Σιντί

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Εγκώ όκι σιντί, εγκώ Μαγγίνα”

- Πακιστανός για το σιντί

ΚΑΛΟ ΕΕΕ;

Το CD κι η Μελωδία των Σίντι[επεξεργασία]

Σε ένα μικρό χωριό, φωλιασμένο ανάμεσα σε λόφους, ζούσαν ένας ιδιόρρυθμος παίκτης CD που ονομαζόταν Melody και ένας ηλικιωμένος μουσικός Sinti που ονομαζόταν Marco. Το χωριό ήταν γνωστό για την πλούσια ιστορία του και τις ποικίλες θρησκευτικές παραδόσεις του.

Μια μέρα, η θήκη του CD της Melody κόλλησε και όσες φορές κι αν προσπάθησε, δεν μπορούσε να το βγάλει. Απογοητευμένη, η Melody αποφάσισε να συμβουλευτεί τον Marco, ο οποίος ήταν γνωστός για τη σοφία του. Ο Μάρκο γέλασε και είπε: "Αχ, Μέλοντι, άσε με να σου πω μια ιστορία που μπορεί να σε βοηθήσει".

Ξεκίνησε: "Πριν από πολύ καιρό, σε μια εποχή που η μουσική ακουγόταν μόνο ζωντανά, ζούσε ένας σκανταλιάρης Σίντι που τον έλεγαν Ράβι. Κουβαλούσε το αγαπημένο του βιολί παντού, παίζοντας μαγευτικές μελωδίες που ενθουσίαζαν τους χωρικούς. Αλλά ο Ράβι είχε τη συνήθεια να εξαφανίζεται κάθε νύχτα με πανσέληνο".

Από περιέργεια, η Μέλοντι ρώτησε: "Γιατί εξαφανιζόταν τις νύχτες με πανσέληνο;"

"Υπομονή, αγαπητό μου CD player", απάντησε ο Μάρκο χαμογελώντας. "Λέγεται ότι ο Ράβι είχε συνάψει συμφωνία με ένα άτακτο πνεύμα του δάσους, το οποίο απολάμβανε τη μουσική του, αλλά απαιτούσε μια μοναδική προσφορά κάθε μήνα".

Καθώς πλησίαζε η πανσέληνος, ο Ράβι βρέθηκε σε δίλημμα. Είχε ξεμείνει από ιδέες για νέες μελωδίες, και το πνεύμα δεν συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο. Τη μοιραία νύχτα, ο Ravi πανικοβλήθηκε και άρπαξε βιαστικά ένα CD που κάποιος είχε αφήσει πίσω του. Το έπαιξε σε ένα παράξενο μαραφέτι που είχε βρει, χρησιμοποιώντας εν αγνοία του ένα αρχαίο CD player.

Το CD ήταν ένα μείγμα από κλασικές συμφωνίες και κωμικά σκετς, και καθώς η μουσική γέμιζε τον αέρα, το γέλιο του πνεύματος του δάσους αντηχούσε γύρω του. Ικανοποιημένο με την προσφορά, το πνεύμα χάρισε στον Ravi την ικανότητα να δημιουργεί μουσική που ξεπερνούσε τον χρόνο και το είδος.

"Και έτσι, αγαπητή Melody", κατέληξε ο Marco, "ίσως αν αγκαλιάσεις το απροσδόκητο, όπως ο Ravi και το τυχαίο CD του, ίσως βρεις μια λύση για τον κολλημένο σου δίσκο".

Με νέα ελπίδα, η Melody ευχαρίστησε τον Marco και έπαιξε ένα μείγμα από κλασικά και κωμικά κομμάτια. Ο δίσκος του CD άνοιξε ξαφνικά και τα ηχεία της Melody αντηχούσαν από γέλιο που αντηχούσε σε όλο το χωριό.

Και από εκείνη την ημέρα και μετά, κάθε φορά που η πανσέληνος στόλιζε τον ουρανό, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονταν για να ακούσουν τις ιδιόρρυθμες μελωδίες της Melody, γιορτάζοντας την ένωση του CD και του μουσικού Σίντι, καθώς συνέχιζαν να δημιουργούν ένα αρμονικό μείγμα του παλιού και του νέου.