Καράτε

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

To καράτε αποτελεί πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε από τους Ελ. Διαδόθηκε από τους ίδιους στη Γη την πρώτη δεκαετία αμέσως μετά την άφιξη τους, δηλαδή πριν από 88898 με 88888 χρόνια.

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για το καράτε.

Γενικά

Ίσως μετανιώσετε εάν την φωνάξετε "χοντρούλα"

Το καράτε παραμένει γενικά άγνωστο έως και σήμερα πως ξεκίνησε. Οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν προέρχονται από απογόνους Ελ οι οποίοι ισχυρίζονται πως το καράτε δημιουργήθηκε κατόπιν καθοδήγησης του θεού Άρη ο οποίος απεχθανόταν το Αϊκίντο, το Κουνγκ Φου και όλες τις άλλες πολεμικές τέχνες συμπεριλαμβανομένων των Τάε Τσι, Νίνπο, Σούμο, Φενγκ Σούι και Σαβουαρ Βιβρ.

Σκοπός της διάδοσης

Θεά των Ελ σε επίδειξη καράτε στο Σείριο.

Το καράτε αποτελεί την εμπορικότερη και κατά συνέπεια τη σημαντικότερη όλων των πολεμικών τεχνών. Δημιουργήθηκε από τους αρχαίους (μα πανάρχαιους σου λέω) θεούς των Ελ με άγνωστη μέθοδο έρευνας. Οι Ελ άφησαν το καράτε παρακαταθήκη στους αγαθούς λαούς της γης για να μην πάθουν τίποτα από άλλους κακούς λαούς.

Το καράτε στην τέχνη

Οι αρχαίοι θεοί των Ελ γνώριζαν πως το καράτε είναι η σπουδαιότερη από όλες τις γνωστές πολεμικές τέχνες στο σύμπαν (εκτός ίσως από τη γυναικεία γκρίνια) και σαν αντάλλαγμα για τη μετάδοση της γνώσης αυτής σε μερικούς λαούς της γης, απαίτησαν όταν η τεχνολογία το επιτρέψει, να γυρίζονται κάθε χρόνο τουλάχιστον τρεις εκατοντάδες ταινίες με την πολεμική τέχνη αυτή. Το αρχαίο διαστημικό συμβόλαιο ανάγκαζε τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντια να γυρίζουν πολλές τέτοιες ταινίες ως τις αρχές της δεκαετίας τους 1990. Τότε με θεϊκή εντολή από τον Σείριο η παραγωγή σταμάτησε και περάσαμε σε παρωδίες. Οι παρωδίες συνεχίζονται ως και σήμερα ενώ θεωρείται από πολλούς πως δεν αποτελούν παρωδία σε κάτι.

Ετυμολογία

Μάο. Ο ιδρυτής-θρύλος του Καράτε.

Σύμφωνα με τον Μίστερ Μιγιάγκι στο άρθρο του: "Karate as a tool in mathematical research", στο επιστημονικό περιοδικό The Karate Intelligencer, η λέξη Karate αποτελείται από τις λέξεις Kara που σημαίνει άδειο και Te που σημαίνει χέρι. Σε αυτές τις δύο λέξεις συνοψίζεται όλη η φιλοσοφία του καράτε γεγονός που γίνεται εμφανές στην ταινία "The Karate Kid I" με πρωταγωνιστή έναν Ιταλοαμερικάνο και τον Μίστερ Μιγιάγκι στο ρόλο του Μίστερ Μιγιάγκι.

Αν πάλι δεν σας αρέσει το «Καράτε», δοκιμάστε την λέξη «Βαράτε». Την αμόλησε η Έλενα Παπαρίζου όταν την ρωτήσανε πως κατέκτησε την Ευρώπη με παρέα τον Μέγα Ναπολέοντα. Η καημενούλα δεν ήξερε την λέξη «Καράτε» και είπε το θρυλικό «Βαράτε».

Γιατί το καράτε αναπτύχθηκε αρχικά στην ανατολή

Μη Ελ δάσκαλος καράτε στη στάση "Φαρδύ Σώβρακο".

Η αντίληψη ότι το καράτε προήλθε από λαούς της άπω ανατολής αποτελεί αλήθεια μεν, τραγική επιλογή της μοίρας δε. Οι Ελ όταν έφταναν στη Γη με το διαστημόπλοιο τους, παρακολουθούσαν στο βίδεο τον διαστημικό τελικό ποδοσφαίρου μεταξύ Αναγεννήσεως Σείριου και Ακράτητου Βέγα. Όταν λοιπόν το διαστημόπλοιο των Ελ έκανε ελιγμούς στη ζώνη Edgeworth - Kuiper ήταν η στιγμή που μεταδόθηκε στο σκάφος τους το γεγονός ότι σφυρίχτηκε πέναλτι (ή μπέναλντι) που θα εκτελούσε ο Ακράτητος. Ο πλοηγός του σκάφους, Ερμής μόλις άκουσε τον ανταποκριτή να μεταδίδει το γεγονός ανέκραξε: "Ε όχι και μπέναλντι ρε ξεφτιλισμένε!" και του έπεσε το κομμάτι πίτσα από το χέρι. Η υπεύθυνος καθαριότητας του σκάφους Ήρα έχοντας του μαζεμένα για τα κουνήματα που είχαν προκληθεί από τη ζώνη αστεροειδών βρήκε ευκαιρία να

Χωρίς το καράτε, δεν θα είχαμε την λεφτεριά μας

του επιτεθεί και του είπε θυμωμένα: "Καραγκιόζη Ερμή, εγώ δεν ξανακαθαρίζω τις μουρνταριές σου!", γεγονός που προκάλεσε αναταραχή γιατί ο Ερμής αποσπασμένος από το πέναλτι και τον καυγά έχασε στιγμιαία τον έλεγχο και μετά από πρόσκρουση αστεροειδούς στο σκάφος, η πορεία του άλλαξε κατά μισή μοίρα. Ο Ερμής αγνόησε την απόκλιση της πορείας προς στιγμήν για να παρακολουθήσει την εκτέλεση της "εσχάτης των ποινών". Ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Ηρακλής απέκρουσε τελικώς το μπέναλντι και ο Ερμής ανακουφισμένος έσπευσε να επαναφέρει το σκάφος στην ορθή πορεία. Έστρεψε το σκάφος λοιπόν κατά μισή μοίρα αντίθετα από την κατεύθυνση της απόκλισης, αλλά αγνόησε την απόσταση που είχαν διανύσει κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του πέναλτι, γιατί ως γνωστόν στο διάστημα δεν υπάρχει GPS. Αποτέλεσμα αυτής της σειράς ολιγωρίας και λαθών, ήταν το να κατέβουν οι Ελ στην περιοχή όπου ζούσαν οι πρόγονοι των λαών της Άπω Ανατολής. Κατεβαίνοντας εκεί δεν κατάλαβαν τη διαφορά και ξεκίνησαν να μαθαίνουν στους κατοίκους της περιοχής τα μυστικά της πολεμικής τέχνης του καράτε. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά όταν ήρθε το μήνυμα από τον Σείριο στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου των Ελ στην Ανατολή που έλεγε: "Τι κάνετε εκεί ρε; Στην Ελλάδα δε σας στείλαμε; Τσακιστείτε και πάτε εκεί αμέσως μη σας σπάσουμε τα πόδια!" Τότε ήταν που οι της Γης Ελ κατάλαβαν το λάθος του Ερμή και φύγανε τσαντισμένοι. Προσπάθησαν να αλλοιώσουν τη μνήμη των κατοίκων στους οποίους είχαν ήδη διδάξει το καράτε αλλά δεν κατάφεραν να τους συγκεντρώσουν όλους και μάλιστα τότε ειπώθηκε για πρώτη φορά το: "Δε βαριέσαι".

Κανόνες του Καράτε

Το Καράτε διέπεται από πέντε θεμελιώδεις κανόνες:

Nuvola filesystems services.svg