Λη Βαν Κλιφ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Λη Βαν Κλιφ, γνωστός και ως "Κακός", ή Σαμπάτα, ή "Κάπτεν Απάτσι" ή "Στέλλα". Από μικρό τα παιδάκια του έκλεβαν τα ζαχαρωτά και τα υπόθετα, με αποτέλεσμα να βγει η κακή πλευρά του χαρακτήρα του (δεξιά) και να εξαφανιστεί η καλή (μικρή Λου-Λου). Ήταν κουνιάδος στο γάμο του Ghost Rider και του πηδούσε τον πήχη. Τέλος, είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον διάβολο για 200 χρόνια αλλά τελικά "έσπασε" λόγω κακής "μπίζνας". Τι ηλιθιοτητες ειναι αυτα που γραφετε; Φήμες ότι ήταν Ελ (πραγματικό όνομα Ληβάντιος Λόφος του Περού) ελέγχονται ως ταραξιόπιστες και ο Λιακόπουλος αδυνατεί μέχρι σήμερα να τις επιβεβαιώσει.

Lee van cleef el paso2.jpg

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα[επεξεργασία]

Αποτελεί κλασική περίπτωση καλού και όμορφου που αντιμετωπίζεται ως καλός και όμορφος: Τα Στήθη και τα έθιμα της εποχής του πηγαίνανε πίσω κι ο κόσμος δε μπόρεσε να αντιληφθεί το μέγεθος της καλοσύνης και της αισθητικής του γελοιότητας. Είχε μια χρυσή καρδιά και πλατινένους γιακάδες, γωνιώδες πρόσωπο και ήταν φυσικό να αδυνατεί να σταθεί στον άγριο, πρωτόγονο χώρο στο Περιστέρι. Ἑναν κόσμο ανταγωνιστικό, όπου η επιβίωση αποτελούσε προνόμιο των ισχυρών. Μεταλλάχθηκε ένα πρωί (άκουσε Venom με Ρακιντζή στο φλάουτο) κάθε που κίναγε να πάει στη δουλειά. Ο ήλιος της ερήμου εκπόρθησε τον αμφιβληστροειδή του, και κουρασμένος από τις συνεχείς σφαλιάρες και τις σφαλιάρες τση ζωής, αποφάσισε να γίνει από θύμα, βλήμα.

Έτσι, αφού τελειοποίησε τις ικανότητές του στο λαούτο και τη βροντολύρα του χάους, στη σκοποβολή, το γιουβέτσι και το μπάντμιντον (το γαμημένο δεν πληκτρολογείται με τίποτα, δοκιμάστε...), άρχισε τις περιπλανήσεις του συντροφιά με το άλογό του τον Βρασίδα.

Περιπλανήσεων αρχή - τέλος[επεξεργασία]

Η συνάντησή του με τον Κλιντ Ίστγουντ (Clint Eastwood), (Ε1) στάθηκε καθοριστική καθώς αναπτύχθηκε ένας ανομολόγητος έρωτας (αυτός ο έρωτας, αυτό τ'αγόρι!) που χρόνια αργότερα αναβίωσε στην αμφιλεγόμενη ταινία Brokeback Mountain ή κάπως έτσι. Όψεις της κολασμένης σχέσης αποτυπώθηκαν σε πλήθος αριστουργημάτων της 7ης και της 14ης τέχνης, όπου οι δύο ερωτευμένοι, αδυνατώντας να εξωτερικεύσουν τα αισθήματά τους αναλώθηκαν σε μάχες με νεροπίστολα και στραγάλια. Πολύ αργότερα που πλέον ο καθένας είχε πάρει το δρόμο του (χωρίς να βγάλει ούτε φλας), ο Λη συνέχισε την περιπλάνησή του και έκανε επίδεσμο με τον Πόνυ Τόνυ Τζόνυ Σουόμι Εξπρές, το Καθιστό Σφουγγάρι της Λήθης και άλλους σημαντικούς εκπροσώπους των αυτόχθονων Αμερικάνικων Ραδιοφωνικών Σταθμών. Η δε φιλία του με τον αρχηγό της φυλής των Σου (α λα κρεμ) Καραμελωμένη Ορτανσία της Λησμονιάς θεωρείται παροιμιώδης.

Η ζωή του τελείωσε ήσυχα, ένα μεσημέρι στης Ακρόπολης τα μέρη. Πέλαγο δεν είχε πρόχειρο κι έτσι, με μια τελευταία σφαίρα ο Λη πέρασε στο πάνθεον των πρωταγωνιστών του δρόμου και του λιμανιού.

Ταλέντα[επεξεργασία]

Εκτός από την καταπληκτική του γνώση στα όπλα, ο "Λόφος" (cliff=λόφος) διέθετε την ικανότητα να ουρεί με ακρίβεια νανοχιλιοστού. Ακόμα μπορεί να οδηγήσει άλογο και τη μηχανή του Ghost Rider. Τέλος, να αναφέρουμε την αξεπέραστη ικανότητά του στη μαγειρική, ειδικά το σπαγγέτι, τα γιουβαρλάκια και τα δρακουλίνια Αιγίνης. Ενίοτε, προσποιείται ότι αρέσκεται στα φασόλια.