Μπανάνες

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Εξαιρετικά σπάνια περίπτωση πεντάδυμων Σιαμαίων μπανανώνε.
Η αρχή της πλειοψηφίας δεν δικαιοδοτεί την εθνικοποίηση μεταφυσικής κοσμοθεωρίας στο Σύνταγμα της Ελλάδας και την Σημαία της Ελλάδας. Η ελληνική νομοθεσία δεν προϋπήρχε μαγικά, ούτε είναι στατική, ούτε ταυτίζεται η νομοθεσία με την ηθική (σχετίζονται).

Οι Μπανάνες είναι ελληνική φυλή με μεσογειακή εξάπλωση, εφευρέτες και οπαδοί της μπανανοκαλλιέργειας. Εξαπλώθηκαν στην Κρήτη, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και στα τροπικά κλίματα γενικώς.

Έδρασαν ανταγωνιστικά με τους Φοίνικες, αλλά το εμπόριό τους επικράτησε. Δεν έφτιαχναν πόλεις μια και ήταν αγρότες και η ύπαρξή τους είναι γνωστή μόνο από τις φυτείες τους. Μικρές μπανανίες ήταν διάσπαρτες σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο κατά την αρχαιότητα και τον μεσαίωνα. Σήμερα, διατηρείται μια μικρή μπανανία με έδρα την Αθήνα.

  • Διάσημος Μπανάνας: Όμηρος (κάποιοι μελετητές)
  • Διάσημες Μπανάνες: Τσικίτα, Μπα-Νάνα Μούσχουρη και Μπα-Νάνα Καραγιάννη
  • Διάσημη Ανακάλυψη: Μπανανόφωνο

Μπανάνες και θρησκεία[επεξεργασία]

Οι μπανάνες συνδέθηκαν με τη θρησκεία του Μογλισμού από τις απαρχές της δημιουργίας της, καθώς φαίνεται να συνδέονται με την ανάγκη των πιθήκων για τροφή και σεξ. Αποτελούν το ιερότερο φαγητό, καθώς συχνά χρησιμοποιούνται σε τελετές εξαγνισμού, αλλά και σε ιερά όργια όταν πέφτει το ρεύμα. Βέβαια, σε περιόδους που οι σύζυγοι ήταν σε στρατιωτικές εκστρατείες οι μπανάνες δεν έχαναν την διατροφική τους αξία και αποτελούσαν την πρώτη λύση για τις γυναίκες τους πριν τους κερατώσουν.

Εσωτερίκιοι σύνδεσμοι[επεξεργασία]

Εξώβρακοι πληνάδεσμοι[επεξεργασία]

Apfel1.jpg
Φρούτα και λαχανικά
4531367129.jpg

ΑγριόμηλοΜήλοΜανταρίνοςΜπανάνεςΣαγκουίνοςΒελανίδιαΑγγουράκιαΛεμόνιαΦασολάκιαΠατάταΜαϊντανόςΜπάμιαΝτομάταΕλιάΣτρουμφόμουραΣταφύλιΤσακώνικη μελιτζάναΧόρταΛαχανάκια Βρυξελλών