Ελληνορθόδοξη εκκλησία

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γενικές πληροφορίες[επεξεργασία]

Η ΕΛληνορθόδοξη ΕΚκλησία Ε.Π.Ε. (ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε.) είναι μία εταιρεία η οποία αποτελεί 50% ιδιοκτησία του Ελληνικού κράτους, 45% ιδιοκτησία των ανωτάτων στελεχών της και το υπόλοιπο 5% κρατείται από μυστηριώδεις επενδυτές από το Ισραήλ. Τα εταιρικά πακέτα διακινούνται από πρόσωπο σε πρόσωπο ή σε περίπτωση θανάτου κάποιου ανώτατου στελέχους μέσω του Διοικητικού συμβουλίου γνωστό και ως Ιερά σύνοδος. Η ΕΛ.ΕΚ. δραστηριοποιείται στους εξής επιχειρηματικούς κλάδους:

 • Πλυντήρια χρημάτων υψηλής ποιότητας και μόνο με αγιασμένο απορρυπαντικό.
 • Έλεγχος λειτουργίας κυρίως άλλων ορθοδόξων εκκλησιών αλλά και αρκετή ενδοεταιρική κατασκοπεία... δηλαδή ενδοεταιρικός έλεγχος.
 • Εξαγωγή παλαιών αντικειμένων που μερικοί άνθρωποι -ονομάζονται ιστορικοί- λένε ότι έχουν αξία ενώ άλλοι -ονομάζονται αγοραστές- συμφωνούν έμπρακτα.
 • Αντικειμενική παρακολούθηση και έμπρακτη βοήθεια στη διεξαγωγή εκλογών για τους πατριαρχικούς θρόνους άλλων εκκλησιών -κυρίως αυτής στην Ιερουσαλήμ-.
 • Αγοραπωλησίες κινητής και ακίνητης περιουσίας.
 • Μάρκετινγκ.
 • Λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες υποστηρίζονται από δικαστικούς λειτουργούς.

Δραστηριότητες[επεξεργασία]

Πλυντήρια χρημάτων[επεξεργασία]

Πόσες φορές δεν είχατε βρώμικα και λεκιασμένα χρήματα στα χέρια σας; Πόσες φορές δεν επιθυμήσατε να τα καθαρίσετε πρίν γίνετε ρεζίλι μπροστά σε επισκέπτες από τα κεντρικά της ΕΛΑΣ; Τώρα με το νέο 'Skipse kai perna' τα χρήματά σας θα είναι πάντα καθαρά, άσχετα από που πέρασαν. Skipse kai perna: Συνίσταται από 29 κατασκευαστές πλυντηρίων χρημάτων αλλά λειτουργεί καλύτερα με τα πλυντήρια Agia trapeza! -οι χαμηλότερες χρεώσεις της αγοράς-

            ~Παλιά διαφήμιση της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. πάνω στα πλυντήρια χρημάτων.~

Η παραπάνω διαφήμιση καθιστά σαφή την ενεργή δραστηριοποίηση της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. στον χώρο του καθαρισμού. Ολόκληρη η διαφήμιση συνίσταται σε ένα κακό παιδί με το όνομα Βαβύλης και το δίδυμο -αλλά ολωσδιόλου διαβολικό- αδελφάκι του ονόματι Ιοσάκης που χύνουν κέτσαπ σε μία τεράστια στοίβα από δολάρια προέλευσης Νιγηρίας και την μητέρα τους -φοράει γυαλιά ηλίου και μαύρο ριγέ φόρεμα- να τους λέει: "Κοιτάξτε τώρα τι κάνατε παιδιά! Λερώσατε τη στοίβα με τα Νιγηριανά δολάρια με κέτσαπ. Ήταν που ήταν λερωμένη με πετρέλαιο! Και ο επισκέπτης μας από τα κεντρικά της ΕΛΑΣ θα είναι εδώ όπου να 'ναι!". Στη συνέχεια ένας μουσάτος κύριος με μικρόφωνο αναφωνεί: "Η κυρία Μάρκος μόλις βρέθηκε μπροστά σε ένα πολύ βρώμικο πρόβλημα! Εμείς όμως της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. μπορούμε να βοηθήσουμε!". Έτσι, ο μουσάτος κύριος πλησιάζει με το μικρόφωνο την απεγνωσμένη κυρία Μάρκος και αφού διαφημίσει το προϊόν προτείνει να το δοκιμάσουν. Η κυρία Μάρκος συμφωνεί και ο μουσάτος κύριος συνεχίζει: "Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Παίρνετε μία βαθιά εταιρεία και προσθέτετε Skipse kai perna. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα χρήματα πάνω στο απορρυπαντικό, χύνετε από πάνω μπόλικες κινήσεις στη χρηματιστήριο και ανακατεύετε. Μετά από λίγες μέρες τα χρήματα είναι πεντακάθαρα και έτοιμα για άπλωμα!". Ο μουσάτος κύριος φεύγει και μετά από τους τίτλους 'λίγες μέρες μετά' εμφανίζεται ξανά μπροστά στην κατάχαρη κυρία Μάρκος η οποία αναφωνεί δίχως καθυστέρηση: "Εκπληκτικό! Καθάρισε ακόμα και τους πιο επίμονους υπαλλήλους της ΣΔΟΕ! Όταν ο επισκέπτης μας ήρθε έμεινε έκπληκτος από την καθαριότητα! Πρότεινα το απορρυπαντικό σας ήδη στη γειτόνισσά μου, την κυρία Εβίτα!". Μετά ακολουθεί το απόσπασμα από παραπάνω.

Η εταιρεία βγάζει πολλά είδη απορρυπαντικών από τα οποία τα πιο δημοφιλή είναι οι κατασκευαστικές και οι συναφείς φιλανθρωπικές οργανώσεις. Επίσης βγάζει αρκετά πλυντήρια από τα οποία τα πιο δημοφιλή είναι τα 'Agia trapeza' και το 'Ελβετικό franchise'.

Έλεγχοι[επεξεργασία]

Η ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. διατηρεί τεραστίων διαστάσεων αρχεία πάνω σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και συναδέλφους. Αυτά τα αρχεία είναι οπτικής και πιο συχνά ακουστικής φύσεως και συλλέγονται από κρυμμένους κοριούς σε διάφορα στρατηγικά σημεία. Πρόσφατες επιτυχίες συμπεριλαμβάνουν την πανηγυρική εξυγίανση της ίδιας της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. αφού μία μνημειώδης ποσότητα υλικού αρχείων παρέπεσε στην ΕΛΑΣ και τις παρεμφερείς κρατικές αρχές.

Εξαγωγές παλαιών αντικειμένων[επεξεργασία]

Το τμήμα εξαγωγών παλαιών -αρχαίων σύμφωνα με μερικούς- αντικειμένων, με διευθυντή τον Ιάκωβο Γιοσάκη είναι από τους λιγότερο σημαντικούς αλλά σίγουρα κερδοφόρους τομείς δραστηριοποίησης της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. Άγνωστος είναι ο αριθμός των αντικειμένων που πωλήθηκαν με αυτόν τον τρόπο μέχρι τώρα.

Εκλογικές δραστηριότητες[επεξεργασία]

Σημαντικότατος τομέας δραστηριοποίησης της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. Πρόσφατη επιτυχία ήταν ενθρόνιση του παρτιάρχη Ειρηναίου στο πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, επιχείρηση ιδιαίτερα κερδοφόρα για την ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. και κυρίως τον κάτοχο του 5% των μετοχικών πακέτων. Η πώληση γης από τις αραβικές συνοικίες σε συναφείς επιχειρήσεις του κατόχου του 5% βοήθησαν ώστε όλοι οι μέτοχοι της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. να αποκομίσουν κέρδη όπως επίσης και έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μέση ανατολή. Δυστυχώς, το Ελληνικό κράτος ήρε το πέπλο της επιχειρησιακής μυστικότητας και αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία εκλογής του Ειρηναίου με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. να χάσει τεράστια κέρδη και δημοτικότητα, όπως επίσης και την πτώση του Ειρηναίου, ο οποίος ακόμα τρίβει τα οπίσθιά του μετά την κλωτσιά που έφαγε.

Αγοραπωλησίες κινητής και ακίνητης περιουσίας[επεξεργασία]

Η ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. είναι ιδιαίτερα ενεργή σε αυτόν τον τομέα καθώς δεν πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας λόγω της ημι-κρατικής δομής της. Πρόσφατα αγόρασε μεγάλες εκτάσεις της αντίπαλης εταιρίας του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στη Βόρεια Ελλάδα.

Μάρκετινγκ[επεξεργασία]

Το τμήμα μάρκετινγκ είναι σημαντικότατος τομέας δραστηριοποίησης της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. Γίνεται από τα πιο χαμηλόβαθμα -άρα και πολυάριθμα- μέλη της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. Αν και όλοι έχουν ρητές εντολές να μεταδίδουν το μήνυμα της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. μέσω του αγγελιοφόρου Θεού και του κουριερτζή Ιησού, σε μία διαδικασία που ονομάζεται κατήχηση, ή σε άλλη διαδικασία ονόματι κήρυγμα, μερικοί δεν λαμβάνουν τις εντολές πολύ σοβαρά και προτιμούν να μεταδίδουν το μήνυμα του Θεού και του Ιησού. Παρά τις απειλές της διοίκησης της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. για μειώσεις μισθών, αυξήσεις ωραρίων ή ακόμα και την απόλυση των δύο μεταφορέων, αυτοί συνεχίζουν να προωθούν το μήνυμά τους όποτε έχουν την ευκαιρία.

Λοιποί τομείς δραστηριοτήτων[επεξεργασία]

Το θέμα είναι πολύ ροζ-φούξια για δημόσια συζήτηση.

Εργασία εργαζόμενοι[επεξεργασία]

Οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΕΚ. Ε.Π.Ε. πρέπει να είναι απόφοιτοι κάποιας Θεολογικής σχολής και αναλαμβάνουν θέσεις στην ιεραρχία ανάλογα με το σωματικό τους βάρος, την ικανότητα στα οικονομικά και τις γνωριμίες τους. Επίσης από το βαθμό του Μητροπολίτη και πάνω έχουν πρόσβαση σε μαύρες λιμουζίνες ενώ στην ώρα του καθήκοντος φοράν άμφια με αρκετό χρυσό για να κάνουν τον Μίδα Μυδιάδη (βασιλιά) να ζηλέψει.