Πινακίδα του Δισπηλιού

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Bouncywikilogo9.gif
  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για την Πινακίδα του Δισπηλιού.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


Η πινακίδα του Δισπηλιού είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης. Ανακαλύφθηκε τυχαία στη λίμνη του Δισπηλιού, όταν βατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπάθησαν να ανασύρουν θύμα της μολδαβικής μαφίας. Η εύρεση της πινακίδας ανέτρεψε όλα τα ως τότε πορίσματα της ιστορικής και της γλωσσολογικής επιστήμης και κατέρριψε την ινδοευρωπαϊκή θεωρία, τον "φοινικισμό", τον κομμουνισμό, τον ιμπρεσιονισμό, τον κουμφουκιανισμό, πέντε πλατάνια και δυο ντουρκικά F-16.

Εύρεση

Αφορμή για την εύρεση της πινακίδας στάθηκε η σύλληψη Μολδαβού εμπόρου λευκής σαρκός (κοινώς πουλερικών). Ο Μολδαβός ομολόγησε ότι είχε δολοφονήσει 30 ξαδέλφες του, οι οποίες τον επισκέπτονταν οικειοθελώς για να θαυμάσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, επειδή αντιδρούσαν υστερικά στις φορτικές παρακλήσεις του να μείνουν στη χώρα λίγο παραπάνω να τους γνωρίσει και τους υπόλοιπους φίλους του. Η τοπική αστυνομία θέλησε να δείξει κατανόηση και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, όμως οικολογικές οργανώσεις επιδοτούμενες από την Ε.Ε. άσκησαν έντονες πιέσεις να απομακρυνθούν τα πτώματα από τη λίμνη για να μην κολλήσουν τα ψάρια καμιά αρρώστια. Τελικά η αστυνομία ενέδωσε και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού ανέσυραν τα πτώματα. Κατά την επιχείρηση ένας βατραχάνθρωπος σκόνταψε στον βούρκο σε μια πέτρα και, σηκώνοντάς την βλαστημώντας για να την διαολοστείλει, είδε επάνω της μια επιγραφή.

Περιγραφή

Η μνημειώδης επιγραφή που έφερε την επανάσταση στην αρχαιολογία

Η πινακίδα φέρει μορφή πολεμιστή με μεγάλη μύτη (και πιθανόν κρεατοελιά) σε προφίλ, που κρατά υψωμένη λόγχη ή σούβλα και με το άλλο χέρι ασπίδα. Φέρει επιγραφή σε δύο σημεία, μία στο δεξιό τμήμα κάθετη και μία στο κέντρο.

Μελέτη

Την εξέταση του ευρήματος και την ανασκαφή της περιοχής ανέλαβε αμέσως η 5η Δ.Ο.Υ. Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και ο καθηγητής-βουλευτής-πρώην υπουργός-ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Κυπριακό-συνήγορος του πολίτη Χουρμαδιώτης με την ομάδα του. Λόγω της σπουδαιότητας του ευρήματος και επειδή το εύρημα ανέτρεπε ένα επιστημονικό άρθρο που είχε μόλις δημοσιεύσει σε κυριακάτικη εφημερίδα, έστειλε την πινακίδα διά θαλάσσης στην Αλάσκα για συντήρηση. Εκεί οι επιστήμονες όμως γρήγορα διαπίστωσαν την αξία του ευρήματος και, λίγο αφού έφτασε (2-3 χρόνια μετά) και εκτελωνίστηκε (4-5 χρόνια μετά), την εξέθεσαν προσωρινά στο τοπικό αρχαιολογικό μουσείο, μιας και οι ίδιοι δεν είχαν ανάλογο πολιτισμό να επιδείξουν.

Αποκρυπτογράφηση

Εκείνη την περίοδο από διαβολική σύμπτωση έτυχε να κάνει διακοπές στην Αλάσκα ο απόστρατος επιλοχίας του στρατού των Ελ και επιστημονικός συνεργάτης του διάσημου περιοδικού Πυρσός Journal of Greek Archaeology (Π.J.G.A.) κος Έλλην Μεγατσούτσουνος. Όταν είδε την πινακίδα στο μουσείο, όπου είχε μπει τυχαία ώσπου να κοπάσει η χιονοθύελλα, το έμπειρό του μάτι αναγνώρισε μια πρώιμη μορφή του ελληνικού αλφαβήτου την οποία είχε ξαναδεί μόνο σε ανασκαφές που ο ίδιος είχε κάνει στον Σείριο. Δημοσίευσε σχετικό άρθρο στο Π.J.G.A., το οποίο έγινε αφορμή να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας στην πινακίδα. Ραδιοχρονολόγηση με τη μέθοδο «άνθρακες ο θησαυρός 14» ανάγει την πινακίδα στο 7.500 π.Χ. (με αμελητέο περιθώριο σφάλματος +/- 9.500 χρόνια). Αρχαιολόγοι-ερευνητές του Τ.Ε.Ι. Καπανδριτίου σε συνεργασία με τον απόστρατο επιλοχία και τον ΕΛολόγο - Νεφελιμολόγο Dr. Λιακόπουλο κατάφεραν να ενταχθούν σε επιδοτούμενο από την Ε.Ε. ερευνητικό πρόγραμμα και να διαβάσουν την επιγραφή και να επιβεβαιώσουν την ελληνικότητα του κειμένου.

Το κείμενο είναι γραμμένο στην ελληνική, βουστροφηδόν όπως τότε συνηθιζόταν, και φαίνεται να αποτελεί κατάλογο προμηθειών ή απογραφή αποθεμάτων στις ανακτορικές αποθήκες του Δισπηλιού ή άρθρο με θέμα την έλειψη αγωνιστικότητας των παικτών του Πανδισπηλιακού στο ντέρμπι κορυφής με το Διμήνι. Κατά τον επιστήμονα κ. Μεγατσούτσουνο τα αποθέματα στα οποία αναφέρεται μάς δείχνουν το επίπεδο του ελληνικού πολιτισμού της εποχής. Πρόκειται για υπολογιστές 1.000 GB με τετραπλό επεξεργαστή, οθόνες TFT, σέρβερ (διακομιστή ή εξυπηρετητή, ερίζεται η ανάγνωση του συγκεκριμένου εδαφίου) και DVD +/- RW Dual Layer. Στο κάθετο τμήμα αναγράφονται είδη οικιακής ανάγκης, όπως χαρτί υγείας καπιτονέ, σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, σερβιετάκια με φτερά, τα οποία μας αφήνουν κυριολεκτικά άναυδους για το πολιτισμικό επίπεδο των προγόνων μας.

Οι αριθμοί που ευρίσκονται στο κάτω μέρος της πινακίδας πρέπει να είναι δείγματα κάποιου προηγμένου αριθμητικού συστήματος των αρχαίων Ελλήνων, καθ’ ότι η αριθμητική πράξη δεν είναι ούτε πρόσθεση ούτε κάποια άλλη από τις γνωστές σε μας.

Σημασία

Η σημασία της πινακίδας είναι ασύλληπτη. Φαίνεται κατ’αρχάς ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι ελληνικό και όχι φοινικικό, όπως ισχυρίζονταν κάποιοι θολοκουλτουριάρηδες ως τότε. Κατά τον κ. Μεγατσούτσουνο οι Φοίνικες, όταν με το καλό κατέβηκαν από τα δέντρα, ανέπτυξαν εμπορικές σχέσεις με τους Έλληνες, από τους οποίους προμηθεύονταν σερβιετάκια με φτερά και χαρτί υγείας καθώς και DVD RW, τα οποία οι αδαείς τα χρησιμοποιούσαν για καθρεφτάκια!. Τότε κατά την επικρατέστερη θεωρία οι δαιμόνιοι Έλληνες τούς πούλησαν και το αλφάβητο, για να λύνουν σταυρόλεξα στην τουαλέτα και να χρησιμοποιούν πιο πολύ χαρτί υγείας. Άρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι Έλληνες είναι αυτόχθων λαός που δημιουργήθηκε εξ υπαρχής στην Ελλάδα με το αλφάβητό του παραμάσχαλα.

Επίσης φαίνεται σαφώς ότι οι Έλληνες ανακάλυψαν πρώτοι τους υπολογιστές, το DVD, το χαρτί υγείας κλπ., αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ο λόγος της βουστροφηδόν γραφής: οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προφανώς κάποιο μηχανισμό ανάγνωσης κειμένου από τον υπολογιστή με λέιζερ και για να διαβάζονται τα κείμενα πιο γρήγορα τα έγραφαν προς αντίθετη φορά, ώστε το λέιζερ να μην κάνει διπλή διαδρομή.

Η πινακίδα σήμερα

Η πινακίδα σήμερα δυστυχώς έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί. Όταν επισκέφθηκε τα εργαστήρια του ΤΕΙ Καπανδριτίου ομάδα δύσπιστων, δύστροπων και χολωμένων καθηγητών από ψευτοπανεπιστήμια της Αμερικής, της Αγγλίας και της Γερμανίας πληροφορήθηκαν ότι η πινακίδα δεν βρισκόταν πλέον στα υπόγεια του Ερευνητικού Ιδρύματος. Ο επιστάτης του Ιδρύματος πήρε σύνταξη και αποσύρθηκε στο εξοχικό που αγόρασε με το εφάπαξ στις Σεϋχέλλες ενώ ο καθηγητής Χουρμαδιώτης έχει από τότε κλειστό το κινητό του και δεν έχει δώσει ακόμη εξηγήσεις για την υπόθεση. Ο οξύνους όμως κ. Μεγατσούτσουνος υποπτεύεται τον Μπεν Ψουρ, αρχιραββίνο της Ιερουσαλήμ και αρχηγό της Μοσάντ, ότι έκλεψε την πινακίδα για να εξαφανίσει τις αποδείξεις ότι το πρώτο αλφάβητο δεν ήταν σημιτικό αλλά ελληνικό. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ξεκινήσει στο μεταξύ διεθνή καμπάνια μαζί με την Π.J.G.A.για την επιστροφή της πινακίδας, αλλά ο Μπεν Ψουρ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι την έχει. Το πιθανότερο είναι ότι χάρη στη γλαφυρή γλώσσα του κειμένου της πινακίδας το αναγνωστικό κοινό ήταν μεγάλο, έτσι πολλοί την δανείστηκαν και κανείς δεν ξέρει ποιος την καβάτζωσε. Οι διεθνείς επιστήμονες έκτοτε έχουν λυσσάξει και διαδίδουν ασύστολα ψεύδη, ότι η πινακίδα είναι στην πραγματικότητα σκουπίδι από τη γειτονική ταβέρνα και άλλα τέτοια φαιδρά.