Μπακούλας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Μπακούλας είναι ένας Ελ που κατοικεί στον Πλανήτη Γη.Γεννήθηκε κάπου στα προ Χριστού χρόνια στην Μαλακάσα.Προς το παρών κάθετε στην θέση του πρωθυπουργού του Μπουρδιστάν.

Προέλευση ονόματος[επεξεργασία]

Στην Αρχαία Μαλακάσα,όπως μας πληροφορεί η φιλόλογος Κική Παπαγεωργακάκη,ήταν έθιμο οι γυναίκες που γεννούσαν να σηκώνουν μπαούλα ώστε να μην δίνουν τόσο σημασία στους πόνους της γέννας.Η μητέρα του Μπακούλα ήταν τόσο απορροφημένη με το σήκωμα των μπαούλων που δεν κατάλαβε ότι το παιδί γεννήθηκε,έτσι χρειάστηκε ο πατέρας του να φωνάξει:"Ακούμπα τα μπαούλα,Κούλα!".Μπαούλα+Κούλα=Μπα-κούλας.

Τα χρόνια της Επανάστασης[επεξεργασία]

Ο νεαρός Μπακούλας μόλις ενηλικιώθηκε το έσκασε από το σπίτι του και έγινε περιπλανώμενος τοιχοδιώκτης(δηλαδή έδιωχνε άγριους τοίχους από ξένες περιουσίες).Τα ταξίδια του τον έφεραν στο τότε κατεχόμενο από τους Καραμελούκους Μπουρδιστάν.Εκεί γνώρισε τον Μπούρδα Καραβάγκο και την παρέα του,τον Μπούφο, τον Τάκη,τον Μήτσο,τον Μπάμπη,τον Κώστας,και τον Χαράλαμπο.Εκεί που μια μέρα καπνίζαν χασίς αποφάσισαν να κηρύξουν την επανάσταση για να κερδίσουν την ανεξαρτησία(Καλά μην νομίζετε ότι είχαν φιλοπατρία απλά βαριόντουσαν και δεν είχαν τι άλλο να κάνουν).Με άνδρο μια σπηλιά,η οποία μετά ονομάστηκε Μπακουλοσπηλιά και τώρα στεγάζει το μουσείο Ιστορίας του Επαναστατικού Αγώνα,απώθησαν όλα τα Καραμελούκικα σώματα εκτοξεύοντας κοτσάνες,μέχρι που οι Καραμελούκοι βαρέθηκαν να στέλνουν στρατό και άφησαν την επαρχία να κηρύξει την ανεξαρτησία της.

Μέτα την Επανάσταση[επεξεργασία]

Μετά την επανάσταση όλοι οι επαναστατικοί αρχηγοί μαζευτήκαν και άρχισαν τις ατεεεεελείωτες αδιέξοδες συζητήσεις για το τι θα πρέπει να κάνουν τώρα που τελείωσε η επανάσταση και είναι ανεξάρτητοι.Γενικός προσπαθούσαν να εδραιώσουν ένα πολίτευμα μοναδικό από τα άλλα(ναι αυτό τους μάρανε τώρα...) έτσι κατέληξαν να ιδρύσουν μια Προεδρευόμενη Κοτσανοβουλευτική Μπουρδοκρατία,και μετά από εξίσου πολύωρες συζητήσεις ο Μπακούλας εκλέχτηκε πρωθυπουργός,ο Μπούρδας Καραβάγκος ως πρόεδρος δημοκρατίας και οι Μπούφος, Τάκης, Μήτσος, Μπάμπης, Κώστας, Χαράλαμπος,εκλέχτηκαν υπουργοί.

Προθυπουργικό Έργο[επεξεργασία]

Ο Μπακούλας ως πρωθυπουργός έχτισε έναν δρόμο δίπλα από τον παλιό δρόμο,μια παιδική χαρά στο Καλοχώρι,μια ταμπέλα στην κεντρική πλατεία που έγραφε ότι την έφτιαξε,αντικαθιστώντας την προϋπάρχοντα πινακίδα που έλεγε ότι "Η πλατεία είναι δημόσιο έργο της Καραμελουκικής Κυβέρνησης". Όταν βαριέται περνάει και καμιά βόλτα από το κοινοβούλιο και πετάει και καμιά κοτσάνα. Όταν δεν είναι στο κοινοβούλιο περνάει τον χρόνο του στην έπαυλή του στον λόφο τον Φούμαρων.Κολυμπάει γυμνός στην πισίνα με τα χρυσόψαρα του. Του αρέσει να μαγειρεύει μήλα με μέλι και να τραγουδάει άριες το βράδυ στην ταράτσα του. Έχει για κατοικίδιο έναν εξημερωμένο τοίχο τον οποίο αγαπάει πολλύ.

Παιδιά[επεξεργασία]

Δεν είναι επίσημα επιβεβαιωμένο αλλά φήμες λένε ότι το νέφελιμ Μπαμπούλας,στον οποίο ανήκει το ομώνυμο γραφείο κηδειών είναι ο γιος του.Οι θεωρίες εικάζουν ότι συγγενεύουν λόγο της ασχήμιας τους και της τρέλας τους. Όμως κανείς από τους δύο δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει πάνω στο θέμα ή να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

Ο Μπαμπούλας σε μια στιγμή παράνοιας