Κακαμούκαινα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

“Παραιτούμαι!”

- η Μάτζικα ντε Σπελ για την Κακαμούκαινα

“Δεν ξαναπάω σε αυτήν να μου δώσει συμβουλή!”

- Καραμανλής για την Κακαμούκαινα

“Κοίτα που μου πήρε το Νόμπελ!”

- Ο Φρόιντ για την Κακαμούκαινα
Bwikilogo.gif
Για τους δήθεν σοβαρούς, πρέπει να υπάρξει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για την Κακαμούκαινα.

Η Κακαμούκαινα (γερμανικά: Kaka mukenna, αραβικά: Τάχα αλά τα μάγεπσα, ποντιακά: Λελέβο μου γιάβρουμ) ήταν γνωστή μάγισσα και θεραπεύτρια. Έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Άντεχε στο πολύ κρύο, γιατί έτρωγε συνέχεια έναν ζωμό που παρασκεύαζε η ίδια από οβαλτίνη και εκχυλίσματα βιτάμ. Ήξερε να βάζει χέρια, πόδια κλπ. στη θέση τους μετά από βγάλσιμο και να ξεματιάζει φτύνοντας μέλι μετά από ύπνωση.

Την ίδια στιγμή όμως έδινε κατάρες σε άλλα πρόσωπα και λανθασμένες συμβουλές. Για τα γιατροσόφια της, προτάθηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1899 και καυχιόταν ότι είχε πάρει ένα Νόμπελ πριν καν ξεκινήσουν οι επίσημες απονομές. Τα θύματά της όμως ξεπέρασαν τα 2.000 την περίοδο της δράσης της. Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1999 και οι φήμες τη θέλουν να εργάζεται μυστικά στο πολιτικό γραφείο του Μητσοτάκη.

Ονομασία[επεξεργασία]

Η πιθανότερη εκδοχή για το όνομά της είναι αυτή που αναφέρεται στην Ιστορική Εγκυκλοπαίδεια του Τάκλα Μακάν (τ.3, σελ 48), ότι δηλαδή είναι από το "κακά" και το "μου" τη φωνή της αγελάδας. Σε ελεύθερη μετάφραση το όνομα σημαίνει αγελάδα που μουγκρίζει και κάνει κακά, ενώ το "να" παραπέμπει στο ότι δεν την νοιάζει την αγελάδα, σαν να λέει: να και αν με μαλώσετε, να κι αν δε με μαλώσετε.

Μια άλλη εκδοχή κάνει λόγο για μια βρισιά προς τον ποδοσφαιριστή Βριλ Κακά, ο οποίος ήταν Μούκας, που σημαίνει πολύ αδύνατος.