Τα πάντα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Τα Πάντα όπως προέβλεψε σωστά η "Θεωρία Των Μπάντων"

“Τα πάντα όλα...”

- Ο Μέγας Αλέφαντος

Τα πάντα είναι κάτι παράξενα μεγάλα αρκούδια που προσπαθούν να εξαφανιστούν και δεν μπορούν. Όλοι θέλουν να τα σώσουν, αλλά και αυτά, δόξα τω θεώ μια χαρά τα καταφέρνουν να κρύβονται από τα όρη του Θιβέτ μέχρι και σε ζωολογικούς κήπους. Σε γενικές γραμμές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, παρά μόνο σαν αιτία καυγά ανάμεσα στους Εξελικτιστές και τους Δημιουργιστές, που τσακώνονται για το αν ο Θεός δημιούργησε τον αντίχειρά τους ή δεν θα έμπαινε ποτέ στον κόπο να κάνει κάτι τόσο γελοίο.

Η διαμάχη είναι εντελώς μάταιη, βέβαια. Αφενός, διότι τα πάντα δεν έχουν πραγματικά αντίχειρα, αλλά μόνο μια ασουλούπωτη προεξοχή. Και αφετέρου, γιατί δεν χρειάζονται αντίχειρα. Έχετε δει ποτέ πάντα να κάνει ωτοστόπ; Duh! Τα πάντα θεωρούνται είδη υπό εξαφάνιση διότι οι Μπάμπηδες τα σκοτώνουν συνεχώς. Τα πάντα έγιναν διάσημα όταν εμφανίστηκε στην Αγγελική Νικολούλη ένας παππούς από ένα καφενείο της Άνω Μουσουνίτσας και είπε ότι είχε όντως δει ένα πάντα να κάνει ωτοστόπ για κάπου αλλού. Αργότερα, εμφανίστηκε κάποιος άλλος από την Κάτω Μουσουνίτσα και είπε ότι το πάντα έφτασε με το ωτοστόπ εκεί.

Όσοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα πάντα συνήθως τα μπερδεύουν με τα κοάλα. Όσοι έχουν αχρωματοψία όμως τα αναγνωρίζουν και πάλι απ' τα κόπρανά τους (ο πραγματικός βιολόγος τα γεύεται ΠΑΝΤΑ!).


Τα πάντα και η ύπαρξη της ανυπαρξίας[επεξεργασία]

Τα πάντα πολύ συχνά βρίσκονται κοντά στην ανυπαρξία ή και στο τίποτα, καθότι προσπαθούν να εξαφανιστούν, όπως έχει προαναφερθεί. Συνεπώς, όταν τελικά κάποιος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τα πάντα, πολύ συχνά (δεν) γνωρίζει τίποτα.

Η άρρηκτη σχέση των πάντων με την ανυπαρξία φαίνεται και από το γεγονός ότι πολλές από τις παρακάτω προτάσεις είναι ισοδύναμες:

- Είναι αγόρι ή κορίτσι;
- Είναι τα πάντα.
- Είσαι μεταλλάς, ποπάς, σκυλάς ή χιπχοπάς;
- Είμαι τα πάντα.
- Τρως τα κοάλα;
- Όχι, τρώω τα πάντα.

Εύκολα αντικαθιστά κανείς τις εκφράσεις “Είμαι/είναι τα πάντα” με τις “Δεν είμαι/είναι τίποτα (από τις διαθέσιμες επιλογές)” (κατάρα στις διπλές αρνήσεις... ειδικά όταν είναι λάθος), χωρίς να αλλάζει το νόημα σχεδόν καθόλου.

Η θεωρία των χορδών - String theory είναι μία σύγχρονη θεωρία που περιγράφει τα πάντα.

Συχνά εμφανίζονται και ως απόκριση με τη μορφή ερώτησης σε διάφορους καθημερινούς διαλόγους:

- Για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά μου θα έκανα τα πάντα.
- Ποια? Αυτά τα γλυκούλικα αρκουδάκια?
- Αυτό το κινητό κάνει τα πάντα.
- Ποια? Αυτά τα γλυκούλικα αρκουδάκια?
- Έσκασα από το φαΐ, έφαγα τα πάντα.
- Ποια? Αυτά τα γλυκούλικα αρκουδάκια?
- Οι γυναίκες όταν έχουν περίοδο ενοχλούνται με τα πάντα.
- Ποια? Αυτά τα γλυκούλικα αρκουδάκια?

Στη προκειμένη περίπτωση αρκεί η ερώτηση να έχει "τα πάντα" μέσα και η απάντηση καλύπτει κάθε περίπτωση.

Ένα Πάντειο

Τα πάντα και το Πάντειο[επεξεργασία]

Όποιος θέλει να μάθει τα πάντα, οφείλει να φοιτήσει στο Πάντειο. Το Πάντειο είναι ένα Πανεπιστήμιο το οποίο διδάσκει τα πάντα. Όποιος αποκτήσει πτυχίο Παντείου, μπορεί να συνεχίσει και να σπουδάσει μπίζνες αντμινιστρέσιον στην Αγγλία. Κατόπιν αυτού οι άρρενες πτυχιούχοι γίνονται χλιμιντζουραίοι με πατέντα και οι θήλεις λαμβάνουν μέρος στα καλλιστεία της μεγάλης οικογένειας του Αντέννα.

Πάντα Διάσημοι[επεξεργασία]

- Λευτέρης Πανταζής - Οι Παντανέοι - Παντελής ο 3ος - Παντογνώστης μαϊντανός της τηλεόρασης (βλ. Αυτιάδες, Τράγκες ... και το λοιπό κακό συναπάντημα)

Πάντα και ποίηση[επεξεργασία]

Τα πάντα κατά καιρούς και όχι συχνά πάραυτα έχουν δώσει έμπνευση σε μεγάλες καλλιτεχνικές υπάρξεις, κυρίως φοιτητές Παντείου Πανεπιστημίου...

Το Ελάφεξ πήρε την ιδέα για το παρακάτω ποίημα.

Συγκεκριμένα όταν τέσσερα Πάντα βρεθούν μαζί και συμπράξουν μπορούν να σχηματίσουν μπάντα, να χωρέσουν (το πώς αγνοείται) σε Lada, να αγοράσουν Prada -ή έστω μια τιράντα, να φωτογραφηθούν τουλάχιστον από τη μία πάντα (ή και τις δύο), να χορέψουν λαμπάντα / να αγοράσουν λαμπάντα (για το Πάσχα), να χωρισθούν σε κβάντα, να δουν ταινία του Αντρέι Βά(ι)ντα και ό,τι άλλο κατεβάζει ο νους τους (αν κι εφόσον έχουν!)

Είναι μερικές φορές που γαμιούνται τα πάντα[επεξεργασία]