Ντελάλης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ντελάλης ονομάζεται ο απόφοιτος των τμημάτων διαφήμισης, επικοινωνίας ή ΜΜΕ του Deree,του Indianapolis ή του Harvard. Σκοπός του είναι να προσελκύει πελάτες σε διάφορα καταστήματα. Απασχολείται σε εμποροπανηγύρεις, καντίνες των εθνικών οδών, τσίρκα, ταβέρνες και σε άλλους αναπτυσσόμενους idiot-ικούς τομείς. Η Στέλλα Μπεζεντάκου προσέλαβε ντελάλη ως image maker. Η ξαδέρφη του ντελάλη σπουδάζει μπίζνες αντμινιστρέσιον στην Αγγλία. Ο ντελάλης περίμενε εναγωνίως την αλλαγή του άρθρου 16 ώστε να αναβαθμιστεί σε ανώτατο ντελάλη-κράχτη, αλλά δεν του έκατσε.

Αρκετοί όμως ντελάληδες κατάφεραν να αναβαθμιστούν σε κράχτες, που βρίσκονται συνήθως σε ψαροταβέρνες και εστιατόρια και κράζουν το μενού του μαγαζιού. Παράδειγμα Καλησπέρα σας, έχουμε φρεσκότατα ψάρια, σαρδέλες, γαυράκια, μπαρμπούνια, ξιφίααα. Ποικιλίες ψαρικών, κρεατικών, τυριών, σαλατέεες... Αυτό συνεχίζεται μέχρι να πει ολόκληρο το μενού του μαγαζιού και να σπάσει τα νεύρα των άτυχων περαστικών.

Γνωστοί σπαστικοί κράχτες είναι αυτοί του Γυθείου και της υπόλοιπης Μάνης αλλά και σε άλλες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας μπορείτε να δείτε αυτούς τους "επαγγελματίες". Δυστυχώς μερικοί από αυτούς τους κράχτες όταν εντοπίσουν τους μελλοντικούς πελάτες,ακολουθούν τα θύματά τους την ώρα που κάνουν βόλτα και τους πρίζουν.Υπάρχουν περιπτώσεις που ακολουθούν τα θύματά τους και εκτός του χώρου του μαγαζιού στον δρόμο, συνεχίζοντας να διαφημίζουν το μαγαζί τους. Τελικά μπορεί να διασχίσουν χιλιόμετρα και ο συγχισμένος περαστικός να φτάσει σε σημείο να τον δολοφονήσει. Η λύση για να αποφύγετε τους κράχτες είναι να αλλάξετε πεζοδρόμιο και να τους αγνοείται


“Ακούσατε, ακούσατε, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ισπανοί και Γερμανοί...”

~ Ο Γιώργος για τον (ν)τελάλη


Οι πιο επιτυχημένοι ντελάληδες της Ιστορίας[επεξεργασία]