Σώτης Βολάνης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Σότης Βολάνης (Sotis Volanis) φύτρωσε στην άκρη μιας λίμνης που αποξηράνθηκε στην περιοχή των Γιαννιτσών, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι διχοτομήθηκε από τον αδερφό του τον Ταμτάκο (Tamatakosss).

Αν και είναι αδέρφια δεν έχουν γνωριστεί ποτέ τους, γιατί όταν ο πατέρας τους Σέφος Μάρκουλης ανέβαινε με το Datsun TSI 3.0 μια ανηφόρα φορτωμένος με πατάτεεεεεες, ο Σότης Βολάνης έπεσε από το φορτηγάκι και πάνω που ο Μάρκουλης έκανε όπισθεν για να τον μαζέψει, η μάνα του είπε:

"Άστο θα κάνουμε άλλο."

Έτσι λοιπόν ο Σότης έμεινε μόνος του στους 6 δρόμους και το κρατάει μανιάτικο από τότε στον Μάρκουλη και δεν πάει Δελφινάριο.

Ο Σότης όμως καθώς ωρίμαζε κατάλαβε ότι η κλίση του ήταν η μουσική και απευθύνθηκε στον μέγιστο μουσικό και αρχιτενόρο της Λυρικής Σκάλας του Μιλάνο, Τζουζέμε Τραβατόνι.

Καριέρα[επεξεργασία]

Η πρώτη του εμφάνιση ήταν δίπλα στον Τραπατόνι που έμοιαζε με μακαρόνι. Μεγάλα κανάλια της υφηλίου όπως το κανάλι που ποτίζει τις κατσίκες στο χωριό μου κάλυψαν σε ζωντανή ψόφια σύνδεση το γεγονός όπου ο Sotis (όπως Notis) εκτέλεσε εν ψυχρώ την μεγάλη του επιτυχία Μια ωραία πεταλούδα.

Στην δεύτερη του εμφάνιση, και λόγω εντομιακής υπερηφάνειας παρευρέθησαν οι πεταλούδες από το χωριό μου, η κατσίκα που ανέθρεψε τον Sotis, η Γαμάλθεια, και το κουνελάκι από το γειτονικό δάσος (αυτό που κάηκε πέρυσι για να γίνει οικόπεδα). Γεμάτος ή ακόμα καλύτερα Γαμάτος από την συγκίνηση, ο Sotis ερμήνευσε την παμμέγιστη επιτυχία του Αχ κουνελάκι.

Αυτή ήτο και η τελευταία εμφάνισις του εις την Σκάλα του Μιλάνου.

Καριέρα στο Ελλαδιστάν[επεξεργασία]

Αφού ο Τραπατόνι έφυγε για να κοουτσάρει την Ιταλία, ο Sotis διάλεξε πλέον τον μοναχικό του δρόμο για την κορυφή, αφήνοντας τον mentor του, Τραβατόνι μόνο του κι ας ήταν σε κατάσταση Τραβάτε με κι ας κλαίω. Υπερεντατικές σπουδές τραγουδιού ακολούθησαν για τον Sotis σε Α' Κυνός (Σείριο) και Β' Κυνός καθώς και στα Α Βασιλόπουλος και Β Βασιλόπουλος, όπου οι Ελ του Απόλλωνος του μάθανε πως να γαβγίζει, να παίζει με τα λουλούδια και να τη βρίσκει με όμορφες λουλουδούδες.

Ύστερα από αυτή την περιπετειώδη πορεία 55 ετών φωτός, κατέληξε στην Ομόσπονδη Δικτατορία της Φραπεδιάς, καθώς και την Αθηναϊκή Δημοκρατία, εμφανιζόμενος κάθε Πάσχα στο Άγαλμα του Βασιλιά Αλέκου του Great (ήταν και αυτός Γαμάτος), και αντίστοιχα στην Πλατεία Εξαρχείων εις τας Αθήναις.

Αμοιβόμενος με ένα ξεροκόμματο το 25ωρο, ο Sotis είναι ο μόνος τραγουδιστής της γενιάς του που παίζει Pro αλλά δεν πίνει μπάφους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η τιτάνεια επιτυχία του πόσο μου λείπει η ζεστή αγκαλιά σου δια χειρός του απόλυτου Manager της χιλιετίας Ηλία Ψινάκη. Είναι αφιερωμένη στους Τραπατόνι, Τραβατόνι, Γαμάλθεια και Σέφη Μάρκουλη τον father.

Φήμες που τον θέλουν να εμφανίζεται για 1+3/2 εμφανίσεις στην Ολιγαρχία του Καρδιστάν κρίνονται αναληθείς αφου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (μόνο κλαρίνα και Γιώργο Μάγκα ακούνε εκεί).

Διεθνή καριέρα[επεξεργασία]

Bwikilogo.gif
Για τους δήθεν σοβαρούς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη wikipedia για
Sotis Volanis.