Πανελλήνιες Εξετάσεις

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
(Ανακατεύθυνση από Πανελλήνιες)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν είδος διασκέδασης των κλώνων, των πολεμορομπότ (ή αλλιώς droid) και ακόμα μερικών γαλαξιακών ειδών. Απορρίπτονται από τα Ελ ως βάρβαρη μορφή διασκέδασης, αλλά επικυρώνονται από το παντοδύναμο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως ο καλύτερος τρόπος επιλογής των θυμάτων που θα εισέλθουν στο επόμενο στάδιο των εκπαιδευτικών αγώνων, το Πανεπιστήμιο.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές Ρωμαϊκές αρένες, το σύστημα των πανελλαδικών έχει την δική του ορολογία. Έτσι, τα θύματα ονομάζονται "υποψήφιοι" ή "εξεταζόμενοι", η αρένα ονομάζεται "Εξεταστικό κέντρο", τα τέρατα ονομάζονται "κατευθύνσεις" και έχουν από 6 ειδικές ιδιότητες το καθένα, οι διαιτητές ονομάζονται "επιτηρητές" και οι κριτές ονομάζονται "διορθωτές". Οι δε διοργανωτές των αγώνων είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα τέρατα και η διαδικασία του αγώνα -πριν τη μεταρρύθμιση του 2004-[επεξεργασία]

Τα τέρατα είναι πλέον τρία: η Θεωρητική, η Θετική και η Τεχνολογική Α ενώ φήμες λένε ότι υπάρχει ακόμα ένα, η Τεχνολογική Β. Παλαιότερα, τα τέρατα ήταν οι 4 δέσμες και είχαν το καθένα από 4 ειδικές ιδιότητες τις οποίες χρησιμοποιούσαν με αφάνταστη πανουργία και μοχθηρία. Το αποτέλεσμα ήταν τα θύματα να έχουν μεγάλη επιδεξιότητα στις λαβές για να αντιμετωπίζουν τα πιθανά χτυπήματα των τεράτων, τα προερχόμενα από τις 4 αυτές ιδιότητες, αλλά δεν ξέραν τίποτα άλλο. Συνεπώς, με τη μεταρρύθμιση του 2001, εγκαταστάθηκε το σύστημα που περιγράφεται αμέσως παρακάτω:

Όλα ανεξαιρέτως τα τέρατα μοιράζονται 5 ειδικές ιδιότητες, τις οποίες ο κόσμος ονομάζει ιδιότητες γενικής παιδείας αλλά το καθένα έχει επίσης από 4 ειδικές ιδιότητες στις οποίες έχει εξειδικευτεί περισσότερο από τα άλλα τέρατα και ονομάζονται ιδιότητες κατεύθυνσης. Κανένα από τα τέρατα δεν έχει την παραμικρή φαντασία και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν τις ιδιότητές τους είναι άκρως προβλέψιμος και η αντιμετώπισή τους απαιτεί πολλή γνώση, αλλά σχεδόν ποτέ σκέψη. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι τα τέρατα αυτά έχουν πολύ μικρούς εγκεφάλους. Μάλιστα το κάθε τέρας έχει από 3-4 εγκεφάλους τους οποίους οι επιστήμονες ονόμασαν "εξεταστική επιτροπή". Οι βασικές ιδιότητες αυτών των εγκεφάλων προσδιορίστηκαν ταχύτατα και αμέσως μετά την πρώτη ανατομική εγχείρηση σε τέρας του είδους. Συνίστανται σε:

  • Ο κάθε εγκέφαλος έχει ελάχιστα νευρικά κύτταρα και ακόμα λιγότερη δραστηριότητα -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-.
  • Ο κάθε εγκέφαλος εμφανίζει ιδιοχαρακτήρα με κοινό στοιχείο σχεδόν πάντα την ξεροκεφαλιά. Αυτό κάνει την επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλων δύσκολη.
  • Εάν ένας εγκέφαλος αποτελεί εξαίρεση και έχει τη δυνατότητα να σκέφτεται παραγωγικά, τότε: α) Οι υπόλοιποι εγκέφαλοι συμμαχούν εναντίον του και τον εξολοθρεύουν ή β) εξολοθρεύει τους υπόλοιπους εγκεφάλους με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο τέρας να δείξει κάποια σημάδια φαντασίας και ακολούθως να θανατωθεί από αρμόδια επιτροπή του υπουργείου προκειμένου να προστατευθεί το όλο σύστημα από κάθε καινοτόμο σκέψη.
  • Το σύμπλεγμα των εγκεφάλων αυτών σκέφτεται μόνο μία φορά το χρόνο και κατά τη διάρκεια της σκέψης ετοιμάζει την στρατηγική μάχης επί μία μέρα κάνοντας συχνά λάθη.

Οι αγώνες λαμβάνουν μέρος προς το τέλος της άνοιξης - αρχή του καλοκαιριού κάθε χρόνο και ξεκινάν με το δέσιμο των υποψηφίων σε τοτέμ που τοποθετούνται στο κέντρο της αρένας. Στη συνέχεια έρχονται τα τέρατα και χρησιμοποιούν τις ειδικές τους ιδιότητες με προκαθορισμένη σειρά εναντίον των θυμάτων. Τα θύματα πρώτα πρέπει να απελευθερωθούν από τις 'αλύσσους του άγχους' όπως τις ονομάζουν μερικοί ενώ στη συνέχεια πρέπει να χρησιμοποιήσουν ειδικές λαβές που σχεδιάζονται από μήνες πριν για να αντιμετωπίσουν την κάθε δυνατή δράση - αντίδραση του τέρατος. Πρέπει να σημειωθεί πως μόνο οι συγκεκριμένες λαβές φέρνουν αποτέλεσμα καθώς και η παραμικρή απόκλιση από τη σωστή εκτέλεση της λαβής μπορεί να αποβεί καταστροφική. Η φαντασία ή ακόμα η οποιαδήποτε εξυπνάδα συνήθως ανταμείβονται με χτυπήματα και ρίχνουν τη βαθμολογία, την οποία αποφασίζουν οι κριτές, κατά πολύ. Η μακράν καλύτερη τακτική στην αντιμετώπιση των τεράτων έχει αποδειχτεί ότι είναι οι παπαγάλοι. Προσοχή όμως! Οι παπαγάλοι πρέπει να κρύβονται καλά προκειμένου οι διαιτητές να μην τους δουν καθώς επίσημα η χρήση παπαγάλων απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Πολλοί τους κρύβουν στις κάλτσες τους, στα μανίκια τους, στα παντελόνια τους κ.λ.π. αλλά μόνο οι έξυπνοι που τους κρύβουν στο κεφάλι τους περνούν απαρατήρητοι από το αετίσιο βλέμμα των διαιτητών. Σαφώς το πέρασμα ενός ολόκληρου παπαγάλου από την τρύπα του αυτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά εάν γίνει, φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Μάλιστα μερικά ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα, τα φροντιστήρια, αναλαμβάνουν να κάνουν μέρος της δουλειάς αυτής έναντι υπέρογκων ποσών.

Στο τέλος οι κριτές μαζεύονται και αναλαμβάνουν να δουν τον αγώνα με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων που τους επιτρέπουν να εστιάζουν σε έναν-έναν τους υποψηφίους όπως επίσης και τη δυνατότητα του ριπλέι το οποίο μάλλον σπάνια χρησιμοποιούν διότι βαριούνται τη ζωή τους. Η δε διαδικασία κρίσης καθ'αυτή συνιστάται απλώς στο να βάζουν μία κασέτα του υπουργείου, που δείχνει πώς θα αντιμετώπιζε το τέρας ένα μαθηματικό μοντέλο θύματος, να τρέχει παράλληλα με τον αγώνα αυτόν καθ'αυτόν και να κόβουν μόρια για κάθε διαφορά. Όχι τέτοια μόρια, αλλά βαθμούς - στη νομενκλατούρα των αγώνων λέγονται μόρια γιατί ο σκοπός ύπαρξής τους είναι να ευχαριστούν τους σαδιστές του υπουργείου με το να κόβονται! Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα θύματα που επιβίωσαν χαλαρώνουν μια και καλή, συνήθως για τα επόμενα 8-9 χρόνια, οι αποθανούντες θάβονται κάτω από την πλάκα της αγροτικής παραγωγής ή του κατασκευαστικού κλάδου (ή την ακόμα πιο βαριά πλάκα του ελληνικού τραγουδιού), τα άτομα που δεν διαθέτουν καμία ικανότητα συνεχίζουν Πριβέ, ενώ αυτοί που επιβίωσαν αλλά με βαριούς τραυματισμούς κάνουν μία παύση, σκέφτονται ότι στάθηκαν τυχεροί να ζήσουν για να πολεμήσουν ακόμα μία φορά και χώνουν το κεφάλι στο βόθρο για ακόμα μια χρονιά.

Για την αντιμετώπιση αυτών των τεράτων απαιτείται από τα θύματα τα τρία τελευταία χρόνια να σκοτωθούν στο διάβασμα τεράστιας σημασίας μαθημάτων όπως τα Λατινικά, γιατί αν δε μάθουν να λένε Dum Spiro Spero δε θα μπορέσουν να πορευτούν στη ζωή τους ή δεν θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τον Ιούλιο Καίσαρα. Ακόμη πρέπει να πάρουν μάστερ στα Αρχαία, ώστε, αν συναντηθούν με τον Περικλή ή με κάποιο αρχαίο άγαλμα, να μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του και να εξασκήσουν στην πράξη όλες αυτές τις χρήσιμες γνώσεις που έμαθαν. Επίσης βγαίνουν πολλά μορφωμένα παιδιά, ώστε να μην βλέπουν τα νοήματα του κειμένου, αλλά τι είναι η κάθε γενική, δοτική, μετοχή και όχι μόνο.

Μεταρρύθμιση του 2004[επεξεργασία]

Αναζητήστε την Υπεύθυνο Υπουργό

Μεταρρύθμιση του 2007[επεξεργασία]

Φήμες μιλάνε για την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων από το 2007. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μεταρρύθμιση του 2011[επεξεργασία]

Φημολογείται ότι στη πραγματικότητα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι εξετάσεις ούρων και αίματος στις οποίες θα υποβάλλονται οι Ελ μαθητές λυκείων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να μεταβούν σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Σουαζηλάνδη, η Κιργιζία και η Ανταρκτική. Διεξάγονται την τουριστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου υπό την αιγίδα της Άννας Διαμαντοπούλου. Γι αυτό, ωστόσο, πολλοί μελετητές υποστηρίζουν πως η διεξαγωγή τους τελικά γίνεται με τη συγκέντρωση των μαθητών κάτω από τη γίδα της υπουργού όπου πιθανόν διαγωνίζονται στο πόκερ.