Εφορία

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Η εφορία ξεκίνησε ως αρμόδιο όργανο για τη συγκέντρωση των φόρων τον 5ο αιώνα πΧ και κατέληξε να είναι η μαφία του 21ου αιώνα μΣ (μετά Σημίτη). Πιο συκεκριμένα όποτε ο βασιλιάς ξέμενε από λεφτά, επειδή του τα έτρωγαν οι γκόμενες, έβαζε το λαό να τα πληρώνει (άλλος γ***ει κι άλλος πληρώνει...). Η όλη διαδικασία γινόταν ως εξής:
Δύο μαντραχαλάδες γύριζαν από σπίτι σε σπίτι και ζητούσαν τους φόρους (με τον τρόπο τους φυσικά. Ξέρετε εσείς με κλωτσιές, μπουνιές, απειλές και τέτοια. Ρωτείστε τον Μητσοτάκη αυτός τα ξέρει καλύτερα, επειδή εκείνη την εποχή ήταν μόλις 18 χρόνων). Για να μην σας τα πολυλογώ οι μαντραχαλάδες αντέδρασαν γιατί ήταν όλη τη μέρα όρθιοι και περπατούσαν και η εφορία εξελίχθηκε σε αυτό που βλέπετε σήμερα.

Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ[επεξεργασία]

Σήμερα η εφορία έχει εξελιχθεί. Οι εφοριακοί είναι πια ξαπλωμένοι στους καναπέδες και όχι όρθιοι, είναι οι μοναδικοί που δεν εργάζονται μέσα στην εφορία (όλοι οι υπόλοιποι, όσοι έρχονται να πληρώσουν τρέχουν σε όλο το κτίριο μέχρι να βρουν κάποιον να τους εξυπηρετήσει. Αυτό γίνεται μέχρι να πουν σε κάποιον ότι θα του δώσουν χρήματα, τότε αφού τους τα πρήξει λίγο ο πελάτης και φύγει, ο εφοριακός αρχίζει και βρίζει γιατί τον ξεβόλεψε.) Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που κινούνται, όταν ειναι να φύγουν. Εν ολίγοις, ως Δημόσια υπηρεσία που είναι( κοινώς μπ*****ο) έτσι πρέπει να λειτουργεί, εξάλλου αν παρακολουθήσετε ειδήσεις, αμόρφωτοι άνθρωποι, θα παρατηρήσετε ότι και οι πολιτικοί συμφωνούν με όλα αυτά.

Βασικά δεν ξέρουμε γιατί την λένε Εφορία και όχι δυσφορία, αφού όλοι θέλουν να την αποφεύγουν αλλά όλοι στο τέλος πληρώνουν - αυτοί που δεν έχουν πληρώνουν περισσότερα-.

Μια λογική εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί, είναι ότι η λέξη Εφορία προέρχεται από τους ΕΛ όπου μας την άφησαν σαν παρακαταθήκη για να βγάζουμε τα μάτια μας και να ξεσπάμε όταν τρώμε τα Λυσιακά μας. Το ΕΦ είναι από το UF των ούφο, ενώ το -ΟΡΙΑ δείχνει ότι τα ΟΥΦΟ δεν έχουν ΟΡΙΑ. Έτσι αντί να κάνουμε σχέδια για πολέμους και λοιπές εκκαθαρίσεις, κάνουμε σχέδια πως δε θα πληρώσουμε την εφορία, πως θα λαδώσουμε τον εφοριακό, πως θα επιβιώσουμε μετά την απομάκρυνσή μας από το ταμείο.

Ο ΕΦΟΡΑΣ[επεξεργασία]

Ειναι βασικά ¨άνθρωπος¨ αλλά όχι αληθινός. Προέρχεται από τον Mr.Smith του Μάτριξ και ήρθε για να μας ρουφά το αίμα εκτελώντας εντολές των ΒΑ-ΜΠΙΡ που υπηρετεί. Είναι υποδυέστερος των ΕΛ γιατί προέρχεται από τη λέξη ΕΦΟ (UFO) και Ρα που είναι ο θεός των Αιγυπτίων και πιο κάτω από τους δικούς μας, άντε μην τα πάρω και ξεκινήσω πόλεμο με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

ΟΙ ΡΑΜΠΟ[επεξεργασία]

Είναι ειδικά σώματα του Ρα (Θεού των Αιγυπτίων ντε). Κανονικά έπρεπε να λέγονται ΝΑ-ΜΠΩ γιατί όταν μπαίνουν στα μαγαζάκια τα κάνουν γης μαδιάμ, όπως έκανε και ο γνήσιος RAMBO Συλβέστερ Στανιό-νε και καθάρισε ολόκληρο το Βιετνάμ και τη Προ-πέρσι-κη Αυτοκρατορία. Σε αντίθεση με αυτόν δεν ειναι φουσκωτοί, αλλα μοιράζουν κάτι φουσκωμένα μπιλιετάκια που πέφτουν σαν σφαίρες. Επειδή δεν προέρχονται και αυτοί από τον άνθρωπο, τρώνε ανθρώπινο ιδρώτα και τον δίνουν και αυτοί στα ΒΑ-ΜΠΙΡ που στρογγυλοκάθονται στην εξουσία και διοικούν.

ΟΙ ΤΖΑ-ΜΠΟ[επεξεργασία]

Ειναι όλοι αυτοί που απεργάζονται το κακό των ΡΑ-ΜΠΟ και προσπαθούν να τους κλέψουν κρατώντας λίγο αίμα για ώρα ανάγκης. Βέβαια μερικοί από αυτούς κάποια στιγμή προδώσανε τους ανθρώπους και άρχισαν να συνεργάζονται με τους ΡΑ-ΜΠΟ και ΒΑ-ΜΠΙΡ.

Υπάρχει και ο μύθος του μπακλαβά, αλλα αυτός δεν κολλάει σε ένα άρθρο για την Εφορία.