Ποδόσφαιρο

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ποδόσφαιρο είναι το άθλημα στο οποίο 22 μαντράχαλοι κλωτσούν ένα τόπι και όταν περάσει ανάμεσα από το τέρμα του αντιπάλου χαιρόμαστε και χλευάζουμε τον αντίπαλο όσο ποιο πολύ μπορούμε.
Ή αλλιώς: Κατά τη λαϊκή ρήση, το ποδόσφαιρο (ή κατά την Κυπριακή, η "μάπα"): είναι "22 μάπες όφτσιερες που κλοτσούσιν μίαν γεμάτην".

Η ιστορία του Ποδοσφαίρου[επεξεργασία]

Όπως μαθαίνουμε από την σπουδαία εκπαιδευτική σειρά του Τσάνελ Νά(τ)ιν το ποδόσφαιρο πρωτοεμφανίστηκε μια μέρα που οι ΕΛ δεν είχαν τι να κάνουνε και καθώς περιπλανιόντουσαν...ένας ΕΛ κλώτσησε μια πέτρα, η οποία πέρασε ανάμεσα από δύο δέντρα. Τότε γεννήθηκε η ιδέα του "Πετρόβολου" αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα...οι ΕΛ χρειάζονταν άλλους 11 (μιας και ήταν κι αυτοί 11) για αντιπάλους. "Και εν τότε ην οι Έλλην". Το άθλημα εξελισσόταν σιγά-σιγά ανά τους αιώνες με διάφορες μετατροπές ώστε να φτάσει στη μορφή που είναι σήμερα.

Οι αναβαθμίσεις[επεξεργασία]

Οι γυναίκες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο;

Ανά τους αιώνες έγιναν οι ακόλουθες αναβαθμίσεις για να γίνει το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε σήμερα:

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Η αρχική ονομασία, Πετρόσφαιρο, των ΕΛ άλλαχτηκε από τον Περικλή σε ζωοκλοτσοσφαίριση για δύο προφανείς λόγους. Πρώτον οι μπάλες τότε φτιαχνόντουσαν από δέρμα αγριόχοιρου και ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι άνθρωποι όπου έπαιζαν αυτό το άθλημα αποκαλούνταν ζώα (Ζώον στον ενικό) καθώς σπαταλούσαν τον χρόνο τους σε κάτι μη εποικοδομητικό. Έπειτα από καιρό οι κινέζοι το ονόμασαν 廣西平話广西平话徽州话北方話官話北方话官话 και μετά από...αυτό...ονομάστηκε Ποδόσφαιρο, ή Football στα αγγλικά, για ευνόητους λόγους (που βάζω στοίχημα πως δεν μπορείτε να διανοηθείτε)

ΜΠΑΛΑ: Οι μπάλες στην αρχή όπως μάθαμε παραπάνω ήταν πρώτα από πέτρα και μετά από δέρμα ζώου. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να τελειοποιήσουν την μπάλα με διάφορους τρόπους. Οι Κινέζοι φτιάξανε μπάλες απο ρύζι, οι Ισπανοί έκαναν κουβάρια με τα σομπρέρο τους, οι Ζιμπαμπουίτες τις έφτιαχναν από φοινικόφυλλα και οι Αιγύπτιοι από...φοίνικες. Μια αξιόλογη προσπάθεια έκαναν και οι Γερμανοί (ισχυριζόμενοι πως τίποτα δεν ξεπερνά την αεροδυναμική τους) από βαρέλια μπύρας, δυστυχώς...ή μάλλον ευτυχώς, χωρίς επιτυχία. Την τελική μορφή την έδωσε ο Λιακό όταν ο Βλαδίμηρος του έδωσε μια κλωτσιά στις "μπάλες" του και σκέφτηκε πως το σφαιρικό σχήμα από δέρμα και αέρα μέσα (αν με πιάνετε) θα ήταν πολύ βολικό.

ΤΕΡΜΑ: Τα τέρματα ήταν για πολλά χρόνια από δέντρα και φύλλα, αλλά οι Έλληνες πρωτοπόροι έκαναν δοκάρια από κίονες και δίχτυα από σχοινιά (των καραβιών, μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο). Μια καινοτομία ήρθε από τον "ποδοσφαιρόφιλο" Catman την ημέρα που ήταν σε ένα strip club και συνδύασε τον δοκό όπου "χορεύει" η "χορεύτρια" και του διχτυωτού της καλσόν και σκέφτηκε το "βολικό, μεγάλο, ανοιχτό, με τρύπες" τέρμα που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.

ΓΗΠΕΔΟ: Δυστυχώς δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω αυτό καθώς είναι απόρρητη πληροφορία γραμμένη στο βιβλίο του αδελφού Άδωνη: "Το φύσικο μου περιβάλλον και η ιστορία του".

Θρύλοι του ποδοσφαίρου[επεξεργασία]

Όπως είναι λογικό, κάποιοι ποδοσφαιριστές διέπρεψαν στο άθλημα:

-Μα(ρα)ντόνα

-Πελέ(κι)

-Ροδαλντίνιο

-Γιοχάν Κρόοοοο(χ η μέση μου)ίφ(έσιαξε)

-Κακά (<-χώρις μοντάζ!)

-Ρονάλ-ντο(ρα η εξερυνήτρια)

-Ράιαν(το ομορφόπαιδο) Γκίιιι(ιι ρε κολογαϊδούρι)γκς

-Ροναλντοκλαψίνιο(ο κλαψιάρης, Μπράβο Ελλάδα)!

-Χρήστος Ρονάλντος

-Σαμουράι Εδώ (φαίνετε ποτέ δεν ήξερε, πού να πάει και η απάντηση που έπαιρνε πάντα του έγινε παρατσούκλι)

-Γκαγκά Μπουφάν

-Στεφανής Γεράρδης

-Κούν(ατο baby) Αγκουριέρο

-Λέω (φύγε από την) Μέση

-Φέρ' Τοttiρί

-Γουρouney

-Τι?Ε!Ρί (...νόκερος?ποιός ξέρει) Αρνί

-Ανδρέας Τσετσέκος

-Terryδώνα

-Μπεκ(άτσ)αμ

-Nesta(Tea)

-Αμπαλόπουλος

-Αντώνης Χασογκολίδης

-Λουλούδακης Νικόλας

-Πέδρο Μουνίτης

-Γειά(για) Πουρέ