Νορβηγία

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χώρα, δυτικά της Σουηδίας,που βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό. Πρώτοι ιστορικά καταγεγραμμένοι Νορβηγοί υπήρξαν οι Βίκινγκς. Πρωτευουσάται από το Όσλο.

Έγιναν γνωστοί μέσα από το τεύχος του Αστερίξ και Οβελίξ, όπου οι δυο γενναίοι Γαλάτες επισκέφτηκαν τη Νορβηγία για κάποιες υποχρεώσεις που είχανε.
Στο συγκεκριμένο τεύχος οι Βίκινγκς παρουσιάζονται σαν Βάρβαροι κατακτητές, με μόνη έννοια το φαΐ και το γαμήσι. Βεβαίως αυτό έκανε έξαλλους τους Βίκινγκς, οι οποίοι έκαναν μήνυση στους Ουντερζό και Γκοσινί.

Η δικαστική μάχη διήρκεσε δεκαετίες ολόκληρες, όμως οι Βίκινγκς με μια κίνηση ματ προσέλαβαν τον Κούγια και κέρδισαν πανηγυρικά τη δίκη. Από την στεναχώρια του ο Γκοσινί πέθανε, και έμεινε μόνο ο Ουντερζό για να συνεχίσει τη σειρά, γράφοντας απίστευτες παπαρίες, όπως ένα τεύχος με κάτι εξωγήινους που επισκέφτηκαν το χωριό των Γαλατών.

Εθνικός ύμνος[επεξεργασία]

Γεωγραφική μορφολογία[επεξεργασία]

Η χώρα είναι κυρίως ορεινή. Τη μονοτονία των ορεινών όγκων, διακόπτουν κατά διαστήματα μικρά οροπέδια, που αποκαλούνται φιόρδ*. Εκεί η βουκολική, ανέμελη ζωή κυριαρχεί, έχοντας γίνει πηγή έμπνευσης διαφόρων ζωγράφων, όπως ο Ελ Γκρέκο ή ο Μπομπ Ρος.

Θρησκεία[επεξεργασία]

Οι Νορβηγοί είναι κυρίως σατανιστές (δηλαδή αιρετικοί εβραίοι όπως και οι χριστιανοί), γι' αυτό μόλις ψοφήσουν πάνε στην κόλαση. Στον ελεύθερό τους χρόνο καίνε εκκλησίες (όσες έχουν μείνει), θυσιάζουν παρθένες (όσες έχουν μείνει) και ακούνε Dimmu Borgir με πλήκτρα, διότι σαν φλώροι δεν προτιμούν το πραγματικό μέταλ.

Λατρεύουν επίσης τον μονόρχη τους.

Τι είπαν για τη Νορβηγία[επεξεργασία]

“Until now,we knew that Norwegians were fighting like heroes.Now we know that heroes fight like Norwegians”

- Ουίνστον Τσώρτσιλ,μετα τη μαχη στο ΕΛ-ΑΛάμο μεταξύ της 1ης Νορβηγικής μεραρχίας και των Γερμανικών αθάνατων,που καθόρισε και την έκβαση του Β΄ ΠΠ

“There is only thing i will never make fun of-Norway”

- Μπένι Χιλ


“Bring me a map!”

- Γεώργιος Βους