Κηφισός

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Χείμαρρο του Κηφισού.

“Όταν βλέπω ένα τόσο δα συννεφάκι, αμέσως ανάβω το καντήλι, και προσεύχομαι ”

- Θεοσεβούμενη για τον χείμαρρο του Κηφισού

“Κι αφου ειδάμε, το ρέμα, το νερό ερχότανε... Ολοταχώς ερχόταν το ρέμα... τα αυτοκίνητα τα 'βλεπες σαν... σαν να 'ταν καραβάκια από πάνω και περνάγαν έτσι...”

- Αντικειμενική αυτόπτης μάρτυρας πλημμύρας στους δημοσιογράφους
Γυρίσματα του θρίλερ Το Κακό στον Χείμαρρο του Κηφισού

Ο Κηφισός είναι ένας ποταμός τον Αθηνών που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε χείμαρρο. Η φαεινή ιδέα του μπαζώματός του έδωσε στην Αθήνα μια σημαντική πρωτοτυπία ανάμεσα στις άλλες πρωτεύουσες τις Ευρώπης. Η Αθήνα έκανε ένα βήμα μπροστά και έγινε η πρώτη πρωτεύουσα που αντί για ποτάμι διασχίζεται απο χείμαρρο.

Γεωγραφία[επεξεργασία]

Ο Κηφισός είναι ποταμός γέννημα Βορείων προαστίων και θρέμμα Δυτικής Αττικής (διότι ως γνωστόν στην Κηφισιά ρίχνει ψιλόβροχο γιατί ο κατακλυσμός τους κακαοφαίνεται) δείχνοντας έτσι την οργή των Βορείων προς τους Δυτικούς. Δεν είναι τυχαίο πως το φθινόπωρο που κυκλοφόρησε το τραγούδι του ΜΑΖΩliveΝΑΚΗ ο ποταμός πλημμύρισε 10 φορές. Εκβάλλει άδειος στον Σαρωνικό, καθώς όλο του το νερό συνήθως καταπλακώνει τα μηχανήματα που έχει μέσα και τα αδειάζει στις στέγες των παράπλευρων σπιτιών. Ηa!

Συνώνυμα[επεξεργασία]

Γνωστή με το ίδιο όνομα είναι και μια περιοχή όπου κρύβεται μια φωλιά από λεωφορεία. Παλιά την είχε ψεκάσει ο Χαρίλαος Τρικούπης και ψοφήσανε τα πιο πολλά αλλά με τα χρόνια ξαναμαζεύτηκαν. Στην περιοχή εθεάθησαν κάτι τύποι με βαλίτσες. Την υπόθεση ερευνούν ο Νίκος Χαρδαβδέλλας και ο Αστυνόμος Μπέκας.