Διακοπές

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Ότι δεν λύνεται διακόπτεται”

- Μέγας Αλέξανδρος για τον τότε δεσμό του

“Θέλω επειγόντως διακοπές”

- Κώστας Μαρτάκης για τον Ηλία Ψινάκη

“Η διακοπή με διακόπτει”

- Όσκαρ Ουάιλντ για την διακοπή


Περίπλοκη λέξη. Προφέρεται (Thee-a-ko-pes). Έχουμε διακοπές ρεύματος, νερού, διακοπές τηλεφώνου, διακοπές προγραμμάτων στην τηλεόραση, διακοπές στη Σαντορίνη, διακοπές εργασιών (πολύ συχνό στην φυλή των Βριλ), διακοπή καπνίσματος, διακοπή δρόμου Αθηνών - Λαμίας και τέλος διακοπές που σημαίνει χαλάρωση (στην αγγλικήν "βακέισον" και στην αμερικανικήν "χολιντέι", ιαπωνικήν 日本国, αρχαίαν ελληνικήν "Διονύσια").

Διακοπή Ρεύματος[επεξεργασία]

Η διακοπή ρεύματος είναι μια κατάσταση η οποία οφείλεται σε νοικοκυρές. Οι νοικοκυρές μαγειρέυουν, πλένουν, και βλέπουν την Μενεγάκη. Θέλοντας το Ελληνικό κράτος να αποδεσμέυσει την Ελληνίδα νοικοκυρά καθώς και να καλλιεργήσει την οικολογική της συνείδηση, εφήυρε την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Εφ' όσον κανείς δεν ξέρει πότε αυτή θα έρθει (ρυθμίζεται από λογαριθμικό σύστημα) πρέπει να είναι σε θέση να μαγειρέψει απλά μια σαλάτα, να πλύνει τα ρούχα στο χέρι και να τραγουδήσει στα πάρτυ. Ζήτω η παράδοση!


Διακοπή Νερού[επεξεργασία]

Όπως και στην προαναφερθείσα διακοπή ρεύματος, η διακοπή νερού είναι ένα μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για προστασία των πλυντηρίων από άλατα και μαύρη πέτρα, γιατί το Καλγκόν είναι ακριβό. Επίσης έχει ρυθμιστεί να συμβαίνει καλοκαίρι, ούτως ώστε όλος ο ελληνικός λαός να κάνει το μπάνιο του στις πανέμορφες παραλίες (ζούμε Ελλάδα) και να προσέχει να μην χέζει πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όσο για την διατροφή, το ελληνικό κράτος φροντίζει για την σιλουέτα μας το καλοκαίρι, βοηθώντας μας να επιλέξουμε δημητριακά και τοστ. Ειδικά στα νησιά οι διακοπές νερού είναι πιο συχνές, γιατί στα νησιά, κυκλοφορούνε βάρκες και πως να το κάνουμε, κάνουν όλοι διακοπές .

Διακοπές Προγραμμάτων στην Τηλεόραση[επεξεργασία]

Κάποιοι από εμάς δεν μπόρεσαν να δούν τις αγαπημένες τους σειρές από τις επαναλήψεις των τελευταίων δέκα χρόνων. Έτσι η ελληνική τηλεόραση προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να ξαναγελάσει και να ξανακλάψει με το Κωνσταντίνου και Ελένης. Ίσως να είμαστε τυχεροί και να ξαναδείξουν τους χαμένους και την Μαρία η Άσχημη. Η Άντζελα Δημητρίου παραπονέθηκε δημοσίως για τις επαναλήψεις, λέγοντας πως η επανάληψη είναι μητέρα της Άννας Βίσση.

φωτογραφεία απο διακοπές στην Ελλάδα

Διακοπές Εργασιών[επεξεργασία]

Μα είναι απλό! Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει! Και ο λαός των ελλήνων φημίζεται για την μεσογειακή δίαιτά του και την σιλουέτα του. Δεν θα τα χαλάσουμε τώρα για χάρη μιας εργασίας... Η εργασία μπορεί να περιμένει.


Διακοπές - Βακέισον - Χόλιντει - 日本国[επεξεργασία]

Άθλιες υποδομές διακοπών στο εξωτερικό

Το χόλιντει είναι αρχαίος θεσμός. Η Λούση που ζούσε στην Αφρική ήταν πολύ ταξιδιάρα. Από εκεί ξεκίνησε και κατάφερε να γυρίσει τον κόσμο και να τον γεμίσει με τα πράματα που τα λένε ανθρώπους. Το πως τα κατάφερε δεν ξέρουμε, πρέπει να ήταν κουνέλα η γυναίκα. Τέλοσπάντων, ο θεσμός συνέχισε και με τον Μέγα Αλέξανδρο, τους ιερείς που έβαλαν το Πατριαρχείο στο Φανάρι (προφανείς λόγοι - πήγαιναν εκεί να ξεσκάσουν). Επίσης, το Άγιον όρος είναι ένας εξαίσιος χώρος να κάνεις διακοπές σε συνδυασμό με αναζωογόνηση σε σπά και θεϊκή συγχώρεση. Εκεί γίνονται ηβέντ σαν και την Ίμπιζα. Συνεχίζοντας με διακοπές, όπως ισχυρίζονται κάποιοι σοφοί, το καλύτερο μέρος να τις κάνεις είναι η Ελλάδα. Ο υπόλοιπος κόσμος (συμπεριλαμβανομένου οι Μαλδίβες, τα Φίτζι, το Μαρόκο, κλπ.) είναι αηδιαστικός, προκαλεί αναγούλα, βαρετός, και τρισάθλιος. Άλλες και καλά χώρες, σαν τη Γαλλία και την Αυστρία ας πούμε, δεν έχουν ίχνος πολιτισμού. Αυτό κατάλαβαν και οι Έλληνες, γι' αυτό σταμάτησαν να κάνουν επεκτατικούς πολέμους.

Στις διακοπές συνηθίζεται η συναναστροφή με αγγλίδες τουρίστριες, οι τελετές μέχρι τις δέκα το πρωί και η αποτρίχωση. Συστήνονται τρέντυ γυαλιά ηλίου, καθώς και αντιηλιακό που να κάνει πστ-πστ. Όσο για τις χειμερινές διακοπές συστήνεται η γνώση σκι και σνόουμπορντ. Αλλιώς δεν εμφανίζεσαι, πήγαινε στο εξωτερικό.