Σταυροφορίες

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Ο Πάπας Ουρβανός Β' ο Πανκ δίνει τις ευλογιές του, με το σύνθημα "Praise the Lord and pass the ammunition" (Δοξάστε το Θεό και μεταφέρετε πυρομαχικά).

Οι Σταυροφορίες ήταν μια σειρά μαχών που έγιναν ανάμεσα σε Χριστιανούς καθολικούς και Μουσουλμάνους, κατά το Μεσαίωνα. Εμπνευστής του πολέμου θεωρείται ο Ριχάρδος ο Λεοντόμαλλος, τότε βασιλιάς της Αγγλίας.

Ιππότες, απ' όλα τα μέρη του Χριστιανικού κόσμου, έτρεξαν στην Ιερουσαλήμ.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Βαθύτερα αίτια του πολέμου είναι, σύμφωνα πάντα με το Λιακόπουλο, ο χωρισμός του Ριχάρδου με τον Ρομπέν των Δασών, μετά από ένα τσακωμό για το ποιος θα είναι παθητικός και ποιος ενεργητικός μια κρύα νύχτα του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ο Ριχάρδος έπεισε το μεγάλο χορηγό της εκστρατείας τον πάπα Ουρβανό Β’ τον Πανκ, ότι ο πόλεμος θα γινόταν για την ανακατάληψη των Αγίων Τόπων από τους Μουσουλμάνους. Ήρθε μάλιστα σε συμφωνία με τον Γεώργιο Βους, ότι θα πάρει το 71,06 % των πετρελαίων και με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι θα του δοθεί χαρέμι από εξωτικές καλλονές. Ε, δε θέλαν και πολύ να συμφωνήσουν. Έτσι, ένας στρατός 40 παλληκαριών από Άγγλους, Αμερικάνους, Ιταλούς και Ελβετούς Φρουρούς, υπό την ηγεσία του Ριχάρδου, κίνησε να πα να πάρει την Τροπολιτσά Ιερουσαλήμ.

Ο λαός της Ιερουσαλήμ αντιστάθηκε σθεναρά στον κατακτητή.

Πώς συνεχίστηκαν όλα

Ο βασιλιάς του Βυζαντίου, χρωστούσε κάτι παλιά δανεικά στον πάπα και έτσι για λογαριασμό του, οι Σταυροφόροι κατέλαβαν την Πόλη και φύγαν αμέσως. Η πρώτη μάχη στους Αγίους Τόπους, δόθηκε σε κάποιο κάμπο, ενάντια στον ενωμένο στρατό των ηγετών Αχμαντινετζάντ, Σαντάμ Χουσεΐν και Οσάμα Μπιν Λάντεν. Εκεί η μάχη τέλειωσε με ισοπαλία, αλλά με τους Μουσουλμάνους να δείχνουν πιο ντεφορμέ. Η ρεβάνς ορίστηκε για μετά από δύο βδομάδες. Εκεί με πανέξυπνη στρατηγική του Ριχάρδου, οι Χριστιανοί πήραν εύκολα τη νίκη. Το ίδιο έγινε και στην επόμενη μάχη.

Τα τάγματα οπλισμένων μοναχών, γνωστά ως "Nuns with Guns". [1]

Πώς τέλειωσαν όλα

Τότε όμως ο Άγγλος βασιλιάς, το έσκασε με έναν αιχμάλωτο, τον Ιμπραήμ. Από τότε ο χριστιανικός στρατός πήρε την κατιούσα. Η τελική μάχη θα δινόταν στο όρος Σινά. Εκεί ο αγώνας ήταν αμφίρροπος. Τελικά επενέβη ο θυμωμένος Τσακ Νόρις, και με μια κουτουλιά τους έστειλε όλους από κει που 'ρθαν. Με αυτό τον τρόπο τελείωσαν οι Σταυροφορίες. Και ζήσαν οι Χριστιανοί καλά και οι Μουσουλμάνοι καλύτερα (γιατί τους έμειναν τα πετρέλαια και οι καλλονές).

Σταυροφόρος στην υπηρεσία του Bill Caradain