Κοργκουλιά

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Rtrt.PNG Το άρθρο αυτό είναι ένα μάτσο χάλια. Ο συντάκτης του ήταν πιθανότατα κάτω από την επήρεια ουσιών όταν το έγραψε.
Μπορείτε να το βελτιώσετε αλλά ποιός ενδιαφέρεται;

Korgulia, η, (ελλ. Κοργκουλιά), (ουσ.)

Φράση, ατάκα ή άποψη που δημιουργείται και εκφράζεται, για την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Ο εκφράζων συνήθως είναι εύσωμος, έχει να ξυριστεί ορισμένα χρόνια και να κάνει μπάνιο τα χρόνια αυτά τα ορισμένα εις το τετράγωνον. Έχει απαραιτήτως προϋπηρεσία στα τεχνικά τμήματα εταιρειών πληροφορικής ή / και τηλεπικοινωνιών, όπου τυπικά εργαζόταν ως τεχνικός αλλά ουσιαστικά έφερνε τους καφέδες. Συνηθίζει δε να θάβει τις εταιρείες αυτές με κάθε ευκαιρία, αφού έχει ήδη απολυθεί από τις περισσότερες (πλέον σε όλα τα support υπάρχει από μία φωτογραφία του με την υπόδειξη "DANGER. Do not offer job".

Η κοργκουλιά συνοδεύεται συχνά από ένα μικρό μανιφέστο υπέρ της πειρατείας μουσικής / software, το οποίο ποστάρεται στα forum με κεφαλαία γράμματα και με διάφορους χρωματισμούς στα κρίσιμα σημεία (φούξια, lime ή κόκκινο της φωτιάς). Ο χρήστης της κοργκουλιάς επιδεικνύει μία αξιοθαύμαστη τεχνική προσαρμογής της τακτικής του, ανάλογα με το άτομο που συνομιλεί μαζί του. Δύναται να εμπλουτίσει την κοργκουλιά με μακροσκελείς αναλύσεις πολιτικοθρησκευτικοκοινωνικοοικονομικού περιεχομένου (άσχετου συνήθως με το θέμα της συζήτησης), οι οποίες ως επί το πλείστον δεν έχουν καμία απολύτως βάση αλλά θαμβώνουν τον αδαή, ο οποίος και αποδέχεται την κοργκουλιά ασυζητητί.

Στην ατυχή (ή ευτυχή ) περίπτωση που ο συνομιλητής ξέρει που του παν’ τα τέσσερα, ο εκφράζων την κοργκουλιά αξιοποιεί στο έπακρο την δυνατότητα εναλλαγής πολλών tabs στους σύγχρονους browsers, ώστε να κάνει copy / paste όσο περισσότερα αποσπάσματα από τεχνικά άρθρα, δημιουργώντας ένα συνοθύλευμα λέξεων που ενισχύει με άγνωστες για τους άλλους (και γι’αυτόν συνήθως) λέξεις. Έτσι αποφεύγει το να βρεθεί σε μειονεκτική θέση, ακόμα και όταν διαπράττει γκάφες ολκής. Επιπροσθέτως, χρησιμοποιεί ως στήριξη του επιχειρήματος γεγονότα και πρόσωπα από την πρότερη εργασιακή εμπειρία του ως τεχνικός.

Δευτερέυουσα μορφή είναι η δημοσίευση links-γρίφων τα οποία ο αναγνώστης θα πρέπει να συνδέσει με το θέμα της συζήτησης αφού δεν υπάρχει περαιτέρω επεξήγηση από τον poster.

Ο εφευρέτης της κοργκουλιάς είναι γνωστός και ως "κυρ γλάρος αρχικάφρος" και κατέχει το αξίωμα του Α.Ρ.Χ.Ι.Γ.Λ.Α.Ρ.Ο.Υ. (Άριστος Ρητορικός Χρήστης Ιστορικών Γδούπων και Λοιπών Αρχικάφρικων Ρυπαρών Ογκηθμών Υμιόνων). Το αξίωμα αυτό είναι το μέγιστο στην κοινωνία των γλάρων. Ως εκ τούτου ο κυρ γλάρος αρχικάφρος απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης από τα λοιπά κοινά θνητά γλαρόνια τους οποίους και δε χάνει ευκαιρία να ταπεινώνει με κάθε μέσο. Κύρια θύματα της αλαζονικής του επιδειξιομανίας είναι ο συμπαθής γλάρος Ιωνάθαν και ο αδερφός του.