Κανένας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“‎‎‎‎‎ ‎ ‎ ‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ ‎ ‎”

- Κανένας για Κανέναν


“Nobody knows it, but you've got a secret smile, and you use it only for me.”

- Oscar Wilde για την Μαρία

Ο Κανένας ήταν μυθολογικό πρόσωπο με υπεράνθρωπες ικανότητες. Συγκεκριμένα, γνώριζε τα πάντα, ήξερε αν υπάρχει Θεός - αφού τον θεωρούσε όμοιό του - και ήταν ο μόνος άνθρωπος σ' ολόκληρη τη διάρκεια της Ιστορίας (μετά τον Τσακ Νόρις) που δεν αιφνιδιάστηκε από την Ισπανικη Ιερά Εξέταση, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι στα σκετς των Μόντυ Πάϊθον:

“Nobody expects the Spanish Inquisition!”

- Η Ισπανική Ιερά Εξέταση για τον Κανένα


Στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, ο Κανένας βρέθηκε ναυαγός σε ένα απόκοσμο ερημονήσι, το οποίο από κάποιο

ο κανένας οδηγάει

παράξενο καπρίτσιο της μοίρας, έτυχε να κατοικείται από Κύκλωπες. Μετά από μια σειρά τραγελαφικές παρεξηγήσεις, τις οποίες περιγράφει ο επιεικώς ποιητής Όμηρος στο μπεστ σέλλερ "1001 Τρόποι Να Περάσετε Την Ώρα Σας, Αν Ναυαγήσετε Ποτέ Σε Ερημονήσι", ο Κανένας κατάφερε να βγάλει το μοναδικό μάτι του Κύκλωπα Πολύφημου, ενώ στην πραγματικότητα ο άνθρωπος προσπαθούσε να του βάλει κολλύριο! Αυτό εξόργισε τον Κύκλωπα φοβερά, πόσο μάλλον που σε λίγο θα άρχιζαν οι Αγνοούμενοι και θα έχανε το επεισόδιο.

Ο Κανένας κατάφερε τελικά να το σκάσει και την έκανε από το νησί με απλωτές, αλλά εκείνη την ώρα έτυχε να πλέει εκεί κοντά το πλοίο του Οδυσσέα, που είχε χαθεί για τα καλά στα πέλαγα, αφού η πυξίδα δεν είχε εφευρεθεί ακόμα. Ακούγοντας αυτός τον Πολύφημο να σκούζει,

"γύρνα πίσω, μωρή κουφάλα, αχ! το μάτι μου. Θα σε καταγγείλω στον Ευαγγελάτο!"

αποφάσισε να σπάσει λίγη πλάκα με τον Κύκλωπα για να περάσει η ώρα, και του είπε πως στην πραγματικότητα αυτός του είχε βγάλει το μάτι. Δυστυχώς για τον Οδυσσέα, ο Πολύφημος ήταν γιος του θεού των θαλασσών Ποσειδώνα, κι όπως είπε αργότερα κι ο Ιούδας,

"άμα τσαντίσεις το γιο του Θεού, τη γάμησες!"

(η αλήθεια είναι, αναφερόταν σε άλλον θεό, αλλά η βασική ιδέα είναι η ίδια). Έτσι, ο Ποσειδώνας πέρασε τον Οδυσσέα από σαράντα κύματα (στην κυριολεξία!), παίζοντας μπάλα με το καράβι του γύρω-γύρω στη Μεσόγειο και βιντεοσκοπώντας τα πάντα. Στη συνέχεια, κέρδισε εκατομμύρια προβάλλοντας το υλικό ως reality show με τον τίτλο "Οδύσσεια - η ζωή κλέβει την παράσταση".

Στοιχεία σχετικά με τον Κανένα[επεξεργασία]

  • Του αρέσουν τα μαθηματικά.
  • Θεωρεί την ελληνική πολιτική από τις καλύτερες στον κόσμο.
  • Μιλάει τα σανσκριτικά ως μητρική γλώσσα.
  • Δεν τραβάει μαλακία κρυφά.
  • Σε έχει φίλο.
  • Θεωρεί τους emo την καλύτερη urban tribe.
  • Aπόγονος της Λερναίας Hudra. Στη σύγχρονη εποχή, έπειτα από κάθε επίθεση-αποκεφαλισμό του, κατεβαίνει θεριεμένος στις εκλαιριές και αλλάζει τα φώτα (φωτίζει ξανά) το τοπίο της κάλπικης λίρας.

Δες επίσης (αν δε βαριέσαι)[επεξεργασία]