χάρισε σε κάτι Γάλλους αρχαιοφάγους, οι οποίοι τους μετέφεραν στο Μουσείο του Λούγκρου.

Ε·Λ