Στούκι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ένα απλό σπίτι οπως το βλέπει ο καθένας
το ίδιο σπίτι οπως το βλέπει κάποιος οταν βρίσκεται σε στούκι

Το στούκι είναι μια τεχνική, που ακολουθείται από διάφορα καμένα άτομα ανά τον κόσμο, σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία ψευδαισθήσεων, παραισθήσεων, και μιας γενικότερης ευφορίας, γνωστών και ως 'ψεύτικος κόσμος'. Η τεχνική αυτή βασίζεται στη χρήση του ναργιλέ, σε συνδυασμό με αλκοόλ, με συγκεκριμένο όμως τρόπο, που έχει γίνει σχεδόν ιεροτελεστία.

Το στούκι ξεκίνησε από την περιοχή του Καρέα. Πρωτεργάτρια θεωρείται η Σαντρα (Sandra), χωρις τη βοήθεια της οποίας τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει. Αρχικά είχε την ακόλουθη μορφή:
Το υποκείμενο (subject of stouki) πίνει ουίσκι, και μάλιστα 'Καρεώτικο'. Το τελευταίο, αποτελείται από 9 μέρη ουίσκι και 1 μέρος Coca-Cola. Αφού πιει το μισό περίπου ποτήρι του, και αφού κάποιο άλλο μέλος της στούκο-παρέας, έχει ανάψει (φουντώσει) τον ναργιλέ, το υποκείμενο κάνει δύο μεγάλες τζούρες, χωρίς ενδιάμεση ανάσα. Στη συνέχεια κάνει και τρίτη, και πάλι χωρίς ενδιάμεση ανάσα, αλλά αμέσως μετά την εισπνοή και ακριβώς πριν την εκπνοή του καπνού, πίνει όλο το υπόλοιπο ουίσκι. Μετά μπορεί να βγάλει τον καπνό και να 'αράξει' στον κοντινότερο καναπέ (απαραίτητο συστατικό ενός καλού στουκίου).

Έχει παρατηρηθεί ότι αμέσως μετά, τα μάτια του υποκειμένου κάνουν μαύρους κύκλους, το οποίο είναι και το σημάδι ότι το στούκι πέτυχε. Τα αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται αν το υποκείμενο έχει ήδη πιεί αρκετά, ή έχει κάνει πολύ ναργιλέ.

Τα πρώτα χρόνια, το στούκι ήταν σχεδόν απαγορευμένο. Για να μπει κάποιος σε μια τέτοια τελετή, έπρεπε πρώτα να δοκιμαστεί από την υπολοιπη παρέα και να κριθεί άξιος. Τότε και μόνο τότε μπορούσε να γνωρίσει την ίδια τη Σάντρα, η οποία θα του έδειχνε τα μυστικά της...
Στην πορεία όμως, και μετά τον άδοξο θάνατο της Σάντρας, ο κύκλος άνοιξε και ήταν πλέον πιο εύκολο να μπει κανείς στους κύκλους αυτούς. Το στούκι πέρασε από τα χέρια των λίγων και ισχυρών στους πολλούς.

Υπάρχουν και άλλες παραλλαγές, με σφηνάκια αντί για ουίσκι, από διάφορα άλλα ποτά. Το υποκείμενο μπορεί να δοκιμάσει διάφορα, για να δει ποιο ποτό του ταιριάζει καλύτερα.

Με τα χρόνια, το στούκι εξελίχτηκε. Ο χρήστης γνωστός ως 'μανιακός' έκανε την εξής προσθήκη: αμέσως μετά την τελευταία εκπνοή, το υποκείμενο παίρνει άλλη μια γερή τζούρα ναργιλέ. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, γι' αυτό και η κοινότητα του στουκίου αποδέχτηκε αμέσως την τεχνική αυτή.

Τέλος, ο χρήστης 'μανιακός' κρατάει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ, με διπλό στούκι (double stouki), το οποίο αποτελείται από δύο (2) συνεχόμενα στούκια στη σειρά, χωρίς ενδιάμεση αναπνοή, και μάλιστα με την τελευταία τζούρα, που ήταν άλλωστε δική του προσθήκη. Επειδή τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα δυνατά, δεν συνίσταται να το δοκιμάσατε μόνοι σας, ιδιαίτερα αν είστε άμαθοι σε παρόμοιες τεχνικές, αν και ο 'μανιακός' έχει στο πρόγραμμα μια προσπάθεια να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ στο άμμεσο μέλλον.