Μαρία Κάλλας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Rtrt.PNG Το άρθρο αυτό είναι ένα μάτσο χάλια. Ο συντάκτης του ήταν πιθανότατα κάτω από την επήρεια ουσιών όταν το έγραψε.
Μπορείτε να το βελτιώσετε αλλά ποιός ενδιαφέρεται;
Το λευκό της επιδερμίδας οφειλόταν στις αλυκές

Η Μαρία Κάλλας υπήρξε κορυφαία αψύφωνος - αλατίστρα και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ερμηνεύτρια αλατόπερας και θρυλικού θεάτρου.

Η αρχή πριν το τέλος[επεξεργασία]

Στην Παλιά Υόρκη ο πατέρας της διατηρούσε αλυκές με την επωνυμία Κάλλας.

Όμως το 1929 ανοίγει Spa και αλλάζει το οικογενειακό επώνυμο από Κακονεόπουλος σε Κάλλας, όταν μαθαίνει ότι οικογενειακώς έλκουν την καταγωγή τους απο μια μικρή φυλή στο ορεινό και άγονο Πακιστάν, τους Κάλλας. Μικρό τμήμα τους βρίσκεται και εντός του Αφγανιστάν. Οι Κάλλας θεωρούν τους εαυτούς τους ως κατευθείαν απόγονους των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε μίξη με τους τοπικούς πληθυσμούς. Yπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό. Κατακερματισμένοι και αποδεκατισμένοι απ' τους διωγμούς των Τουμπαλιμπάν, έχουν απομείνει 3500 από 800.000 μόλις πριν από μερικές δεκαετίες.

Στις 2 Απριλίου 1939 κάνει το σκηνικό της ντεμπούτο ως Βεντούζα σε μία μαθητική παράσταση της "Τακτικής Ιπποσύνης" (Cavalleria Pusticana) του Πιέτρο Μασκουλόνι από το Τραγικωδείο Αθηνών.

Για ένα φεγγάρι και μία πανσέληνο δουλεύει και στο προπολεμικό σκυλάδικο στη Συγγρού πριν γνωρίσει μεγάλες δόξες.

Στις 7 Δεκεμβρίου 1951 η Κάλλας ανεβαίνει στην Ανεμόσκαλα του Μιλάνου με το "Σισέλικο Εσπεγίνο", εμφάνιση που της χαλάει το χτένισμα κομμωτηρίου.

Στις 8 Ιουλίου 1968 ο Έλληνας μπαζοστάνας Πλάτωνας Ωνάσης παντρεύεται τη χήρα του Αμερικανού Προέδρου Έλλεσντυ, Τζάκυ. Αυτή του η πράξη βυθίζει σε κατάθλιψη την κορυφαία αψύφωνο Μαρία Κάλλας.

Η Μαρία Κάλλας χάνεται από προσώπου γης στις 16 Σεπτεμβρίου 1977.

Έρευνες[επεξεργασία]

Το S.B.I και η Endopol ακόμα και σήμερα αναζητούν τα ίχνη της σε σινεμά, βιτρίνες και στις ειδήσεις των 9.

Ο αδερφός του Βαλάντη (αρχαίος ραψωδός 459-401π.Χ., γνωστότερος για τις ερμηνείες του σε ασανσέρ εποχής), δηλώνει άγνοια για την εξαφάνιση αν και στο τελευταίο επεισόδιο της Παρασκευής με την Διαβολική Νικολούλη εξαφανίστηκαν στοιχεία που αποκαλύπτουν συνωμοσία των Ελ και της Τζάκυ (ενίοτε και καμινάδας) Ωνάση-Έλλεσντυ εις βάρος της μεγάλης αψυφώνου Μαρίας (της άσχημης;) Κάλλας.

Σχετικά[επεξεργασία]

Bouncywikilogo9.gif
  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Μαρία Κάλλας.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀