Πίθηκος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο πυθικός (ασαφολόγος, equivocal, πολιτικάντης) αποτελεί πρωτεύον θηλαστικό που χρησιμοποιεί την πειθώ για να κυριαρχήσει, και είναι επίσης το υπερρείδος του ανθρώπου μαζί με άλλες βλακωδέστερες εκδοχές, όπως ο hipsterτζής κι ο ούρα-στο-τάνγκο. Ο μπίθηκας απαντάται στα τροπικά, υποτροπικά και υπερτροπικά δάση της Εύκρατης ζώνης σε μεγάλους αριθμούς, καθώς και σε κλουβιά Ζωολογικών Κήπων και Τσίρκων σε μεγαλύτερους αριθμούς. Τρέφεται με ότι τρώγεται και δεν φτύνεται. Γι’ αυτό και αφαιρεί προσεκτικά από τις μπανάνες το αυτοκολλητάκι που γράφει Chiquita. Τις τελευταίες δεκαετίες μελετάται μανιωδώς από πλειάδα πανεπιστημόνων, οι οποίοι ψάχνουν το alter ego τους σε κάποιο από τα άτομα του είδους αυτού.

Πριν χιλιάδες έτη, οι ΕΛ έδωσαν την ιερή τεχνολογία στους πιθήκους για να εξελιχθούν σε νοήμονα όντα...

Καταγωγή – Ανατομία[επεξεργασία]

Μετά από χρόνια μελετών, κουράστηκε και πήγε να ξεσπάσει· όμως η σύγχρονη έρευνα έχει καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο πίθηκος προήλθε από τον άνθρωπο (άνθος + ροπή, μα σφαλματογραμμένη). Ως πρώτο βήμα για την έναρξη διαφορετικής εξελικτικής πορείας θεωρείται η στιγμή που ο άνθρωπος άφησε το έδαφος και ανέβηκε στο δέντρο. Και δεν ξανακατέβηκε.[1] Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η Μάνα Φύση και η απλυσιά. Συγκεκριμένα, το στρώμα ιδρώτα και βρώμας προστάτεψε το πλάσμα από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα καχύποπτα βλέμματα των συγγενών του που απορούσαν τι κάνει τόσες ώρες ο ηλίθιος εκεί πάνω, τα χέρια μάκρυναν, η γλώσσα μπερδεύτηκε και τα πόδια βγάλανε χέρια. Ίσως γι’ αυτό οι πίθηκοι δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Πετούν καρύδες ο ένας στον άλλον αναπολώντας τις εποχές που οι πρόγονοί τους έπαιζαν μπέιζμπολ.

Η Εξελικτική (εξευτελιστική) πορεία (υποβάθμισης) του Πιθήκου. Από αριστερά προς τα δεξιά: η μαύρη, η άσπρη, η κίτρινη, η κόκκινη, η πράσινη και η αμερικάνικη φυλή με τους αντίστοιχους απογόνους τους

Κοινωνική ζωή[επεξεργασία]

Ο πίθηκος ως απόγονος του ανθρώπου, έχει κληρονομήσει όλα τα ελαττώματά του, καθώς οι αρετές του τελευταίου δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Έτσι η πλειοψηφία αυτών των κατά τ’ άλλα αγαθών πλασμάτων σχηματίζουν κοινωνίες με αυστηρή ταξική ιεραρχία. Τη βάση της ταξικής πυραμίδας αποτελεί η τάξη των ατόμων με δίχως ίδιο χρώμα και ως εκ τούτου, εκμεταλλεύσιμοι. Αμέσως παραπάνω βρίσκονται αυτοί που εκμεταλλεύονται τους αμέσως παρακάτω επειδή οι αμέσως παρακάτω δεν έχουν το ίδιο χρώμα με τους αμέσως παραπάνω. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται ο Κινγκ Κονγκ. Αυτός φροντίζει για την διαιώνιση της ομάδας (ακόμα κι αν η ομάδα δεν θέλει) και τον συντονισμό της εκμετάλλευσης των αλλόχρωμων.

Πέραν των τριών βασικών στρωμάτων πολλοί ζωολόγοι διακρίνουν και μια τέταρτη τάξη, μεταξύ του Κινγκ Κονγκ (Κ.Κ. στο εξής) και της μεσαίας τάξης. Εκεί ανήκουν τα πιο φλύαρα θηλυκά (πρακτικά όλα) που αποτελούν το χαρέμι του βασιλιά Κονγκ και ευκαίρως-ακαίρως (συνήθως ακαίρως) το ιδιαίτερο συμβούλιό του.[2] Άμεση συνέπεια τούτου είναι η διατήρηση του όγκου των όρχεων του Κ.Κ. σε ιδιαίτερα μεγάλα μεγέθη, αποδίδοντάς του κύρος και σεβασμό μεταξύ των μελών της ομάδας. Έχουν καταγραφεί μάλιστα και περιπτώσεις που ο Κ.Κ. δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του εξαιτίας της Υπερδιόγκωσης. Αν και παθολογική κατάσταση, η Υπερδιόγκωση προικίζει το κυρίαρχο αρσενικό με αρκετό χώρο όπου μπορούν να καταχωρηθούν όλα τα προβλήματα και οι σκοτούρες.

Ο Δαρβίνος δεν έλεγε βλακείες

Τέλος, έχουν παρατηρηθεί και ελάχιστες μητριαρχικές ομάδες που όμως δεν φαίνεται να διαρκούν και πολύ, αφού συνήθως τα αρσενικά υποκύπτουν σε διάφορες μορφές καλπάζουσας υπερδιόγκωσης.

Διατροφή[επεξεργασία]

Ο πίθηκος ανήκει στα φυτοφάγα ζώα, όταν δεν τρώει κρέας. Το διαιτολόγιό του περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία καρπών και ριζών, που όμως διαφέρει σημαντικά μεταξύ θηλυκών και αρσενικών. Τα θηλυκά τρώνε ζελέ ανανά 0%, 77 gr χουρμάδων χωρίς υδατάνθρακες, 23,5 gr αποξηραμένου για πέντε εβδομάδες ινδοκάρυδου, έξι φράουλες μοιρασμένες σε 37 ίσες ημερήσιες δόσεις, 4,√89 νεαρά φύλλα ακακίας και πίνουν χυμό «φρούτα της σαβάνας» λάιτ.

Χιμπαντζής-Βους.PNG

Τα αρσενικά τρώνε μπανάνες.

Φυσικά το παραπάνω διαιτολόγιο αφθονεί σε περιόδους σχετικά καλές, από πλευράς βροχοπτώσεων. Σε περιόδους ξηρασίας τα θηλυκά «τρώνε» τα αρσενικά τα οποία στη συνέχεια πεθαίνουν σωρηδόν από υπερδιόγκωση. Μόνον ο Κ.Κ. έχει πιθανότητες επιβίωσης της ασθένειας, λόγω της συνεχούς πρότερης εξάσκησης.

Σχέση πιθήκου και ανθρώπου[επεξεργασία]

Αν και ο άνθρωπος έχει σχέση με όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, αρκετοί επιστήμονες θεωρούν τον πίθηκο ως τον πλέον κοντινό συγγενή του. Ως εκ τούτου, οι μεταξύ τους σχέσεις χαρακτηρίζονται ως αιμομικτικές και έχουν καταστεί ποινικώς κολάσιμες κατόπιν απαίτησης της UNESCO, στα πλαίσια του προγράμματος για την διατήρηση της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς πάντα. Παρά το διάβημα για την τροποποίηση των σχετικών νομικών διατάξεων, στο οποίο προχώρησε το Ολλανδικό Κόμμα Παιδοφίλων (ΟΚΠ), οι σχετικές απαγορεύσεις ισχύουν μέχρι σήμερα. Για αύριο δεν ξέρουμε. «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, και κάποιοι πίθηκοι ουρά δεν έχουν…» φέρεται να δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος του ΟΚΠ, ενώ κάλεσε τους απανταχού ακτιβιστές να συνδράμουν το κόμμα του στον αγώνα για την αποποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και της διαφορετικότητας των ψυχανώμαλων. Φυσικά δεν μπορούσε να μην λάβει θέση επί του θέματος και η Πράσινη Ειρήνη (κατά κόσμον Green Peace) που εξέφρασε την λύπη της για την περιφρόνηση της γνώμης των πιθήκων. «Είναι επιτέλους καιρός ο άνθρωπος να σταματήσει να εκφέρεται για την Φύση, ερήμην της Φύσης. Ένα σαφές ναι ή όχι από μέρους των πιθήκων θα έλυνε τα χέρια των νομοθετούντων.» αναγράφονται μεταξύ άλλων στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης. Όταν εξέχον μέλος της ρωτήθηκε για το πώς θα μπορούσε κάποιος να βεβαιωθεί για τις σκέψεις κάποιου πλάσματος χωρίς λεκτικές ικανότητες, απάντησε: «Όταν σιωπούν, συνήθως λέμε ότι λένε ‘ναι’».

Σημερινή Κατάσταση[επεξεργασία]

Στις μέρες μας ο πίθηκος απαντάται και στις πόλεις. Αναφέρουμε σχετικούς διαλόγους που υποδηλώνουν την παρουσία του:

  • "Ο νέος γκόμενος της Μαρίας είναι ένας πίθηκος"
  • "Πού πας έτσι στην παραλία με την τραχανοπλαγιά, ρε πίθηκε?"

Πρόσφατα μόδα ήτο να φοράνε οι νέοι πανοφώρια με πίθηκους εν ονόματι Παύλος Φραγκίσκος (Paul Frank). Επίσης, πίθηκοι έχουν πρωταγωνιστήσει σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους όπως το έπος "Μαδαγασκάρη" και "King Kong".

Μέλλον[επεξεργασία]

"Ποιον είπες πίθηκο ρε?"

Το μέλλον του πιθήκου είναι ο άνθρωπος. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται εκνευριστικά και η Εξέλιξη ως κομμάτι της Ιστορίας δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μετά από πολλούς κύκλους, εξελίξεις, μετεξελίξεις, ανακυκλώσεις και μετεμψυχώσεις και ανάλογα με τα άστρα, το κάρμα και το ντάρμα κάθε κύκλου, οι δύο συγγενείς θα καταλήξουν στο ίδιο και το αυτό ον: τον Australopithecus Afarensis Neadertalis Lemur.[3] Αν και η θεωρία αυτή έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές (ιδίως μεταξύ των Αυστραλών ακαδημαϊκών), γεγονός είναι ότι αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από αρκετούς διαπρεπείς ζωολόγους και Εξελικτές καθώς δεν συνυπολογίζεται η επίδραση του φλιτζανιού. Σε σχετική ερώτηση ο Μήτσος ο Περιπτεράς έδωσε πλέον τον λόγο στις χαρτορίχτρες και αποχώρησε από το συνέδριο για να πάει να μαζέψει τον γιο του από την κερασιά του γείτονα.

Νόσοι[επεξεργασία]

  • ξεπιθηκίτιδα ή αποπιθηκοποίηση ή επιπεφυκίτιδα ή πιπέ (συνήθης αιτία: βρομόχερο ματοτρίψιμο)

Διασημότητες[επεξεργασία]

  • Τσίτα
  • Ο περίεργος Γιωργάκης
  • Godzilla, αυτός που τον ζηλεύει ο θεός
    φαλαινομπίθηκας/φαλαινογορίλλας < ゴジラ (Gojira), συγκερασμός των ゴリラ (gorira, “gorilla”) και 鯨 (kujira, “whale”)

Σημειώσεις-Διευκρινίσεις[επεξεργασία]

  1. Χαρακτηριστική είναι η αγωνία των μητέρων των ανθρώπων για το μέλλον των άτακτων παιδιών τους: «Πάλι στα δέντρα ανέβαινες; Τι εξέλιξη θα έχεις;;»
  2. ’Όπως και στους ανθρώπους, τα θηλυκά τα ξέρουν όλα. Όλα μα όλα. Και ασχέτως ηλικίας.
  3. Την ίδια μέρα που το Ινστιτούτο Ινδουιστικών Μελετών και Αυτογνωσίας και Αυτοελέγχου και Αυτοσυγκέντρωσης και Αυτοταύτησης και Αυτοάμυνας και Αυτό το Άλλο που Δεν Το Θυμάμαι Τώρα προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση, τα οστά του Δαρβίνου αναφώνησαν «τιντούτο». Το αυτό και το Γκόλουμ.