Προσκοπισμός

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Wiki.png
Προσοχή! Όσα θα διαβάσεις αποτελούν απόρρητες πληροφορίες οι οποίες μπορούν να βάλουν την ζωή σου σε κίνδυνο.
Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν απαγωγές, βιασμούς, αποκεφαλισμούς και κυρίως ευνουχισμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο Bear Grylls πρέπει να συγχέεται με μια αρκούδα που ψήνει φαγητό στην σχάρα
Τρεις εξαίρετοι λόγοι για να ενταχθείτε στον προσκοπισμό

Ο Προσκοπισμός είναι μια άκρως μυστική, μη κυβερνητική οργάνωση με παγκόσμια δράση ανά τους αιώνες. Ιδρύθηκε από τον Αρκούδο Γκριλλς, πρόγονο του Μπέαρ Γκρϋλλς και τον Λόρδο Μπέικινγκ Πάουντερ, ο οποίος είναι επίσης και ο εφευρέτης της πασίγνωστης και σε όλους αγαπητής άσπρης σκόνης (Baking Powder, τι νόμισες;). Oι πρόσκοποι ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Πλείστα ιστορικά γεγονότα έλαβαν χώρα από προσκόπους. Οι 300 του Λεωνίδα ήταν μέλη του 300ου τάγματος δασοπροσκόπων Σπάρτης. Ο Χριστός γεννήθηκε σε ένα προσκοπικό σύστημα, όπου έλαβε φροντίδα από εκπαιδευμένους προσκόπους. Η βυζαντινή αυτοκρατορία όπως όλοι γνωρίζουν διοικήτω από τον Έφορο του Ελληνικού προσκοπισμού, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Στη σύγχρονη ιστορία, οι πρόσκοποι έχουν μια πιο σκοτεινή παρέμβαση. Στις 11 του Σεπτέμβρη του 2001 19 αεροπρόσκοποι του 75ου συστήματος κατέλαβαν 4 αεροπλάνα και επέτυχαν αλλεπάλληλες επιθέσεις σε αμερικανικά κτήρια.

Θεμελιώδεις Αρχές[επεξεργασία]

Οι δράσεις του προσκοπισμού είναι πολλές. Όλες περιστρέφονται από ένα γενικό άξονα: τον Μαζοχισμό. Οι πρόσκοποι απολαμβάνουν με την καρδιά τους άσκοπες ασχολίες. Σκοπός τους είναι να κάνουν τα πιο εύκολα πράγματα με τον πιο δύσκολο τρόπο. π.χ. Αν ένας πρόσκοπος θέλει να ανάψει φωτιά, ακόμα και αν έχει στην κατοχή του αναπτήρα, θα προτιμήσει να ανάψει την φωτιά τρίβοντας ξύλα. Επίσης, ακόμα και αν έχει την ευκαιρία να μεταβεί στο κατασκηνωτικό του χώρο με το λεωφορείο, ή άλλο μηχανοκίνητο όχημα, θα προτιμήσει να περπατήσει την απόσταση κουβαλώντας ογκοδέστατα σακίδια. Θα προσπαθήσει να πάρει τον πιο μακρινό δρόμο, και θα παραπονιέται κατά τη διάρκεια του, παρόλα αυτά θα το απολαμβάνει.

Αξιοσημείωτα Πρόσωπα[επεξεργασία]

Shak a Lee (絕對受害者): Ο Shak a Lee είναι ο πασίγνωστος ιδρυτής του Κινέζικου προσκοπισμού, επίσης έμπειρος αλλά αδέξιος φυσικομαθηματικός. Μέσα από τις αστείες γκάφες του, προσέλκυσε αναρίθμητους αριθμούς κινέζων, που πίστευαν ότι είναι επαγγελματίας κλόουν. Όταν ο Μάο τσε Τουνκ ανέβηκε στην εξουσία, απαγόρευσε τον προσκοπισμό γιατί συγκρουόταν με την κουμμουνιστική του ιδεολογία. Ο Σιακ προσφέρθηκε στον αυτοκράτορα σαν δούλος όντας γνωστό θύμα και ανέλαβε τον ρόλο του διασκεδαστή. Ο Σια κα Λι, εξαίρετος γνώστης της αγγλικής γλώττης, τον διασκέδαζε, βρίζοντας τον στα εγγλέζικα, και αναλύοντας περίπλοκες θεωρίες της φυσικής. Ο Μάο τσε Τουνκ το διασκέδαζε με την καρδιά του, διότι δεν καταλάβαινε αγγλικά. Από εκεί προέρχεται η παραλλαγή του ROFL σε ROFL MAO.

Ζορζ Νιούπλαντ (George Newplant): Ένας από τους νάνους της Χιονάτης, ο οποίος όμως έφυγε στα βουνά για να ακολουθήσει μια Προσκοπική Αίρεση αφότου προσηλυτίστηκε από τον Αρκούδο Grylls και έκτοτε κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να γίνει Αρχηγός Συστήματος άλλα δεν διαθέτει το απαιτούμενο ύψος, και γι'αυτό περιορίζεται στην θέση του Αρχηγού Κοινότητας στο πιο μικρό (σε αριθμό ατόμων και μόνο) Σύστημα Προσκόπων Επαρχίας Λευκωσίας.

Κόπρης αλ Χρυσάφ (لب جوز الهند المجفف): Ο Κόπρης αλ Χρυσάφ είχε ιδρύσει τον αραβικό προσκοπισμό. O Koπρ, όπως ήταν γνωστός στους φίλους του είχε λάβει το όνομα του από την σπάνια ικανότητα του να μετατρέπει τα κόπρανα του σε χρυσάφι. Το περιβοήτο σημάδι που έχει στον λαιμό του φημολογείται το έχει αποκτήσει μετά από πτώση τρομοκρατικού αεροπλάνου αλλά οι πηγές μας αναφέρουν πως οφείλεται σε αποτυχημένη προσπάθεια να κάνει tattoo στον εαυτό του με μολυσμένη αραβική βελόνα.

Γεώργιος Παπαντινός: Ο Γεώργιος Παπαντινός είναι ο πρώτος hacker στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πρόκειται για τον άνθρωπο Χ που κρύβεται πίσω από κάθε τεχνολογική ανακάλυψη στην Αρχαία Ελλάδα. Δημιούργησε τον πρώτο σκληρό δίσκο από μάρμαρο, όπου βρίσκονται αποθηκευμένα έγγραφα για τον Αρκούδο Γκριλλς και το 300ό Σπαρτιατικό Σύστημα Προσκόπων, μαζί και με φωτογραφίες. Είναι επίσης γνωστός διότι κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς στα κεντρικά του χρηματιστηρίου της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και να γίνει πλουσιότερος από τον μαθητευόμενο του, Βασίλειο Θύρα (Πρόγονο του Bill Gates). Ακούει και στο όνομα Ο Μόγλης διότι έχει την ικανότητα να συνομιλεί με γορίλες, ουρακοτάγκους και κοκκινόκωλους πιθήκους. Οι αρχαιολόγοι λένε πως είχε ανακαλύψει το κινητό τηλέφωνο το 280 προ Χριστού. Οι αποδείξεις είναι τρανταχτές, αφού δεν έχουν βρεθεί τηλεφωνικά καλώδια στην Ελλάδα από αρχαιολόγους.

Ηρούσκαγια Κατσαντόνεβα (HЯФУSКДЧД КДTSДИTФЙЗVД): Η Ηρούσκαγια Κατσαντόνεβα, ήταν μια διπλή πράκτορας της CIA. Είχε αποσταλεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Χένρι Τρούμαν να εξαπολύσει την πιο θανατηφόρα πιθανή επίθεση που μπορούσε, 2 χρόνια μετά την Χιροσίμα, στην Σοβιετική Ένωση. Η αποστολή της ήταν να δοκιμάσει το νέο όπλο μαζικής καταστροφής, τον Προσκοπισμό. Με τα απέραντα κάλλη της κατάφερε να προσηλυτίσει εκατομμύρια Ρωσσόπουλλα. Οι μέθοδοί της ήταν πιο στυγνοί και από αυτές του Ολοκαυτώματος. Αυτή τη φορά οι πρόσκοποι, που είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου από την Ηρούσκαγια, προκαλούσαν από μόνοι τους τον θάνατό τους, περπατώντας αποστάσεις 1000 χιλιομέτρων μέσα στην Σιβηρία για να πάρουν το έμβλημα του προσκόπου της χρονιάς, με έπαθλο την Ηρούσκα. Κανένας δεν επιβίωσε. Ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια ανθρώπους, εφτά μαρσουπιλαμί και ένα δεινόσαυρο.

Είπαν για τον Προσκοπισμό[επεξεργασία]

“Ο Προσκοπισμός ήταν η μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής μου”

- Τσακ Νόρις

“Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια λαχταριστή κάμπια μετά από μια πορεία 40km κάτω από τον καυτό Αυγουστιάτικο ήλιο”

- Bear Grylls

“Θα θέλατε μερικά μπισκότα;”

- Random American Girl Scout

“Scouting is SO cool!”

- No one. EVER.

“Ο Προσκοπισμός είναι σαν να κατουράς πάνω σου. Όλοι μπορούν να το δουν αλλά μόνο εσύ νιώθεις το ζεστό αίσθημα που σου προσφέρει”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ


Σχετικά[επεξεργασία]

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Προσκοπισμός.