Σλοβακία

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σλοβακία (ή αλλιώς Σοβλακία), χώρα γνωστή από τις θρυλικές κινηματογραφικές ταινίες επικού περιεχομένου και επιπέδου ποιότητας ΑΑ όπως το Ευρωταξίδι (eurotrip) και Το Κατάλημα (Hostel) . Η χώρα προεβλήθη μέσω των επικών αυτών ταινιών όπως και άλλες χώρες στο παρελθόν, αντιστοίχως από το παγκοσμίας φήμης τουριστικό τμήμα ταινιών του Hollywood.

Γεωγραφικά η Σλοβακία βρίσκεται εν το μέσω της Τσεχίας, Αυστρίας και Ουγγαρίας στην γεωγραφική εκείνη περιοχή όπου κατά τους παρελθόντες χρόνους υπήρξε η αυτοκρατορία της Αυστροουγγαρίας, συνένωση της τότε Αυστρίας και Αγγουρίας . Το περίφημο κτίσμα hostel βρίσκεται εν τω μέσω δύο λιμνών και πέριξ των ζωνών τις οποίες και περιδιαγράφουν στα κάθετα τμήματα τους οι λίμνες αυτές στους πρόποδες του όρους Τάτρα . Το κτίσμα hostel, έχει γίνει πλέον κτήμα όλων των σινεφίλ μα και σινεσίκ του είδους ανα τον κόσμο. Η δε οδός που γυρίστηκαν τα γυρίσματα της ταινίας eurotrip μετονομάστηκε πρόσφατα σε οδό Ευρωπορείας από οδό Καρόλου Μάρξ .

Η χώρα είναι γνωστή επίσης για την συνεχή προσφορά της σε γνωστή ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδος (βλέπε Ξάνθη) καθότι μακροχρόνιος σπόνσορας της υπό την επωνυμία Skόντα (βλέπε Σκόντα Ξάνθη) .