Πύργος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Νέφος του Πύργου;
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Πύργος της Πίτσας;

“Τι είναι δάφτο;”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ

“Ποιο;”

- Κάποιος άλλος

“Φτούνο φτου ρε, φτουχάμου!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ
Εδώ διακρίνετε το λογότυπο της πόλης του Πύργου με εικονιζόμενο τον Alberto Fintarinis.
Εδώ διακρίνετε το "Χασισόδεντρο" στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Πύργος είναι μια περιοχή είναι μια περιοχή με πλούσιο παραγωγικό πλούτο όπως χασίς.

Ιστορία[επεξεργασία]

Ο Πύργος ανακαλύφθηκε ταυτόχρονα με την ανακάλυψη της Μυκόνου. Ο Αυστριακός αρχαιολόγος Alberto Fintarinis διάβαζε για τον Πύργο σε αρχαία κείμενα του Αισώπου και, πιστεύοντας ότι δεν είναι παραμύθια, προσπάθησε με το επιτελείο του να τον βρει. Τελικά βρέθηκε ύστερα από 25 χρόνια ανασκαφής κάτω από 150.000 τόνους χασίς. Επίσης, ο Όσκαρ Ουάιλντ πρώτος ανακάλυψε το Νέφος του Πύργου.

Γεωγραφική θέση[επεξεργασία]

Ο Πύργος βρίσκεται κάτω απ' τ'αυλάκι, σε ένα υπέροχο μέρος στην Χώρα του Ποτέ, δίπλα από ποτάμια και πίσω από τον 5ο καταρράκτη όπως μπαίνεις μες στη χώρα. Το μέρος κάποτε είχε χλωρίδα εκπληκτικής ομορφιάς, με χασισόδεντρα ποικιλίας Sativa και Indica. Η πυρκαγιά του 2007 δυστυχώς τα κατέστρεψε, αλλά η φύση είναι βοηθός και έτσι όλα φύτρωσαν ξανά. Τώρα πια, υπάρχουν καινούριες ποικιλίες και ζωηρές αποχρώσεις πράσινου με απίστευτες γεύσεις. Προσοχή μη σας πουλήσουν Αλβανό για Έλληνα.

Μουσική[επεξεργασία]

Η μουσική του τόπου είναι φολκορική. Γνωστοί καλλιτέχνες από εκεί είναι οι εξής: Αρτέμιος Πλακούντας, Νώντας Φρέζας, Μάρω Νταχτιρτζή κ.ά. Κλασσικό ηχητικό ανάγνωσμα: ουουουουυουουουου!

Τώρα, όσον αφορά την Ροκ μουσική, πολύ γνωστό κι αγαπητό συγκρότημα είναι οι Baking Powder. Μετρούν ήδη 2 κυκλοφορίες οι οποίες θεωρούνται πετυχημένες, καθώς τελευταία εθεάθησαν να κυκλοφορούν στον Πύργο με Porsche. Ο πρώτος τους δίσκος έχει τον τίτλο Σύνδρομο Ανωτερότητας. Τελευταία, έβγαλαν καινέο δίσκο με τίτλο: Η Αποκάλυψη. Τέλος, φήμες λένε πως καταγωγή από τον Πύργο έχει κι ο γνωστός raper Τάκη-Τσαν.

Λαογραφία[επεξεργασία]

Εδώ διακρίνετε τον Πανούλη εν δράση!

Όπως και κάθε συγκροτημένη κοινωνία, έτσι και ο Πύργος έχει τη λαογραφία του. Οι περισσότεροι πυργιώτες είναι ίδιοι με τον διάολο και γι'αυτό υπάρχει μια άλφα παραδοχή από όλους τους Έλληνες στο πρόσωπό τους. Το πιο γνωστό πρόσωπο της πόλης ίσως είναι ο Πανούλης, μασκότ της κεντρικής πλατείας. Κατά την γνώμη μου, είναι το καλύτερο παιδί αν και οι γνώμες διίστανται.

Να μην ξεχάσουμε και άλλες μορφές που κυκλοφορούν, όπως:

  1. Τις αδερφές Καργιολάιν που είναι ίδιες με κορακί μαλλί, κατακόκκινα χείλια, μόνο που η μία είναι χοντρή και η άλλη λεπτή. Ή βολτάρουν στην πλατεία ή αράζουν δίπλα από το Ίντερνετ (κατάστημα που διατηρούν) και περιμένουν πελάτες.
  2. Την Σφιγγοφωλιά ή αλλιώς "Βrigitte Βardot" (Μπριζίτ Μπαρντό) που πρέπει να ήταν καλό τρένο στην εποχή της (πριν 15.000 χρόνια) που αράζει πάντα στο κέντρο στην ίδια θέση, στην ίδια καρέκλα, μαζί με τον άντρα της.
  3. Τον γκέι γύφτο στην πλατεία.

Εξαγωγές[επεξεργασία]

Εδώ διακρίνετε το "Βαποράκι" στο λιμάνι του Κατακόλου.

Ο πυργιώτικος μπάφος ή μαύρο ή πυργιώτικη (καλαματιανή) φούντα εξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες, με μεγαλύτερη εξαγωγή στην Ολλανδία. Κύριο μέσο εξαγωγής είναι τα καράβια (σαν της φωτογραφίας) γνωστά και ως "βαποράκια".

Το Οξύμωρο του Πύργου[επεξεργασία]

Παρόλο που ο πύργος είναι μια κτηριακή εγκατάσταση (Πύργος Αθηνών, Λευκός Πύργος, Πύργος της Πίζας και Πύργος του Άιφελ) η τεράστια γνώση των Πυργιωτών Μαστουρέων γνωστοί και ως ΕΜΠ (Έμπειρα Μαστούρια Πύργου) ή κατά κάποιους άλλους (Έχουμε Μπάφο Πολύ) τους επέτρεψε να μετατρέψουν τον Πύργο σε πόλη. Στην αρχή τα πράγματα ήταν εύκολα, αφού στον Πύργο έμεναν 5 άτομα. Όταν μεγάλωσε ο πληθυσμός προσπάθησαν να τον μεγενθύνουν, αλλά γκρεμιζόταν. Τη λύση την έδωσε ο Χάρι Πότερ, ο οποίος ανακάλυψε μία λίθο, τη φιλοσοφική, με την οποία οι ΕΜΠ κατασκεύσαν έναν νοητό πύργο από αερολογίες και φούντα, γνωστή και ως καλαματιανή.

Αξιοθέατα[επεξεργασία]

Το νέφος του Πύργου

Το Νέφος του Πύργου είναι ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο του Πύργου, μετά τα αμέτρητα χασισόδεντρα. Μην ξεχνάμε την αρχαία πόλη του Πύργου, γνωστή και ως Φουμαρία. Τέλος, η αρχαία Ολυμπία είναι ό,τι πρέπει για μια ομαλή και υγιή αποτοξίνωση.

Συμμορίες[επεξεργασία]

Η πιο γνωστή συμμορία στον Πύργο είναι η Erektous Gang. Όλοι την ξέρουν. Σπέρνει τον τρόμο, τον πανικό και την οδοντόπαστα και πουλάει χασίς στο διάβολο με αντάλλαγμα την ψυχή της μάνας σου. Κάθε βράδυ κάνει επίθεση στο σπίτι του Εχθρού, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός και αυτός φταίει για όλα. Στις πρακτικές της ομάδας συγκαταλέγονται και ιεροτελεστίες, όπως το Κατούρημα Του Ιερού Δέντρου, πρακτική η οποία καταγράφεται από τους Ινδιάνους Ιστορικούς της Κατοχής. Όταν ξεραθεί το Ιερό Δέντρο, σύμφωνα με αρχαία προφητεία, θα γκρεμιστεί το κάστρο της Βαβυλώνας, θα τελειώσει η ζωή του Εχθρού και ο Ερέκτους θα βρει γκόμενα.

Άλλη γνωστή συμμορία είναι αυτή των Νίντζα. Οι νιντζαραίοι έχουν την ιδιότητα να φέγγουν το βράδυ λόγω του συνδυασμού λευκού πουκαμίσου + black light που ένα βράδυ ανακάλυψε ο πρώτος νίντζα στο Obsession. Οι απόψεις διίστανται για την προέλευσή τους (πολλοί λένε από του Μπάρτζελη, άλλοι λένε από του Στρούσι και άλλοι από τη Ζούρτσα..) αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως απόγονος τους είναι ο σημερινός Κάγκουρας.

Εχθρός[επεξεργασία]

Στον Πύργο κοντά στα Κανούλια μένει ο Εχθρός, που τα ελέγχει όλα. Αν είσαι αυθεντικός Πυργιώτης στάνταρ τον ξέρεις, αλλά σιωπάς από φόβο. Αν θελήσεις να τον προσεγγίσεις, θα βρεις μπροστά σου τα μέλη της Erektous Gang και της Αδελφότητας της Πύρινης Μέδουσας.

Δείτε επίσης[επεξεργασία]