Σοβαρό άρθρο

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σοβαρό άρθρο, ονομάζεται οποιοδήποτε λήμμα κάποιας εγκυκλοπαίδειας το οποίο περιέχει ακριβείς, σαφείς και χρήσιμες πληροφορίες για τους αναγνώστες της εγκυκλοπαίδειας. Συνήθως αντιπαραβάλλεται με τα λεγόμενα αστεία άρθρα τα οποία επιδιώκουν όχι να πληροφορήσουν αλλά να ψυχαγωγήσουν. Τα αστεία άρθρα συνήθως περιέχουν διάφορες ανεκδοτολογικού περιεχομένου φράσεις, πολλές φορές δε αγγίζουν τα όρια του σουρρεαλιστικού χιούμορ.

Σοβαρά άρθρα υπάρχουν σε σοβαρές εγκυκλοπαίδειες οι οποίες προσφέρουν χρησιμότητα στον αναγνώστη. Είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι ο αναγνώστης μιας εγκυκλοπαίδειας έχει περιορισμένο χρόνο τον οποίο μπορεί να αφιερώσει για να πληροφορηθεί σχετικά με το θέμα που τον ενδιαφέρει. Συνεπώς ένα σοβαρό άρθρο πρέπει συνοπτικά, με σαφήνεια και ακρίβεια να περιέχει όλες τις πληροφορίες που αρμόζουν στο θέμα του. Επίσης, για τον αναγνώστη που ενδιαφέρεται να μελετήσει σε βάθος το αντικείμενο του άρθρου, ένα σοβαρό άρθρο πρέπει να περιέχει εξωτερικούς συνδέσμους για περαιτέρω ανάγνωση.

Άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός σοβαρού άρθρου είναι ότι πρέπει να είναι το δυνατόν ουδέτερο στο θέμα που εξετάζει. Δεν πρέπει να περιέχει προσωπικές κρίσεις του συγγραφέα, αντίθετα πρέπει να παρουσιάζει όλες τις απόψεις με την βαρύτητα που τους αρμόζει.

Η συγγραφή ενός σοβαρού άρθρου είναι εργασία που απαιτεί επιδεξιότητα και ταλέντο από τη μεριά του συγγραφέα.

Το αντίθετο αυτού περιέχει μπούρδες. Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα γεμάτη μπούρδες είναι η Βικιπαίδεια.

Επίσης το σοβαρό άρθρο φοράει σοβαρά ρούχα (Κουστούμια, Πουκάμισα και Φράκα) και δεν βγαίνει ποτέ σε ασόβαρα μαγαζιά. Ακούει μόνο σοβαρή μουσική και δεν μιλάει ποτέ για ασόβαρα θέματα.

Στα σοβαρά άρθρα χρησιμοποιείται το Πρότυπο:Σοβαρό άρθρο. Να ένα παράδειγμά του:

Bouncywikilogo9.gif
  Αυτό το άρθρο είναι εξαιρετικά σοβαρό και έχει προταθεί η μεταφορά του στη Βικιπαίδεια. Ετοιμαστείτε να βαρεθείτε!  
  ⠀ ⠀ ⠀ Σοβαρό άρθρο  


Μην ξεχνάτε ότι: Η ΦΡΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Βλέπε επίσης[επεξεργασία]