Οι τάρανδοι του αη βασίλη

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι τάρανδοι του Αϊ- Βασίλη Οι τάρανδοι του Αϊ-Βασίλη ονομάζονται Dasher (Ντάσερ) και Dancer (Ντάνσερ), Prancer (Πράσνερ) και Vixen (Βίξεν), Comet (Κόμετ) και Cupid (Κιούμπιτ), Dunder (Ντόνερ) και Blixem (Μπλίτζεν) . Ο Dunder αργότερα το άλλαξε σε Donder ή Donner, και μετά από λίγο ο Blixem ωθούμενος από τη ζήλια το άλλαξε και αυτός σε Blitzen.

Το ζήτημα Ρούντολφ[επεξεργασία]

Σύμφωνα με τα παραπάνω το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη σέρνεται από 8 τάρανδους, χωρισμένους σε ζευγάρια των δύο. Όμως το γνωστό τραγούδι “Ρούντολφ ο κοκκινομύτης τάρανδος” έφερε στο προσκήνιο και έναν άλλο τάρανδο τον Ρούντολφ. Το πρόβλημα που προέκυπτε τώρα ήταν το ποια θα είναι η θέση του Ρούντολφ στο έλκηθρο μιας και αν τον βάζαμε μαζί με τους άλλους το έλκηθρο θα πήγαινε μονόπαντα. Από την άλλη δεν υπήρχαν και θέσεις στο έλκηθρο μιας και οι δύο θέσεις που διαθέτει καταλαμβάνονται από τον παχύσαρκο πλην συμπαθέστατο Άγιο, ενώ το πορτμπαγκάζ γεμίζεται πλήρως από τον σάκο. Καταλήγουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι ο Ρούντολφ είναι δεμένος από πίσω, είναι δηλαδή ο τάρανδος ρεζέρβα.

Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε ότι ο Ρούντολφ είναι δεμένος ανάποδα μιας και η κόκκινη μύτη του χρησιμεύει ως φώτα στάθμευσης έτσι ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις με άλλα ιπτάμενα αντικείμενα (π.χ. με οχήματα αντίστοιχων αγίων, άλλων θρησκειών ή αιρέσεων).
Παρακάτω παραθέτουμε εικόνα του ελκήθρου για να γίνει πιο κατανοητό:

Rudo.jpg