Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1945 στο Μπαντ Βερισχέφεν της Γερμανίας, διότι ο Τσακ Νόρις το επέτρεψε.

Fassbinder.jpg

Έκανε καριέρα ως μουσική μασκότ του Τζίμη Πανούση αλλά περιστασιακά ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο ως σκηνοθέτης. Φυσικά σαν σκηνοθέτης ουδέποτε έγινε γνωστός, διότι ο Τσακ Νόρις δεν έπαιξε σε καμμία από τις ταινίες του.

Σε μία από αυτές, περίμενε για 15 ώρες εναγωνίως την απάντηση του Τσακ στην δραματική έκκλησή του να παίξει στο φιλμ, μόνο που είχε ήδη πατήσει κατά λάθος το "Rec" με αποτέλεσμα να τελειώσει το φιλμ... Πάραυτα η ταινία κυκλοφόρησε (μετά δυσκολίας / που να χωρέσει 15 ωρών σελιλόιντ) στους κύκλους των κουλτουριάρηδων της Γερμανίας με τον τίτλο "Berlin Alexanderplatz".

Poster.jpg


Ο Ράϊνερ Βέρνερ Φασμπίντερ το σήκωνε το σακάκι, καθότι ήταν κομματάκι μερακλής, ενώ είχε και ιδιαίτερη αδυναμία σε πάσης φύσεως σκόνες και χάπια.

Πέθανε από ανία (όχι γεροντική - πραγματική!) στην ηλικία των 36 όταν αποφάσισε να δει και τις 43 ταινίες του non-stop.

Αντίζηλός του υπήρξε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος όμως απλώς μνημονεύεται, εν αντιθέση με τον Φασμπίντερ, που υμνείται διθυραμβικά, δεδομένου άλλωστε ότι η ύπαρξή του και το ξερό ψωμί είναι επαρκή εχέγγυα ζωής (εφ' όσον φυσικά δεν έχει διαφορετική άποψη ο Τσακ Νόρις).