ΟΤΕ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Forthnet;
“Όταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. ”

- Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τον ΟΤΕ

“Φταίει ο ΟΤΕ!”

- Η Forthnet για τα πάντα
(Π)ΟΤΕ. Η πιο ασταθής μας σχέση.

ΟΤΕ (ο): Οργανισμός Τηλεπικοινωνίων Ελλάδας ή αλλιώς Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε είναι ένας οργανισμός που υπάρχει από την αρχή (όχι μονοκύτταρος! -αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο-). Είναι λοιπόν ο πρώτος διδάξας της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (η οποία όμως ποτέ δεν υπήρξε σταθερή 100% αφού πάντα είχε και διακοπές). Και ενώ όλα ήταν καλά τόσα χρόνια για τον ΟΤΕ, ο οποίος ήταν πανάκριβος και με μηδαμινή εξυπηρέτηση, ήρθε η εποχή των Ελ, η οποία έφερε μαζί της και άλλους παρόχους (βλ. Vivodi, Forthet κτλ. κτλ.) που μαχόμενοι υπέρ εξυπηρέτησης και κέρδους, δημιούργησαν πακέτα με χαμηλές τιμές! Ξύπνησε όμως μια μέρα ο Νίκος ο Καρβέλας και αναφώνησε: "Μακάκα μου, δεν είναι δουλειά αυτή! Να έχω ΟΤΕ και να πληρώνω τόσα πολλά πάγια;" και του ήρθε η έμπνευση για το τραγουδάκι-σουξεδακι της απόλυτης Ελληνίδας σταρ, Άννας Βίσση - Call me (προφανώς και η Αννούλα πλήρωνε πολλά σε τηλέφωνα και είπε να αρχίσει τα call me back και τις εξυπηρετικότατες αναπάντητες!!!). Άκουσε λοιπόν ο ΟΤΕς το άσμα και είπε: "Οι απόγονοι των Ελ μας έχουν ανάγκη... Εμείς είμαστε ακόμα ακριβοί παρόλο που έχουν βγει τόσα άσματα που προωθούν τις υπηρεσίες μας... Και αν δε σας έρχεται κάποιο άσμα στο μυαλό να απαριθμήσω εγώ μερικά.. "Πάρε τηλέφωνο τον κερατά, καλύτερα τώρα παρα μετά", "Και αν το τηλέφωνο χτυπάει, λείπω εγώ, την κλήση προωθώ", "Αναπάντητες κλήσεις παντού" κτρ. κτρ. (και τα ρέστα)." Ήρθε και έδεσε λοιπόν στο μυαλό του ΟΤΕς πως πρέπει να ρίξει τις τιμές! Κάτι που πρόσφατα έγινε και τώρα πια ο Νίκος Καρβέλας μπορεί να κοιμάται ήσυχος!

Ο ΟΤΕ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1931. Έφερε πρώτος τα κονσερβοκούτια και τις κλωστές και από τότε προσπαθεί να φτιάξει ένα σοβαρό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, είναι ο εφευρέτης της αναγνώρισης κλήσης! Τώρα, για το γεγονός ότι εν έτει 2023 δεν έχει καταφέρει να φέρει γρήγορο internet στη μισή Ελλάδα, προφανώς και οφείλεται στην καθυστέρηση εγκρίσεων του μεγαλόπνοου σχεδίου του από την ΕΕΤΤ, η οποία ασχολείται με την επιβολή προκλητικών, παράνομων και ανεκδιήγητων προστίμων, που προσβάλλουν την εύρυθμη και κατά τα νόμιμα λειτουργία του εν λόγω ογανισμού, καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει να φέρει σκοταδισμό στο έθνος μας, για να μην ξυπνήσουμε ποτέ και κατακτήσουμε τον Κόσμο. Τέλος πάντων, το 1997 ίδρυσε την Cosmote. Από τότε, οι τηλεπικοινωνίες απογειώθηκαν. Οι Έλληνες το καλωσόρισαν και δέχονται μέχρι και σήμερα να πληρώνουν όλο και περισσότερα για κάτι που κοστίζει όλο και λιγότερο. Έτσι ο οργανισμός αναπτερώθηκε. Η Forthnet είχε φέρει και το internet στην Ελλάδα και όλοι ήταν ευχαριστημένοι με τα 56 Kbps. Για την ακρίβεια, η ταχύτητα αυτή ήταν ασύλληπτη! Εδώ να σκεφτούμε ότι σήμερα για να έχουμε 100Kbps πληρώνουμε 24Mbps! Τότε πληρώναμε για 56Kbps και είχαμε 38Kbps! Είναι απορίας άξιο πώς επιτρέπεται να λειτουργούν ακόμη εναλλακτικοί πάροχοι στην Ελλάδα, με σοβαρές επιπτώσεις στην Ευρυζωνικότητα. ΟΤΕ= 100% Customer Satisfaction. Το τηλέφωνο μίλησε!

Απόσπασμα[επεξεργασία]

Ντουτ ντουτντούτ, ντουτ ντουντούτ, Ντουτ ντουτντούτ, ντουτ ντούντούτ, ντουτ ντουτντούτ, ντουτ ντουντούτ... Μόνο αυτό ξέρει να λέει. Θα μεγαλώσει και θα μάθει να μιλάει το σκατόπαιδο. Μετά από πολλά χρόνια θα λεει:

Παράπονα πελατών του ΟΤΕ[επεξεργασία]