Μίκυ Μάους

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Ναι, είμαι Έλληνας!”

- Μίκυ Μάους για τον εαυτό του


Ο Μίκυ Μάους είναι το πιο πλούσιο παπί του κόσμου και ζει στην Λιμνούπολη.

O Μίκυ Μάους και οι αναμνήσεις του

Φίλοι και εχθροί[επεξεργασία]

Ο Μίκυ είναι Θείος του Κ. του Ντόναλντ Ντακ, καθώς και των τριών ανιψιών του, Χιούη, Λιούη και Ντιούη.O Mίκυ είναι ερωτευμένος με την χρυσή Γκόλντι την οποία γνώρισε στην Αλάσκα όταν ήταν νέος και έψαχνε χρυσάφι. Εχθροί του είναι οι Μουργόλυκοι, η Μάτζικα Ντε Σπελλ, που προσπαθεί να κλέψει την τυχερή του δεκάρα από τότε που ήταν έξι χρονών, o Σκρουτζ Μακ Ντακ και, τέλος, ο Ρόμπαξ. Η βιογραφία του μπορεί να βρεθεί στο βιβλίο: Ο βίος και η πολιτεία του Μίκυ Μάους.

Ο Σκρουτζ ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος εχθρός του Μίκυ αλλά του εμφανίστηκαν τα τρία πνεύματα την περίοδο των χριστουγέννων και από εχθρός του Μίκυ έγινε φίλος του.

Επίσης εχθροί που έγιναν φίλοι του Μίκυ λέγεται ότι είναι το παγκοσμίως γνωστό ΦΛΩΡΟΚ συγκρότημα W.A.S.P. με μεγαλύτερη επιτυχία του το τραγούδι The Golden Idol (= Το Χρυσό Είδωλο) που μιλάει για την τυχερή δεκάρα του Μίκυ όμως όταν το άκουσε η Αννίτα Πάνια το είπε στον Καρβέλλα που με την σειρά του το είπε στον Λαζόπουλο και ο τελευταίος το είπε στον Ευαγγελάτο και ο Ευαγγελάτος τους έκανε μήνυση γιατί όλοι πίστεψαν πως οι W.A.S.P. "έκλεψαν" τον όρο από την εκπομπή της Αννίτας το χρυσό κουφέτο. Κι έτσι οι W.A.S.P. ζήτησαν δανεικά από τον Μίκυ για να μπορέσουν να πληρώσουν τον Πασχάλη για δικηγόρο. Ο Πασχάλης όπως ήταν φυσικό κέρδισε την δίκη επειδή ήξερε τον δικαστή επειδή του τραγούδησε το hit του "Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο".
Από τότε ο Μίκυ, οι W.A.S.P. και ο Πασχάλης είναι φίλοι και πάνε σχεδόν κάθε μέρα στην ταβέρνα του Τσακ Νόρις για να φάνε όπου ο τελευταίος τους σερβίρει με την Super - Duper - Γα*άω Στριφογυριστή κλωτσιά του.

Γιαπωνέζος Μίκυ Μάους, φτηνή απομίμηση & αντιγραφή.

Κατοικία[επεξεργασία]

Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο Μίκυ Μάους ζει στην Λιμνούλη, σε ένα μεγάλο θησαυροφυλάκιο. Επίσης συγκατοικεί με τον υπηρέτη του τον Παντάξιο.


Απομιμήσεις και Αντιγραφές[επεξεργασία]

Παρ' όλο που ο χαρακτήρας αυτός δημιουργήθηκε απ' τον Γουώλτ Ντίσνεϋ, πολλοί ερασιτέχνες προσπάθησαν να οικειοποιηθούν αυτήν την υπέροχη δημιουργία.

Για παράδειγμα, το 1928, ο Γουώλτ Ντίσνεϋ, χωρίς κανένα δικαίωμα έβαλε τον Μίκυ στην trash ταινία του, Το ατμόπλοιο Ουίλλι. Απαράδεκτο!!

Επίσης, κάποια λαμόγια δημιούργησαν ένα περιοδικό ονόματι Μίκυ Μυστήριο, παρ' όλο που ο Μίκυ Μάους δεν υπήρξε ποτέ ντετέκτιβ!

Και δεν σταματάνε εκεί αφού τον έχουν συνδέσει ερωτικά με την Μίνι Μάους μόνο και μόνο επειδή μοιράζονται το ίδιο επίθετο. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι η μία και μοναδική του αγάπη ήταν η Χρυσή Γκόλντι.