Κουνγκ Φου

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κουνγκ Φου Πάντα

Κουνγκ Φου είναι μια πολεμική τέχνη που εξελίχθηκε από Σαολίν μοναχούς στην Κίνα με σκοπό να προστατεύουν τους εαυτούς τους από τις επιθέσεις των ληστών που και τους έκλεβαν αλλά στο τέλος και τους ξύριζαν τα κεφάλια.

Αυτοί βαριόνταν να κάθονται και να προσεύχονται συνέχεια και αποφάσισαν να κάνουν και πιο έντονη σωματική άσκηση. Έτσι για να το διασκεδάζουν πιο πολύ ξεκίνησαν να μιμούνται τίς κινήσεις των ζώων και να τίς χρησιμοποιόυν για αυτοάμυνα. Επειδή με τον καιρό κατάφεραν να αποκρούουν τους εχθρούς τους που γινονταν όλο και πιο λίγοι το πράγμα αδράνησε λίγο και έχασε το ενδοιαφέρον του.

Εν τω μεταξύ τώρα όλοι άφηναν χαίτες μέχρι την μέση αλλά τους είχε τρελάνει η ψείρα, έτσι αποφάσισαν από τότε και στο εξής να κουρεύονται αλλά Γιούλ Μπρίνερ. Όπως όμως είπαμε εκεί στα Βουδιστικά μοναστήρια βαριότανε του θανατά και είχαν βαρεθεί ακόμα και τα γκονκγ που είχαν ανακαλύψει πριν πέντε αιώνες και τα μικρά παιχνιδάκια που είναι σαν τυμπανάκια με δύο μπαλίτσες δεμένες πάνω τους προσεύχονταν συνέχεια με γονικλισίες στον Βούδα να τους στείλει κάτι να περνάν την ώρα τους. Εκείνος τους λυπήθηκε πολύ όσο που έκλαιγε η καρδία του και έστειλε με ένα χρυσό σύννεφο σε κάθε μονή ένα playstasion όχι το 3, το παλιό το 1. Μετά όμως κατάλαβε ότι έκανε μαλακία γιατί δεν είχαν ηλεκτρικό και οθόνες. Έτσι με νέα παρέμβαση έστειλε πάπυρους που πλέον αναφέρουν όλους τους τρόπους να παίζεις street fighter με αληθινούς ανθρώπους.

Όλα τα πιο πάνω βέβαια περιέγραφαν τα μυστικά της τέχνης για να μην ξαναξεχαστεί και ατονίσει στο εξής. Έτσι οι ξυρισμένοι μοναχοί και η τέχνη τους έμεινε μέχρι τις μέρες μας.

Περαιτέρω ανάγνωση[επεξεργασία]

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για το Κουνγκ Φου.