Παντζούρι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Παντζούρια;
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Καριόλα;


Το πατζούρι (προφέρεται παντζούρι, ή/και παντζούρ) μπορεί να αναφέρεται σε πολλά και διαφορετικά πράγματα όπως:

Ορισμός 1[επεξεργασία]

Στα Πατζούρια, τα οποία είναι λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές, εν μέρει κατασκευασμένα απο τον Βασιλάκη τον Αυλόπορτα και εν μέρει κλεμμένα απο τον Στέφανο (Στήβ) τον Δουλειά. Ο Αυλόπορτας με τον Δουλειά κάνανε κάτι μπίζνες στο πανεπιστήμιο αλλά μετά ο ένας έκλεψε την φούντα του άλλου και ο Βασιλάκης τσαντίστηκε και την έκανε από την εστία. Ήταν τόσο κόκκαλο όταν έφυγε που πήρε μαζί και τις σημειώσεις του Στήβ τις οποίες δεν έδωσε ποτε.

Ορισμός 2[επεξεργασία]

Στις καριόλες που είναι άσχημες μεν, αλλά με δύο μπύρες τις έδινες. Συνήθως απαντώνται σε παρέες των 2 και πάνω, κλαίνε μαζί την μοίρα τους γιατί τις αναλαμβάνει κανείς αλλά το τουπέ... τουπέ! Στον υπερθετικό βαθμό βρίσκεται η Πατζουρώ (και κλίνεται όπως η Ερατώ, η Κλειώ, και λοιπά γυναικεία ονόματα είς -ώ [Εδώ ο τόνος έπρεπε να πάει απο κάτω απο το ω, αλλά η Πατζουρώ δεν θα δει την χαρά του ]), η οποία είναι τόσο άσχημη που όταν την βλέπεις, κυριολεκτικά, κλείνεις τα πατζούριαΒλέπε ορισμό 3

“η Πατζουρώ, της Πατζουρούς, την Πατζουρώ... Πατζουρώ;;;”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για την κλίση της ΠατζουρώςΠατζουρούς

Ορισμός 3[επεξεργασία]

Κάτι απίστευτα ανθρώπινα κατασκευάσματα, απο πλαστικό, ξύλο ή αλουμίνιο τα οποία μπαίνουν στις τρύπες των τοίχων τον σπιτιών τα οποία λέγονται Πατζούρια. Εικάζεται ότι πρώτος το πατζούρι κατασκευάσας ήταν ο Μπαναότς Μπουγατσόπολιτς, ελληνοβουλγάρικης καταγωγής που έμενε στην Ομόσπονδη Δικτατορία της Φραπεδιάς στα τέλη του 13ου αιώνα. Σε γραπτά εκείνης της εποχής που έχουν διασωθεί και βρίσκονται σ' ένα μαυσωλείο στο Θιβέτ μπορούμε να διαβάσουμε πως ο Μπαναότς έκανε παρέα με κάποιον Δαλαμαΐδη (γνωστό αργότερα Δαλάι Λάμα). Ο Δαλαμαΐδης είχε εφεύρει τον φραπέ με κατσικίσιο γάλα (το πραγματικό του όνομα δεν διασώζεται καθώς ο Μπαναότς με μια κίνηση έριξε το πήλινο με το φραπέ και το καλαμάκι πάνω στο γραπτό), αλλά του την έσπαγε που έπεφτε το πρωί ο ήλιος στο σαλόνι και δεν μπορούσε να αράξει στην βελέτζα του. Ο πιστός του φίλος Μπουγατσόπολιτς, έφτιαξε μια ξύλινη κατασκευή, ίσα με την τρύπα που είχε ο Δαλαμαΐδης στον τοίχο έτσι ώστε να μπαίνει λίγο φώς μέσα αλλά να μην του καίει και τα μάτια.[παραπομπή, αυταπόδεικτο]η επιμαχη επιστολη του δαλαμαΐδη (εχουν διασωθει αριστα ακομα και οι σταμπες του καφε)

“Εγώ ο (στάμπα απο καφέ) Δαλαμαΐδης έκατσον μετά του φίλου μου Μπαναότ (στάμπα απο καφέ) δια να πιούμε το αυτοσχέδιο αφέψημα με το κατσικίσιο γάλα. Ο ήλιος ζέσταινε την βελέτζα που είχαμεν στρώσει είς το πάτωμα. (στάμπα απο καφέ) ξεκίνησε την κατασκευή αυτού που αποκαλούσε Μπαντζούρι. Με ξύλα και ροδάκια, τρύπησε τον τοίχο κι έφτιασε (στάμπα απο καφέ) μας καίει τον κώλο ο ήλιος το πρωί, αλλά να μπαίνει φώς (στάμπα απο καφέ) ο αέρας. Αφού τελείωσε (στάμπα απο καφέ) μαλάκας και μου γέμισε το βιβλίο καφέδες...”

- ο Δαλαμαΐδης για την κατασκευή του πατζουριού


Μετά από χρόνια ο Έλληνας μελέτησε την χρήση του Πατζουριού στην σύγχρονη κοινωνία και σήμερα φτιάχνει πατζούρια είτε για να παίζει ναρκαλιευτήΒλέπε ορισμό 1 είτε για να μην του καίγονται τα μάτια όταν περνάει απο το σπίτι του η Μαρία η Άσχημη Βλέπε ορισμό 2

Αυτό που βλέπετε είναι ορφανό. Αυτό σημαίνει πως αυτό που βλέπετε είναι μόνο του και πρέπει να φέρετε κόσμο να το δει, λινκάροντάς το αλλού, but who cares? (25 Ιουλίου 2012)