Δήθεν ειδήμονες

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το σύμβολο της οργάνωσης.

Οι Δήθεν ειδήμονες είναι μια ομάδα αποτελούμενη από μυστικούς πράκτορες των Καταχθόνιων, και η οποία έχει αποσταλεί στην Γη όπου με χρηματισμό, απειλές και βασανιστήρια έχουν καταφέρει να χειραγωγήσουν την Βικιπαίδεια, αλυσοδένοντάς την με πολύπλοκους κανόνες. Παράλληλα, έχουν εγκαταστήσει ένα όπλο πνευματικής υποταγής το οποίο ενεργεί μέσω της ΗTML που παράγει το site ώστε να μπορούν να καθοδηγούν ευκολότερα τα άβουλα όντα που βολοδέρνουν στην Βικιπαίδεια. Σκοπός τους είναι να κάνουν τον κόσμο να νομίζει ότι γνωρίζει τα πάντα ενώ δεν γνωρίζει τίποτα, αλλά ντεμέκ λένε ότι διαδίδουν την γνώση με σοβαρότητα. Αποδείξεις όμως υπάρχουν ότι η μόνη αληθινή πηγή γνώσης είναι η Φρικηπαίδεια. Το αντίπαλο δέος των Δήθεν ειδημόνων είναι η ΚΔΩΑ.

Μέλη[επεξεργασία]

Μυστική συνάντηση των Δήθεν ειδημόνων. Όλοι φορούν μάσκες για να αποκρύπτουν τα αληθινά τους τρομερά πρόσωπα. Ο Μέγας Ιεροεξεταστής Ιέραξ συμμετείχε μέσω τηλεματικής.
Αρχαίο έγγραφο, που αποδεικνύει την ύπαρξη των Δήθεν Ειδημόνων.

Τα μέλη των Δήθεν ειδημόνων όπως και οι Μασόνοι δεν αποκαλύπτουν ποτέ πριν τον θάνατο την ταυτότητά τους. Σκόρπιες πληροφορίες από αποτοξινωμένους Βικιπαιδιστές, αναφέρουν κάποια ονόματα:

 • Δήμιος Καλόγηρος - Ειδικότητά του η εξολόθρευση άρθρων που οδηγούν στην γνώση. Ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων και εξαιτίας αυτού είναι υποχρεωμένος από τη μοίρα να διαβάζει ό,τι βρεθεί μπροστά του, ενώ παράλληλα και για τον ίδιο λόγο, βρίσκεται συνεχώς σε σύγχυση που ενίοτε τον οδηγεί να προβληματίζεται για το έργο των Δήθεν Ειδημόνων και να οργανώνει πειράματα ελέγχου των μεθόδων τους. 15 ετών και με πρόωρη πνευματική ανάπτυξη που οφείλει στο άστρο του, κυκλοφορεί στο Ίντερνετς μεταμφιεσμένος σε Καλόγερος Κλειδοκράτωρ της απόκρυφης γνώσης, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε αν βρίσκεται αυτός πίσω από την οθόνη. Πραγματικό όνομα: Αποστόλης.
 • Δαδά - Σκοτεινός πράκτορας του οποίου ο ρόλος δεν έχει αποσαφηνιστεί: Είτε είναι διπλός πράκτορας, σε ρόλο παρόμοιο με τον Προφέσορ Σνέηπ, είτε είναι πιστός στους Δήθεν ειδήμονες και προσπαθεί να παρεισφρήσει και στις τάξεις της Φρικηπαίδειας (αν δεν το έχει κάνει ήδη). Δίδυμος στο ζώδιο, φροντίζει να καλύπτει τη διπλή του ταυτότητα με επιμέλεια μέσω μικρών επεξεργασιών και μεγάλων άρθρων-πατατράκ. Η ικανότητά του στην επικοινωνία μέσω γραπτού λόγου, που του προσφέρει το ζώδιό του, καθώς και στο να χώνει τη μύτη του παντού, τον κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό στην πρώτη γραμμή της προπαγάνδας της Βικιπαίδειας: στους νέους χρήστες. Φημολογείται ότι είναι ο δημιουργός της ιδιότυπης HTML του wiki που χειραγωγεί τις μάζες. Πραγματικό όνομα: Τάσος.
 • Σπόρος - Αρχιδολοπλόκος που αναλαμβάνει τις πιο βρώμικες δουλειές. Ειδικότητά του η σπορά διχόνοιας μεταξύ των
  ένας Δήθεν Ειδήμονας. Όπως βλέπετε είναι ελάχιστες οι διαφορές τους με τους απλούς ανθρώπους και για αυτό το λόγο ζουν ανάμεσά μας χωρίς να τους καταλαβαίνουμε
  χρηστών, εξ ου και το όνομά του. Αμφισβητεί ανοιχτά την έννομη τάξη και το οργανωμένο κράτος. Ταύρος, ζωδιακά, δεν κάνει πίσω σε τίποτα και φροντίζει να κυνηγά με τα κέρατά του τους πάντες που θα βρεθούν στο διάβα του και θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα σχέδια της ολιγομελούς κάστας του. Προσφάτως ανέλαβε την διάδοση των σχεδίων των δήθεν ειδημόνων στους πανκ ροκ κύκλους με τους οποίους έχει πολλούς συνδέσμους σε ανώτατα κλιμάκια. Λέγεται δε για αυτό, πως έχει παρακολουθήσει χιλιάδες συναυλίες οι οποίες τον ενέπνευσαν να επινοήσει νέες μεθόδους προπαγάνδας. Πραγματικό όνομα: Πασχάλης.
 • Άλλος ένας Δήθεν Ειδήμονας.
  Ντάρι-Ντάρι - Ο σύνδεσμος της οργάνωσης στο εξωτερικό. Εκτελεί αποστολές σε άλλες χώρες μεταμφιεσμένος σε Πόντιο χορευτή. Είναι σκορπιός, ζώδιο του νερού, γεγονός που δικαιολογεί το ότι του αρέσει αυτό το δηλητήριο που λέγεται μπύρα. Δεν αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα όταν είναι με πολύ κόσμο και για αυτόν τον λόγο αφενός δεν έχει κάνει καλό σεξ εδώ και εννέα χρόνια (διότι δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι τα σεξουαλικά ήθη άλλαξαν), αφετέρου απουσιάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Φήμες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων εξαφάνισης, φέρει εις πέρας τις διαβόητες αποστολές του. Άλλες φήμες πάλι λένε πως είναι το ίδιο πρόσωπο που υποκίνησε τη βιομηχανοποίηση της Ανατολικής Γερμανίας. Πραγματικό όνομα: Klaus ή Αντίνοος.
 • ΣυΓκαίη - Ο Ρασπούτιν των δήθεν ειδημόνων. Παρέμεινε για πολλά χρόνια στο παρασκήνιο οργανώνοντας από εκεί τις διάφορες συνωμοσίες. Πρόσφατα αποφάσισε να διεκδικήσει ενεργό ρόλο και πολλοί φοβούνται τώρα τα χειρότερα. Υπογράφει με 3-4 διαφορετικά ονόματα για να μπερδεύει τους νέους χρήστες (ΔενΓκαίη, ΣικΓκαίη, ΓκαίηΑϊκον, ΓκαίηΠαρέιντ είναι μερικά από αυτά). Επειδή δεν προλάβαινε να καταστρέψει όλα τα άρθρα μόνος του, κατασκεύασε σατανικό μηχάνημα για να τον βοηθάει, αντάξιο του Φρανκενστάιν, με το όνομα Sumo Arigato Nasusiro Tokasoni (αρχαία ιαπωνική θεότητα του σκότους). Στη θέα του τρόμαξαν μέχρι και οι υπόλοιποι της ομάδας. Είναι ο μοναδικός από την κάστα των Δήθεν Ειδημόνων που ακολουθεί φανατικά το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο και ανήκει πιθανότατα στο ζώδιο του δράκου. Χρησιμοποιεί ως κύριο όπλο προπαγάνδας το θανατηφόρο χιούμορ του, το οποίο είναι ικανό να κάμψει κάθε αντίσταση στα καταχθόνια σχέδια των Δήθεν Ειδημόνων. Πραγματικό όνομα: Κλεάνθης
 • Φροκαλόιντ - Ο δολοφόνος με το σατανικό χαμόγελο, διασταύρωση πεταλούδας και γύπα. Όσο ήταν απλός χρήστης, ονειρευόταν τη Βικιπαίδεια του 1.000.000.000 άρθρων και ήταν φιλικός με όλους, προσφέροντας σε όλους τους χρήστες λευκά περιστέρια από τον περιστερώνα του που φημολογείται ότι βρίσκεται στον Άδη. Από τότε που η κοινότητα υπέκυψε στην πλεκτάνη του και τον έκανε διαχειριστή, μόνο διαγραφές και φραγές έχει κάνει, ενώ παράλληλα φροκαλιάζει χρήστες για να τιμήσει και το όνομά του. Άμεσος στόχος του η κατάργηση των ψηφοφοριών και ο σφετερισμός της εξουσίας, ώστε να μην μπαίνουν εμπόδια στα σχέδια της σκοτεινής ομάδας. Για πρότυπό του έχει τον Πολ Ποτ, αν και κατάγεται από τον Πόντο σαν τον γνωστό άλλο Πόντιο. Ζώδιο: Οφιούχος. Πραγματικό όνομα: Πάμπος-Πανίκος
 • Άνκος - Εξαφανίζεται από καιρό σε καιρό (φήμες λένε ότι παρακολουθεί τα πάντα αλλά ενεργεί μόνο μέσω άλλων πρακτόρων). Οι συχνές εξαφανίσεις του και οι απότομες επανεμφανίσεις του έχουν συνηγορήσει στην εδραίωση μιας θεωρίας που επικρατεί μεταξύ κάποιων Φρικηπαιδικών κύκλων, που υποστηρίζει πως όλοι οι δήθεν ειδήμονες είναι ουσιαστικά ένα πρόσωπο. Φροντίζει επιμελώς να μην αποκαλυφθεί το Ζώδιό του για να προσδώσει ακόμη περισσότερο μυστήριο στην ύπαρξή του. Πραγματικό όνομα: Κανένας.
 • Μέγας Ιεροεξεταστής Ιέραξ - Αυτός είναι ο περισσότερο επικίνδυνος. Υπάρχουν ενδείξεις ότι φορά μάσκα πουλιού γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να αντέξει στην όψη του τρομακτικού προσώπου του. Θέλει να απαρνηθεί το ζώδιο του Λέοντα στο οποίο ανήκει, γιατί το γεγόνός ότι γεννήθηκε κάτω από ζώδιο της φωτιάς, τον οδηγεί σε σύγκρουση με τη μοίρα του. Ως Λέων λατρεύει τα παιχνίδια και κυρίως αυτά που δημιουργούν διόδους και δίοδια, τα οποία θέλει να επιβάλλει και στη Βικιπαίδεια. Το γνωστό προφητικό βιβλίο που αναφέρεται στην έλευση των δήθεν ειδημόνων τον αναφέρει: "...ενεφανίσθη δε Ιέραξ ος υπέγραφε πράσινος. [Αποκάλυψη του Τζίμι Γουέιλς, 11, 17]". Η προφητεία συμπληρώνει πως μετά την έλευση πι ετών θα υπογράφει μόνο με ματζέντα και όταν συμβεί αυτό θα ξεκινήσει η απαίσια βασιλεία των δήθεν ειδημόνων. Πραγματικό όνομα: Γιάννης.
 • Σαλονιάρης - αγνώστων λοιπών στοιχείων - τόσο επικίνδυνος όσο και οι υπόλοιποι. Γνωστός και με το όνομα ο Κυνηγός, αν και η αγαπημένη του μεταμφίεση είναι η στολή του Alien. Κυνηγά τα δύσκολα. Εριστικός. Αν τον δείτε, αλλάξτε δρόμο. Τελευταία έχει αποκτήσει μεγάλο κύρος στις τάξεις των Δήθεν ειδημόνων αφού κατάφερε να πείσει τα κυκλώματα για το ξεκίνημα της εικονομαχίας. Πραγματικό όνομα: Σπύρος
 • Χιούη - αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιστεύεται ότι πήρε το όνομά του από ήρωα γνωστού ανατρεπτικού κόμικ - Προσοχή - οπλοφορεί. Φοράει πάντα μαύρα ρούχα. Παρατσούκλι: Ο Κήρυκας.
 • Αρίστης - εμφανίζεται με πολλά ψευδώνυμα, άλλοτε ως άντρας, άλλοτε ως γυναίκα, κανένας δεν έχει δει ποτέ την πραγματική του/της μορφή, αγνώστων λοιπών στοιχείων - ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο - αν υποπτευθείτε ότι βρίσκεστε κοντά, φύγετε γρήγορα και καλέστε την ΚΔΩΑ.
 • Πελέ Μουρ - Μιλάει απταίστως τη γαλλική και τη γερμανική. Μάλιστα, το όνομα προέρχεται από την ανάγκη να πουλήσει "μούρη". Το Πελέ το χρησιμοποιεί για να δείξει την ομοιότητα που έχει με το Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, καθώς ανεπιβεβαίωτες φήμες τον θέλουν να είναι ποδοσφαιριστής στην Κρουζέιρο, ομάδα 3ης κατηγορίας στον Μουρόκαμπο, χωριό ίσως της Ευρώπης. Θεωρείται άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο και αυτό. Στο παρελθόν μάλιστα έχει συγκρουστεί με την ΚΔΩΑ, μετωπικά. Φήμες τον θέλουν να αποχωρεί από το πάνελ των δήθεν ειδημόνων, ενώ άλλες, αντικρουόμενες, κάνουν λόγο για αλλαγή του ονόματος που έχει σε Ροναλντίνιο, για να μην κινεί υποψίες. Φορά πάντα ριγέ ρούχα, για να του θυμίζουν τον καιρό που ήταν στη φυλακή. Το πραγματικό του όνομα είναι Μάνθος.
 • Τόνος Σισόπι- Αγνώστων λοιπών στοιχείων. Πιστεύεται ότι το όνομα που χρησιμοποιεί έχει σχέση με τα ψάρια, από το οποίο και τόνος, για να δείξει το νεοφώτιστο. Στην πραγματικότητα όμως έχει πολλά χρόνια στην οργάνωση, κατά άλλους αιώνες. Η ηλικία του είναι σύμφωνα με αντικρουόμενες πληροφορίες μεταξύ 50-60 και ζει σε έναν πύργο. Παρατσούκλι: Ο Πρόεδρος. Το πραγματικό όνομά του φρόντισε ο ίδιος να μη διασωθεί.
 • Δον Μασκαρέλλος - ασχολείται με «επιχειρήσεις». Από τους πιο σκληρούς και ανάλγητους Δήθεν ειδήμονες. Το γρηγορότερο και πιο επικίνδυνο πιστόλι (ή μάλλον ημιαυτόματο). Πυροβολεί χωρίς προειδοποίηση, αρκετές φορές και χωρίς να το θέλει, το πιστόλι εκπυρσοκροτεί από μόνο του, όσο είναι στη θήκη. Έχει γλυτώσει αρκετούς αυτοτραυματισμούς μόνο και μόνο επειδή είναι υπερκινητικός. Παρατσούκλι: Ο Σκούπας. Αδυναμίες: Έχει συλλογή γραμματοσήμων και αρκουδάκι. Πραγματικό όνομα: Δον Τζιοβάνι
 • Τζαβαρακατρανέμια - Γόνος παλαιάς Πρωσικής στρατιωτικής οικογένειας. Τον αμολάγανε οι ΔΕ στις πρόσφατες αλλαγές. Σήμερα μπήκε κι αυτός στους ΔΕ και καβάλα στο άλογο (καθώς αρνείται να συμβιβαστεί με την νέα τεχνολογία αναπολώντας ακόμα τα ένδοξα χρόνια που ήταν υπασπιστής του Κάιζερ) σφάζει ό,τι βρει μπροστά του, ακόμα και σε άρθρο για την μάνα του δεν θα έδειχνε οίκτο. Φημολογείται ότι έχει κάνει και μανάβης, φωνάζοντας "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω". Εξαρθρώνει άρθρα διαμάντια για την διαπαιδαγώγηση της ελληνικής νεολέρας και χυμά πάνω τους σαν λυσσασμένο σκυλί. Αναφέρεται από έγκυρες πηγές ότι υπακούει μόνο στον Δήμιο Καλόγηρο και δεν θα διστάσει να τον υπαρασπιστεί μέχρι τελικής πτώσεως. Πραγματικό όνομα: Γιούργκεν φον Σβάινστάιγκερ (από το "Γουρουνοτίγρης" που ήταν το παρατσούκλι του στην αυλή (και στον κήπο) του Κάιζερ (όχι της μπύρας).

Τσιράκια, Τσουτσέκια, Τσουρέκια και εγκάθετοι των δήθεν ειδημόνων[επεξεργασία]

Είναι ειδική ομάδα χρηστών που εξυπηρετούν τα σχέδια των δήθεν ειδημόνων. Άλλοτε είναι βαλτοί για να μένουν τα χέρια των ΔΕ καθαρά, άλλοτε από υπερβάλλοντα ζήλο παίρνουν πρωτοβουλίες ελπίζοντας να γλύψουν και αυτοί κανένα κοκκαλάκι εξουσίας. Καθώς πολλοί δήθεν ειδήμονες έχουν διαφύγει στο εξωτερικό ή κρύβονται σε σπηλιές φοβούμενοι για την ζωή τους η υπόλοιπη ομάδα αποφάσισε να προσλάβει με κρυφά κονδύλια από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ και διάφορους σιωνιστικούς κύκλους, μια σειρά από ακόλουθους για να διευκολύνει το έργο της. Κάποιοι είναι πραγματικοί, άλλοι κλώνοι και μερικοί κατασκευάσματα των ΔΕ.

Παρουσιάζονται οι πλέον εξόφθαλμες περιπτώσεις:

 • Ντιπγιαντιπ (αλλιώς ντίβα που έφα(υ)γε τάπα) - Αλητήριο και ύπουλο πλάσμα. Μαζί με τον Τζαβαρακατρανέμια σχηματίζουν επιχειρησιακό δίδυμο σε τέτοιο βαθμό που αρκετοί υποψιάζονται ότι είναι κουμπάροι. Ασχολείται μονίμως με την δήθεν επιμέλεια ενώ με πρόσχημα της πηγές αφανίζει τμήματα της μεγάλης Αλήθειας που με αίμα δάκρυα ιδρώτα και σπέρμα έχουν προσθέσει οι ΚΔΩΑ εμπλουτίζοντας το εγχείρημα με πχιότητα. Χρησιμοποιεί τυπολατρικά κάθε οδηγία για να κρατάει πάντα τα προσχήματα πράγμα που προδίδει και το εισαγγελικό παρελθόν του. Είναι μάστορας στις κατασκευές πλαστών κατηγοριών εναντίων αθώων χρηστών, πρωτοστατώντας στο τελικό στάδιο του Σxεδίου DTM (δείτε παρακάτω). Πραγματικό όνομα: Αρτέμης.
 • ΜονταρισμένοΑυγό - Το κλασσικό τσιράκι της εξουσίας και μόνιμος χειροκροτητής. Επειδή μικρός ήταν Τάκης και του άρεσε ο αυνανισμός κάποτε τα ξεκόλλησε και ως εκ τούτου με πολύ κόπο κατάφεραν οι γιατροί μετά από 14ωρη εγχείρηση να του τα μοντάρουν. Είναι άβουλο πλάσμα χωρίς καθόλου φαντασία. Η πιο δημιουργηκή δουλειά που έχει κάνει ποτέ είναι να ξεκολλάει τσίχλες από τα πεζοδρόμια. Μετά από πτώση από την καρέκλα στην οποία βρήσκονταν 456 ώρες και βάραγε μύγες υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το IQ του έφτασε το 13 από το 42 που ήταν πριν καταστρέφοντας ουσιαστικά τον εγκέφαλό του. Πριν το ατύχημα ήταν ΚΔΩΑ αλλά οι ΔΕ του εγκατέστησαν τεχνητό εγκέφαλο με υψηλής τεχνολογίας λογισμικό γραμμένο σε υβριδική έκδοση της GW-BASIC 1.2 χρησιμοποιώντας νευρωτικά δίκτυα και άλλους εξελιγμένους και στοχαστικούς αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης τόσο πολύπλοκους που είναι αδύνατο να αναλυθούν ακόμα με μαθηματικά λυκείου. Γνωρίζει μόνο 4 λέξεις: Μάλιστα, Ντου, Revert, και Διαγραφή. Το όνειρο του είναι κάποτε να γίνει δεκανέας που θεωρεί ότι είναι η μέγιστη μορφή εξουσίας που υπάρχει. Όπως ο εχθρός του λαού, έτσι και αυτός δεν κοιμάται ποτέ. Πραγματικό όνομα: Τζένη αν και πλέον ακούει μόνο στο GTB8922RNTx 0.942Beta.
 • Ηράκλεια - Η σατανική κούκλα. Λέγεται ότι την έφτιαξε ο Μέγας Ιεροεξεταστής Ιέραξ και την έστειλε στα ΚΔΩΑ που δεν αντιλήφθηκαν την απάτη και την δέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Κάνει σιωπηλή δουλεία στα μετόπισθεν του εχθρού συλλέγοντας πληροφορίες και κατασκευάζοντας κατηγορίες. Μοναδικό πραγματικό ενδιαφέρον της είναι το ποδόσφαιρο. Μελετάει όμως συστηματικά ιστορία για να τελειοποιήσει τις ικανότητές τις στην ίντριγκα την ραδιουργία και την εξύφανση δολοπολοκιών. Πραγματικό όνομα: Χαρίκλεια.
 • Βέργα - Το τρίπτυχο Γαλλικά - πιάνο - και μπαλέτο είναι μόνο η βιτρίνα που απλώς προδίδει τις αριστοκρατικές καταβολές. Από πίσω κρύβεται ένα σαδομαζοχιστικό τέρας που παίζει μόνο με στρατιωτάκια και πλαστικά σπαθιά. Στα κρυφά ντύνεται ίλαρχος του Ιππικού και ονειρεύεται την επάνοδο της Μοναρχίας στις τάξεις των δήθεν ειδημόνων καθώς η δήθεν δημοκρατία αν και κατευθυνόμενη την εξοργίζει. Η σχέση της με τους ΔΕ είναι αμφιλεγόμενη και δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Άλλα πράγματα δεν είναι γνωστά. Πραγματικό όνομα: Αναστασία.
 • Τζίτζιξ - Λέγεται ότι στην πραγματικότητα είναι λυκόσκυλο ενώ κατά άλλους πρώην Ομπερσούτσος (Oberschütze) στην Βέρμαχτ (Την εταιρία που έφτιαχνε μπότες όχι την φιλανθρωπική οργάνωση). Το χρησιμοποιούν οι ΔΕ για την μεγάλη παραγωγικότητά του αποκτώντας έτσι την απαιτούμενη ποσότητα-κάλυψη που τους δίνει την ευκαιρία να διαγράφουν στην ζούλα τα πραγματικά άρθρα πχιότητας και να μην φαίνεται μείωση στο κοντέρ, πράγμα που εξαγριώνει τα πλήθη. Στα δύσκολα παίζει τον ρόλο του κακού μπάτσου επιτρέποντας στους ΔΕ να φαίνονται καλοί όταν βασανίζουν λιγότερα τα άμοιρα ΚΔΩΑ από όσο φωνάζει ο Τζίτζιξ. Έχει ορκισμένους εχθρούς σε όλον τον κόσμο. Πραγματικό όνομα: Άντολφ ή Γκούσταφ.
 • Αφερέγκυος - Το ύπουλο όπλο των ΔΕ. Για τα μάτια του κόσμου έχει εμπλακεί αρκετές φορές σε στημένες αψιμαχίες με τον Σπόρο ενώ εμφανίζεται σποραδικά να δήθεν διαφωνεί με άλλους. Ο ρόλος του όμως έχει αρχίζει να αποκαλύπτεται: ο Αφερέγκυος είναι κλώνος του Σπόρου για αυτό επικαλείται δουλειές και μειώνει τις εμφανίσεις τους, όλως τυχαίως έχει αρχίσει να εξαφανίζεται και ο Σπόρος. Αναμένεται να επανεμφανιστούν δριμύτεροι για την μεγάλη μάχη στο λυκόφως των δήθεν και όταν ο λαός θα έχει ξεχάσει και τι σημαίνει δεξιά αλλά και την στενή σχέση τους. Πραγματικό όνομα Απόρρητο.
 • Σχέδιο DTM - Δεν πρόκειται για χρήστη αλλά για ένα απόρρητο αμυντικό σχέδιο του Δον Μασκαρέλου για την αποκατάσταση της τάξης σε περιόδους που οι ΚΔΩΑ σηκώνουν κεφάλι. Ουσιαστικά πρόκειται για τους γνωστούς άγνωστους του ίντερνετς. Σε περιόδους κρίσης ή πριν το πέρασμα αντιλαϊκών ιμπεριαλιστικών μέτρων και νόμων ενεργοποιείται αυτόματα το DTM. Δια του τεχνητού και υποκινούμενου βανδαλισμού που αναλαμβάνει, φορώντας την κουκούλα του, συνήθως ο εγκέφαλος του σχεδίου αλλά μερικές φορές σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχει και ο Φρόκαλόιντ, και ο Σαλονιάρης και ίσως κάποιοι από τους κρυμμένους ΔΕ. Αμέσως αναλαμβάνουν οι εγκάθετοι και τα τσουρέκια το δήθεν καθάρισμα του δήθεν βανδαλισμού και μετά σύρονται σε στημένες δίκες, δημόσια διαπόμπευση βασανιστήρια και τελικώς λιθιοβολισμό αθώοι και φτωχοί πλην τίμιοι φρηκιεργάτες που έτυχε να περνάν από κει ή να πινουν αμέριμνοι το καφεδάκι τους.
 • Ντοκουμέντο: τα ΤΤΤΕ των Δήθεν ειδημόνων σε δράση εναντίον περαστικού κατά την λήξη της τρίτης εφαρμογής του σχεδίου DTM, διακρίνονται ο Τζαβαρακατρανέμια (δεξιά), ΜονταρισμένοςΑυγός (κέντρο) Αφερέγκυος (αριστερά) και στην άκρη παρακολουθεί ο Τζίτζιξ αφού έχει χορτάσει ξύλο. Ο Ντίπγιαντιπ δεν φαίνεται καθώς έχει ήδη αποσυρθεί για να κατασκευάσει το κατηγορητήριο. (Η Βέργα και η Ηράκλεια και καλά δεν συμμετέχουν γιατί ο σκοτεινός τους ρόλος δεν τους επιτρέπει τέτοιες πράξεις) Κατόπιν σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο οι Δήθεν Ειδήμονες θα τραβήξουν ξυλάκια και αυτός με το πιο κοντό θα αναλάβει την εκτέλεση του θύματος. Αρκετοί λένε ότι ο δον Μασκαρέλος κλέβει στην διαδικασία γιατί όλο αυτός κερδίζει, αλλά κάνουν τις πάπιες γιατί το σχέδιο ήταν δική του ιδέα.

Θεωρίες συνωμοσίας[επεξεργασία]

Αρκετοί είναι πεπεισμένοι ότι μέλη των δήθεν ειδημόνων, ενεργούν σε συνεννόηση και τους καταδιώκουν. Εδώ επιβεβαιώνουμε με σιγουριά ότι έχουν δίκιο. Αυτοματοποιημένη ανάλυση μαγνητοφωνημένων συζητήσεών τους και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους έδειξαν ότι 99% των επικοινωνιών μεταξύ τους ασχολούνται με το πως θα απομονώσουν, κατηγορήσουν άδικα, υπονομεύσουν τη σοβαρότητα, φήμη, ψυχική ευεξία και υγεία των αρκετών. Συχνά πυκνά συνεργάζονται με σωρεία άλλων παράνομων οργανώσεων για το σκοπό αυτό.

Παράγκα[επεξεργασία]

Εστήθηκε παράγκα[1] (ή αλλιώς γκρουπ καταχρηστών) με σκοπό τον προσηλυτισμό, την άσκηση ανακρίσεων και την επιβολή ποινών στους άπιστους. Σερσέ λα μάν(εϋ).

Μέλη: Μέγας Ιεροεξεταστής Ιέραξ, Ντιουκιγόρος του Τριβόλου (ή Χιούη), Κουκουβαγιόματος, Τζιτζικόθομαν.

Επετάχθη από την παράγκα, για λόγο διάφορο από τον σεξουαλικό προσανατολισμό του: ΣιωποΦονεύς.

Τελετές[επεξεργασία]

Γνώστης της κατάστασης (αρχαίος εγκυκλοπαιδιστής που ζει σε μια σπηλιά), βγήκε από την εθελούσια σιωπή του και αποκάλυψε ότι οι Δήθεν ειδήμονες λαμβάνουν μέρος σε τελετές αρθρο-θυσιών. Χρέη αρχιερέα εκτελεί ο Μέγας Ιεροεξεταστής Ιέραξ ο οποίος θυσιάζει ένα μίνιμουμ 20 άρθρων την ημέρα, πάνω σε μια πυραμίδα, ρίχνοντας τις καρδιές τους σε ένα μπωλάκι, με την ελπίδα ότι οι θεοί της Βικιπαίδειας θα δεήσουν να κάνουν τα υπόλοιπα άρθρα της μεγάλα και τρανά. Στο background ο Φροκαλόιντ χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Οι υπόλοιποι Δήθεν ειδήμονες, χορεύουν μανιασμένους χορούς, άλλοι πάνω από αναμμένα κάρβουνα και άλλοι στην Αγορά.

Πηγές[επεξεργασία]

Συγκρούσεις[επεξεργασία]

Έχουν γίνει πολλές συγκρούσεις μεταξύ των ΚΔΩΑ και των Δήθεν ειδημόνων, αλλά η πιο αιματηρή είναι εκείνη της χρονολογίας 2007. Σύμφωνα με τους επιζώντες, οι δήθεν ειδήμονες είχαν συνάντηση στην πρώην έδρα της ΕΣΣΔ όπου θα αντάλλασαν πληροφορίες για τα Κεφάλια της Φρικηπαίδειας και των ΚΔΩΑ. Οι πράκτορες με κωδικά ονόματα tz, Ω, Lyk-- και Did είχαν μάθει για αυτή τη συνάντηση και έδρασαν κατευθείαν. Σύμφωνα με τον tz, τα Κεφάλια παρακολουθούσαν τη συνάντηση και εντόπισαν έντονη δραστήριότητα ειδημόνων. Ο Did είχε στήσει ενέδρα μαζί με τους υπόλοιπους πράκτορες και επιτέθηκαν άμεσα στους ειδήμονες, όμως δεν ήξεραν ότι οι ειδήμονες τους περίμεναν. Ακολούθησε τρομερή μάχη. Οι ειδήμονες αντιστέκονταν αλλά είχαν άλλα σχέδια. Σε ένα δευτερόλεπτο ο Ιεράξ έκρυψε όλα τα υπάρχοντα των ειδημόνων και εξαφανίστηκε μαζί με τον Δαδα και τον Άνκο, αφήνοντας τραυματισμένους τους Ω, Lyk--. Ο tz και ο Did έφυγαν μέσα σε μια στιγμή, αφήνοντας των μισοπεθαμένο Lyk-- μαζί με τον Ω ο οποίος εξαφανίστηκε αμέσως μετά την σύγκρουση. Λέγεται ότι μόνο ο tz ξέρει που είναι. Όσο για τον Λύκινο, φήμες λένε ότι σκοτώθηκε και αναστήθηκε από τους ειδήμονες οι οποίοι των έκαναν και αυτόν ειδήμονα...