Δεκαοχλιός

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Dekaoxlis.jpg

Γενικά[επεξεργασία]


Ο Δεκαοχλιός {γένους αρσενικού από δεκοχτούρα και χοχλιός(σαλιγκάρι στην Κρήτη)} ανήκει στην οικογένεια των ιχθύων, είναι ένα ψάρι δηλαδή το οποίο ζει στις μεγαλουπόλεις και αναπνέει και μεταβολίζει επιτυχώς το άφθονο καυσαέριο τους. Αυτό που τον διακρίνει ανάμεσα στα υπόλοιπα ψάρια είναι το μοναδικό του στυλ περπατήματος, καθώς όταν περπατάει κουνάει το κεφάλι του με ρυθμικές και σπασμωδικές κινήσεις και συνήθως στην άρση (όπως θα παρατηρούσε κάποιος μουσικός). Ο Δεκαοχλιός αποκαλείται και σπιτόγατος από τους φίλους του, μιας και πάντα κουβαλάει μαζί του, το σπίτι του. Με αυτό τον τρόπο είναι συνεχώς προστατευμένος από τους εχθρούς του και τον ήλιο. Επίσης, δεν κρυώνει ποτέ διότι το σώμα του είναι καλυμμένο με πούπουλα και μια ειδική στρώση σαλακίου. Το σαλάκι έχει ως παρενέργεια να φαίνεται συνέχεια άλουστος.

Βιολογία[επεξεργασία]


O Δέκαοχλιός προέρχεται από βίαιη διασταύρωση δεκοχτούρας και χοχλιού. Συνήθως το σαλιγκάρι (χοχλιός) είναι ο πατέρας και η εποχή του για αναπαραγωγή είναι όλους τους μήνες του χρόνου μετά από κάθε βροχή. Όπως γνωρίζουμε και από την επιστήμη της βιολογίας, ο γόνος κληρονομεί τα χαρακτηριστικά των γονέων του. Το πλέον αξιοπερίεργο φαινόμενο για ζωντανό οργανισμό, είναι το ένα και μοναδικό πόδι που φέρει ο δεκαοχλιός. Όπως οι έρευνες πρόσφατα αποκάλυψαν, ο δεκαοχλιός συγκαταλέγεται στα θαύματα της φύσης, καθώς το σώμα του πληρεί πλήρους συμμετρίας και μαθηματικής ακρίβειας. Πιο συγκεκριμένα ((0+2)/2==1) κάτι που μαρτυρά την κληρονομικότητα του ποδιού που είναι μόνο ένα. Τέλος διατηρεί πάντα το τσουλούφι αλλά και τις κεραίες, χάρισμα και από τους δύο γονείς του.

Ζωή και Μόρφωση[επεξεργασία]


Ο Δέκαοχλιός είναι ένα ανορθόγραφο ψάρι το οποίο ποτέ δε κολυμπάει και ποτέ δε μεταναστεύει για να βρει μία καλύτερη τύχη. Με λίγα λόγια, είναι ένα σάπιο και άχρηστο ζώο, προϊόν της βιομηχανοποίησης, γιατί επιπλέον λερώνει τα αυτοκίνητα με τις ακαθαρσίες του και κάνει «κλαρτς» όταν μετά τη βροχή κατεβαίνει από τα καλώδια στο δρόμο και οι ανυποψίαστοι περαστικοί το πατάνε με τα καθαρά τους παπούτσια. Το ευτύχημα είναι πως οι ουσίες στις οποίες διασπάται μετά τον θάνατό του δεν είναι τοξικές. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε πως ο δέκαοχλιός τρέφεται αποκλειστικά με φραπέ, μυγάκια λειχήνες και νούφαρα, κανείς θα έλεγε ότι θυμίζει τη βατραχίνα στις συνήθειες και τα χόμπυ του. Ο Δεκαοχλιός είναι κατά βάση είναι ένα αμόρφωτο ψάρι, αφού όπως έχει παρατηρηθεί το λεξιλόγιο του μάλλον περιορίζεται σε μία και μόνο λέξη που θυμίζει τον ήχο της δεκοχτούρας και αυτή είναι "δεκα... οχλιο... δεκαααα... οχλιο..."

Κοινωνική Προσφορά και Μέλλον[επεξεργασία]


Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως ο δεκαοχλιός συνέβαλε κατά πολύ στην αντιμετώπιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου, αφού εισπνέει καυσαέριο και εκπνέει οξυγόνο. Η διαδικασία της αναπνοής του είναι επηρεασμένη από τη φωτοσύνθεση και σαφώς πιο εξελιγμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου. Δυστυχώς πλέον θεωρείται είδος προς εξαφάνιση, αφού η ποσότητα των βροχοπτώσεων έχει ελαττωθεί δραματικά και ο χοχλιός δεν έχει πλέον όρεξη για sex.